Sosyal Medya

iPhone

Apple, iPhone 12 için tam zamanında iMovie’ye HDR desteği ekliyor

Apple, iPhone 12 için tam zamanında iMovie'ye HDR desteği ekliyor... Apple ayrıca iPhone ve iPad için GarageBand için de güncelleme yayınladı

Apple, iPhone 12 için tam zamanında iMovie’ye HDR desteği ekliyor

Teknoloji devi, iOS için iMovie uygulamasını güncelledi.

Phone 12 Pro’nun en önemli özelliklerinden biri,  zengin gölgeler ve vurgularla 60 fps’ye kadar çekim yapmanızı sağlayan Dolby Vision HDR’de video kaydetme özelliğidir.

Apple, iPhone 12′nin piyasaya sürülmesinden hemen önce iOS için iMovie uygulamasını HDR desteği de dahil olmak üzere bir dizi yeni özellikle güncelledi.

iMovie'ye HDR desteği ekliyor

Apple’ın en son amiral gemisi cihazlarından daha eski iPhone’larda bile artık HDR videoları doğrudan Fotoğraflar kitaplığınızdan görüntüleyebilir, düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz. Bu özellik, aşağıdaki modellerden herhangi birini kullandığınız sürece çalışacak:

  • ikinci nesil iPhone SE,
  • iPhone 8 Plus,
  • iPhone X veya üstü,
  • iPad mini (5. nesil),
  • iPad (7. nesil) veya üstü,
  • iPad Air 3 veya üstü ve 10,5 inç iPad Pro veya üstü.

Ayrıca, Paylaş sayfasının üst kısmında, bir dosya paylaşmak istediğinizde videonun çözünürlüğünü, kare hızını ve HDR’sini seçmenize olanak tanıyan yeni bir seçenekler düğmesi bulacaksınız. Ancak 4K videoları 60 fps’de içe aktarmak ve paylaşmak istiyorsanız, Apple’ın daha yeni cihazlarına da sahip olmanız gerekir. Bu güncellemeyle birlikte sunulan diğer özellikler arasında yeni animasyonlu başlıklar (slayt, bölünmüş ve çift renkli Kromatik, filminize düz, gradyan ve desenli arka planlar ekleme yeteneği ve kullandığınız filtrelerin yoğunluğunu ayarlamak için kullanabileceğiniz bir kaydırıcı) bulunmakta…

9to5Mac‘in belirttiği gibi; Apple ayrıca iPhone ve iPad için GarageBand için bir güncelleme yayınladı. Yeni özellikleri arasında, Ana ekrandaki uygulama simgesine ve çok daha uzun bir şarkı uzunluğuna basarak bir ses kaydı başlatma yeteneği bulunuyor.