Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Apple ilk kez akıllı telefon pazarının lideri oldu!

Analiz şirketi IDC'ye göre Apple, 2023'te 234,6 milyon akıllı telefon satarken, Samsung'ta bu rakam 226,6 milyon oldu. Xiaomi ise 145,9 milyon sevkiyatla üçüncü sırada yer alıyor.

Apple ilk kez akıllı telefon pazarının lideri oldu!

Samsung şu anda ikinci…

Apple, Samsung’u geride bırakarak şu anda dünyanın en büyük akıllı telefon tedarikçisi konumuna yükseldi.

Analiz şirketi IDC‘ye göre Apple, 2023’te 234,6 milyon akıllı telefon satarken, Samsung’ta bu rakam 226,6 milyon oldu. Xiaomi ise 145,9 milyon sevkiyatla üçüncü sırada yer alıyor.

Apple, Samsung’un 53 milyon ve Xiaomi’nin 40,7 milyon akıllı telefonuna kıyasla 80,5 milyon akıllı telefon sattığı 2023’ün son çeyreğinin son derece başarılı geçmesi sayesinde bir numaraya yükseldi.

Apple aynı zamanda bu yıl büyüme elde eden ilk üçte yer alan tek akıllı telefon üreticisi de oldu.

Apple’ın sonuçları, şirketin akıllı telefon işinin dayanıklılığını gösteriyor; zira bu sonuçlar, genel akıllı telefon satışlarının bir önceki yıla göre %3,2 düştüğü oldukça zayıf bir makroekonomik ortamda elde edildi. IDC’nin araştırma direktörü Nabila Popal, bunun büyük ölçüde Apple’ın gelişmekte olan pazarlardaki hızlı büyümesine ve “şu anda pazarın %20’sinden fazlasını temsil eden premium cihazların artan eğilimine” bağlı olduğunu iddia ediyor elbette agresif takas teklifleri ve faizsiz finansman planları ile.”

On yılı aşkın bir süredir en büyük akıllı telefon üreticileri arasında yer almasına rağmen, Apple hiçbir zaman yıllık bazda en üst sıralarda yer alamadı. Şirket, dünyanın en iyi akıllı telefon üreticisinin Nokia olduğu 2007 yılında iPhone’u piyasaya sürdüğünde bu yarışa katıldı. O zamandan bu yana Samsung, bu sürecin çoğunda ilk sırada oldu ve Apple, ikinci sırayı almak için Huawei ve Xiaomi gibi rakiplerle her zaman mücadele verdi.