Sosyal Medya

iPhone

Apple, iPhone 11 Pro modelini satmayı bıraktı, işte sebebi!

Apple, iPhone 11 Pro modelini satmayı bıraktı, işte sebebi! Apple yeni iPhone 12 modellerini duyurdu ancak 2019'un en iyi telefonunu neden?

Apple, iPhone 11 Pro modelini satmayı bıraktı

Apple’ın etkileyici etkinliğinden sonra, bir çok kişi yeni model iPhone 12‘ler ile özellikle eskileri arasında nelerinden çok daha satın alınası özellikler olduğunu karşılaştırmaya başladı. Apple ise şu ana kadar yapılmış en iyi ve en büyük iPhone’larını tanıtmanın haklı gururunu yaşıyor…

Her şey iyi güzelde bir çok kişi özellikle 100 dolar gibi daha uygun fiyata ucuzlamasını beklediği ve bir çok kişi tarafından ileriye dönüş daha uygun bütçeli amiral gemisi olabilecek modelin yani iPhone 11 Pro modelinin Apple’ın resmi internet sitesinden satışının kaldırılmasıyla tam bir hayal kırıklığına uğradı. Yanlış duymadınız iPhone 11 Pro modeli Apple tarafından satışı durdu. Peki bunun nedeni ne olabilir?

Bunun en kısa cevabı: tedarik veya iletişi olabilir…

Evet şu anda, Apple’ın web sitesine giderseniz artık geçen yılın en iyi modellerini satın alamayacağını görebilirsiniz, bunun yerine iPhone 12 Pro serisini satın almanız gerekecek… Özellikle iPhone 11 Pro modeli önümüzdeki yılda bir çok kişi için ihtiyacı fazlasıyla karşılayacak harika bir telefon…

Peki Apple neden iPhone 11 Pro modellerini satmayı bıraktı?

Sanırım birbiriyle bağlantılı iki şey var. Tedarik zinciri ve ürün çeşidi…. Bunlardan ilk seçeneği hızlıca elemek mümkün… Ancak özellikle ikincisi dikkat çekici zira, ürün çeşidi ne kadar fazla olursa üretimi ve nakliyesi bir o kadar zor ve karmaşık oluyor. Bu nedenle iPhone 11 Pro’nun sonlandırılması bu amaca hizmet ediyor. Şöyle ki;

Apple bu yıl dört farklı iPhone modelini ilk kez piyasaya sürdü – bu, sattığı mevcut iPhone sayısının an itibariyle yediye çıkması demek. Peki bu temel modellerin maliyetlerine bir bakalım!

  • iPhone 12 Pro Max: $1,099
  • iPhone 12 Pro: $999
  • iPhone 12: $829
  • iPhone 12 mini: $729
  • iPhone 11: $599
  • iPhone XR: $499
  • iPhone SE: $399

Yukarıdaki bu liste Apple’ın neden iPhone 11 Pro modelini satmayı bıraktığını açıkça gösteriyor. iPhone 11’in yeni lansmanlarla mevcut fiyatından 100 dolarlık bir indirim yaptığını düşünürsek, Apple’ın iPhone 11 Pro ve Pro Max’ten benzer bir düşüş yapacağını varsayabiliriz. Bu durumda fiyat 749 dolar ile 999 dolar arasında bir yerde olacaktır.

Bu durumda bu fiyatlarla Apple’ın orta ve yüksek arasında ciddi bir karışıklılık kaçınılmaz olacaktır. Bu aynı zamanda bir iletişim sorunundan daha ziyade iPhone 11 Pro mu daha iyi iPhone 12 mi sorusunu daha da körükleyecek. Bu da yeni modellerin satışını baltalayabilecekti. Bu hissedarlar ve yatırımcıların pek te arzu edeceği bir şey değildi.

Tüm bunları düşündüğünüzde Apple açısında iPhone 11 Pro modellerini kaldırmak oldukça mantıklı.

Elbette üçüncü taraf satıcıların stoklarında bu modeller hala mevcut olabilir. Ancak şirketin kendisi eski modeller yerine yenilerine odaklanmış olacak. Aslında zekice bir hareket gibi duruyor.