Sosyal Medya

iPhone

Apple: iPhone’u dezenfektanlı mendil ile silebilirsiniz!

Apple: iPhone'u dezenfektanlı mendil ile silebilirsiniz. Apple giderek küresel salgın halini alan ve şiddetini arttıran coronavirus'ü için...

Apple, iPhone’ların dezenfektanlı ıslak mendillerle temizlenmesinin güvenli olduğunu açıkladı

Apple herhangi bir temizlik maddesine daldırmadan, dezenfektan özellikli ıslak mendiller ile iPhone’u mikroplardan ve virüslerden temizleye bileceğinizi açıkladı.

“Apple, iPhone, iPad ve Mac sahiplerine cihazlarını dezenfektan mendillerle temizlemenin uygun olduğunu bildirmek için web sitesini güncelledi.”

Yeni tavsiye devem eden ve giderek kötüleşen korona virüsünden dolayı yapıldı.

Apple açıklamalarında;

“% 70 izopropil alkollü mendil veya Clorox Dezenfeksiyon Mendili kullanarak Apple ürününüzün ekran, klavye veya diğer dış yüzeyler gibi sert, gözeneksiz yüzeylerini hafifçe silebilirsiniz.” “Çamaşır suyu kullanmayın.

Ayrıca nem olmamasına dikkat edin ve Apple ürününüzü herhangi bir temizlik maddesine daldırmayın. Kumaş veya deri yüzeylerde kullanmayın.” denildi.

Bildiğimiz gibi Apple daha önce; ürünlerini temizlemek için su dışında bir şey kullanmamalarını tavsiye etmişti. Zira bazı maddeler şirketin dokunmatik ekranlı cihazlarını en iyi şekilde tutmak için uyguladığı oleofobik kaplamayı yıpratabileceği belirtilmişti. Bu durumda sağlık ve güvenlik önceliklidir. Bununla birlikte, hem kendinize hem de cihazınıza bakmak için yapabileceğiniz birkaç şey var.

En iyi seçim izopropil alkol kullanmaktır.

Yumuşak bir mikrofiber beze az miktarda uygulayın ve ardından cihazınızı silin. Mikrofiber bir beziniz yoksa, satın almak pahalı değildir. Bir tutamda, eski ama temiz bir tişört de hile yapacak. Doğrudan telefonunuzun ekranına herhangi bir şey püskürtmekten kaçının. Küçük aşınmalara neden olabileceğinden kağıt havlulardan da kaçınmak istersiniz. Telefonunuzu temizledikten sonra ellerinizi de yıkayın .

 

Apple