TeknoTalk

Apple Mac Kullanıcılarını Bu Mesajla Uyarıyor, Yarın BAŞLIYOR?

 

Apple Mac Kullanıcılarını 32 Bit Uygulamalar Konusunda Uyarıyor

Yarın başlayarak, MacOS 10.13.4’te 32 bitlik bir uygulamayı açtığınızda bir uyarı kutusu göreceksiniz.

Apple uzun süredir hem yazılım geliştiricileri hemde kullanıcıları 64-bit uygulamalara geçmek konusunda zorluyor. 32 Bit uygulama desteğini yakında sona erdirmeyi planlayan teknoloji devi son dönemde 32 Bit 20o bin Apple Store uygulamasını da göstermeyi durdurmuştu.

Şimdi ise bir kerelik uygulama uyarısıyla kullanıcıları ve geliştiricilerin, Apple’ın 64 Bit’e  tam geçişi gerçekleşmeden uygulamalarını güncellemelerini teşvik etmek için tasarlanmıştır.

64 Bit’e Tam Olarak Ne Zaman Geçilecek?

Bu henüz netlik kazanmadı. ancak eski mimari için tüm desteklerin birer birer sona erdirildiği de aşikar.

Şirket halihazırda iOS ile geçişi tamamladı, ancak aynı şeyi masaüstünde yapmak çok daha karmaşık bir hal alıyor. Apple’ın dediği gibi bu değişiklik için çok geç bile kalındı. Ancak Apple Store’daki bir çok uygulama üçüncü parti firmalar tarafından yazılıyor ve geliştiriliyor. Bu yüzden veri kaybı olmadan geçiş için azami dikkat sergileniyor. Apple, bu geçiş endişelerini gidermek için bir destek belgesi yayınladı.

Uygulamanız 64-Bit’e Uyumlu mu? Nasıl Kontrol Ederim?

Uyarıyı almanın yanı sıra, kullanıcılar sistem raporu özelliği aracılığıyla 64 bit uyumluluğu kontrol edebilirler. Apple menüsünden Bu Mac Hakkında‘yı seçin, ardından Sistem Raporu düğmesine tıklayın.Yazılımı aşağı kaydırın, ardından Uygulamalar‘ı seçin.

Bireysel bir uygulama seçtiğinizde “64 -bit (Intel)” yazısını altında “Evet” görüyorsanız. Güncellemeye gerek yok. “Hayır” yazıyorsa o uygulamanın güncellemesi gerekiyor.

Eğer Uygulama ile ilgili bir güncelleme mevcut değilse, Apple doğrudan geliştiricilere başvurmanızı öneriyor.

Apple

Exit mobile version