Sosyal Medya

Genel

Apple, iPhone 15’in aşırı ısınma sorununu düzeltti!

Apple, iPhone 15'in aşırı ısınma sorununa yönelik iOS 17 güncellemesini yayınladı. iOS 17.0.3 güncellemesi diğer hata düzeltmelerini ve güvenlik güncellemelerini içeriyor.

Apple, iPhone 15’in aşırı ısınma sorununu düzeltti!

Apple, iPhone 15’in aşırı ısınma sorununa yönelik iOS 17 güncellemesini yayınladı. iOS 17.0.3 güncellemesi diğer hata düzeltmelerini ve güvenlik güncellemelerini içeriyor.

Eğer yeni bir iPhone 15 kullanıcısıysanız, bu güncellemeyi çok hızlı yapmanızı tavsiye ederim. Apple günlerdir konuşulan iPhone 15 ısınma sorununa yönelik yazılım güncellemesini yayınladı. Yapılan açıklamada;

iOS 17.0.3’ün “önemli hata düzeltmeleri, güvenlik güncellemeleri sağladığını ve iPhone’un beklenenden daha sıcak çalışmasına neden olabilecek bir sorunu giderdiğini” söyleniyor. Ayrıca bir iPadOS 17 güncellemesi de yayınlandı.

Bildiğiniz gibi Apple, aşırı ısınma sorununu kısmen iOS 17’deki bir hatadan sorumlu tuttu. Ayrıca “üçüncü taraf uygulamalarda, sistemin aşırı yüklenmesine neden olan bazı yeni güncellemeler” bulunduğunu da belirtti. Şirket, sorunu çözmek için bu uygulamaların (Uber, Instagram ve Asphalt 9 dahil) geliştiricileriyle de birlikte çalıştığını açıklamıştı.

iPhone’unuz, şarj olurken kesinti sırasında iOS’un en son sürümüne otomatik olarak güncelleme yapacak şekilde yapılandırılmış olabilir.

iOS 17.0.3 Güncellemesi Nasıl Yapılır?

  • iPhone’unuzda Ayarlar > Genel > Hakkında > Yazılım Güncelleme

iOS 17.0.3 kullanımınıza sunulduysa (Apple güncellemeleri kademeli olarak yayınlıyor), onu hemen yükleyebilir ve iPhone’unuzun fazla ısınmasını önleyebilirsiniz.