Sosyal Medya

Donanım

Apple, MacBook Air’i daha büyük bir ekran ve M2 çipiyle yeniden tasarladı!

Apple, MacBook Air’i daha büyük bir ekran ve M2 çipiyle yeniden tasarladı!

Yeni M2 işlemciye sahip ilk Mac, Macbook Air oldu!

Her nasılsa, Apple’ın Retina ekranlı MacBook Air’i yeniden tasarlamasının üzerinden neredeyse dört yıl geçti. Bu dizüstü bilgisayar, 2020’nin sonlarında Apple’ın M1 silikonuyla birlikte gönderilen ilk bilgisayarlardan biri olarak büyük bir performans yükseltmesi aldı, ancak son zamanlarda cihaza yeni bir güncellemenin gelmesi isteniyordu ki bu oldu. M2 işlemcili bir Macbook Air karşımıza çıktı.

Beklendiği gibi, Apple bugün MacBook Air’i yeni duyurulan M2 çipi ve daha büyük 13,6 inç ekran ile yeniliyor. Aynı zamanda, Apple’ın geçen sonbaharda piyasaya sürdüğü 14 ve 16 inç MacBook Pro gibi, yıllardır ilk kez MagSafe’i de içeriyor. Ayrıca iki Thunderbolt bağlantı noktasına (artık bir tanesini şarj etmek için bırakmanıza gerek yok) ve bir eski  kulaklık girişine sahip olması önemli…

M2 yongası, 8 çekirdekli bir CPU, 10 çekirdekli bir GPU ve 24 GB’a kadar RAM ile birlikte gelir – ancak temel model yalnızca 8 GB RAM ve 8 çekirdekli bir GPU ile birlikte geliyor. Daha önce olduğu gibi Apple, MacBook Air için 18 saatlik pil ömrü vaat ediyor.

Yeni MacBook Air M2

Yeni Air, tıpkı MacBook Pro gibi küçük bir çentik içeriyor ve bu çentik, Apple’ın önceki MacBook Air kamerasının iki katı çözünürlüğe ve iki katı düşük ışık performansına sahip olduğunu söylediği bir 1080p web kamerasına sahip. Klavye ayrıca tam boyutlu bir dizi işlev tuşuyla yeni MacBook Pro’dakini taklit ediyor.

Tasarımı da biraz daha köşeli gövdesiyle yeni MacBook Pro’yu andırıyor…

Hala son derece ince ve eski modelden sadece biraz daha az olan 2,7 pound – 1.22 kg olarak geliyor. Renkler de ayarlandı, ancak ne yazık ki söylentilere göre parlak, iMac tarzı renkleri burada yok.

Bunun yerine gümüş, uzay grisi, “yıldız ışığı” ve “gece yarısı”na karşımıza geliyor.

MacBook Air ne yazık ki eskisinden daha pahalı. 1.199 dolardan başlıyor, eski modelden 200 dolar daha fazla. Ancak tam olarak ne zaman gönderileceğine dair bir bilgi yok – gelecek ay gönderileceğini söylediler. Ve eski M1 destekli MacBook Air, 999 dolardan dizide kalacak. Yukarıdaki fiyatlar “Öğrenciler” için geçerli…