Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Apple, hoparlörlü bir Apple TV üzerinde çalışıyor!

Apple, hoparlörlü bir Apple TV üzerinde çalışıyor. Apple akıllı ev ürünleri pazarından vazgeçmiş görünmüyor. İki yeni ürün ile karşımıza çıkabilir..

Apple’ın Apple TV’yi geliştirme çabaları sürüyor

Yeni gelişme Apple’ın dönen bir akıllı ekran ve Apple TV’ye entegre edilmiş bir hoparlör sistemi üzerinde çalışmasının rapor edilmesi…İşte detaylar…

Apple ile ilgili son bildirilen haberler göre, şirket güçlü bir çift yeni ürün üzerinde çalışıyor. Apple TV’nin güçlü yönlerini ona bağlı TV’lerde çok daha etkin ve kullanışlı yapacak, Ses ve Tablet arasında bir şeyle birleştirmek istiyor.

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre şirket, video görüşmeleri yapmak için bir HomePod hoparlörü ve kamerası olan bir Apple TV kutusu geliştirmenin ilk aşamalarında. Açıklamaya bakıldığında ilgili cihaz, bir Roku Streambar vari, TV’nizi etkili bir devasa görüntülü sohbet ekranına dönüştüren Facebook Portal TV’si arasında bir şeye dönüştürecek…

İkinci ürünün ise ekran için bir iPad ve üst düzey hoparlör sisteminden oluştuğu söyleniyor. Bu iki ürün geliştirme aşamasında olduğu değerlendirilirse henüz lansman ile ilgili bir tarih beklentisi yok.

Apple planlarını her an değiştirebilir de tabi; zira Apple orjinal HomePod üretimini durdurdu. Bu hareketiyle HomePod Mini’ye odaklandığını da biliyoruz. Akıllı ev kategorisinden hala vazgeçmediğini bir başka göstergesi de şimdi Apple TV’de yapmak istediği değişiklikler olarak görüyorum.

Özellikle Pandemi süreciyle evlerinde kapalı kalmış milyonlarca insan için Akıllı Ev ürünleri artık her zamankinden çok daha önemli. Özellikle yüzde 560’lık bir büyüyen pazar payı var. Apple’da bunu görüyor ve bu pazardan daha fazla istifade etmek için iki konsept ile daha fazla yer kapabilir.