Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Apple, yeni nesil ‘M2’ Mac işlemcisinin üretimine başladı!

Apple yeni nesil işlemcisi M2 için üretime başladı. Bu yılın 2. veya 3. çeyreğinde gelecek Macbook Pro'larda bunlar kullanılabilir.

Apple’ın, yeni nesil ‘M2’ Mac işlemcisinin üretimine geçildiği bildiriliyor!

Yeni nesil MacBook’lar için kullanılabileceğini düşünürsek, Temmuz ayı başlarında M2 işlemcili MacBook’ları görebiliriz.

Nikkei’den bir rapora göre, Apple’ın M1 Apple Silikon çipinin halefi bu yılın ikinci yarısında MacBook bilgisayarlara gelebilir. Geçici olarak M2 olarak adlandırılan işlemcinin üretime geçtiği ve Temmuz 2021’de sevkiyata başlayabileceği bildirildi.

Yonga setleri, 5 nanometre artı (N5P) olarak bilinen en son teknolojiyi kullanacak ve TSMC tarafından üretilecek. Daha önce olduğu gibi M2; CPU, GPU ve AI işlemcileri ile tam bir eksiksiz entegre sistem oluşturacak şekilde tasarlanıyor.

Apple, son olarak M1 yonga setlerini kullanan MacBook Air, MacBook Pro, Mac Mini ve 24 inç iMac bilgisayarlar üretmişti ve üretmeye de devam ediyor.

Ancak 21,5 ve 27 inç iMac’ler, 13 ve 16 inç MacBook Pro’lar, iMac Pro ve Mac Pro dahil olmak üzere modellerin çoğu hala Intel CPU’larda çalışıyor. Apple’ın gelecek planı 2022’e kadar kademeli olarak kendi mobil işlemcilerine geçmek…

M2 işlemciler ilk olarak 14 ve 16 inç MacBook Pro’larda kullanılacağı belirtilirken, 2021’in 2. veya 3. çeyreğinde bekleniyor. İlginç bir detay Bloomberg’e göre Apple, 2021 veya 2022’de kendi silikonuna sahip daha küçük bir Mac Pro da piyasaya sürebilir.