Sosyal Medya

Genel

Apple McLaren’i Satın Almak için Pazarlık Masasında!

Apple McLaren'i Satın Almak için Pazarlık Masasında!

Apple İngiliz otomobil üreticisi McLaren ile, satın alma ile ilgili bazı görüşmelerde bulunuyor.

Apple‘ın bir otomobil projesi üzerinde çalıştığına dair dedikoduları son yıllarda sıklıkla duyuyoruz. Apple’ın gündeminde bir otomobil üretmenin bulunduğuna dair önemli işaretler var.

Financial Times‘ta yayınlanan bir habere göre, Apple İngiliz otomobil üreticisi McLaren ile, satın alma ile ilgili bazı görüşmelerde bulunuyor. Apple’ın otomobil üreticisini tamamen satın almayı veya stratejik yatırımcı olmayı düşündüğü söyleniyor. Görüşmeler ise birkaç ay önce başlamış.

McLaren hem ürettiği lüks spor otomobillerle hem de Formula 1 araçlarıyla biliniyor. Apple’ın Formula 1 tarafıyla değil, spor otomobilleri tarafıyla ilgilendiği söyleniyor. Her ne olursa olsun, geniş bir tüketici kitlesi için otomobil üretmeyi planladığı söylenen Apple’ın McLaren gibi lüks otomobil üreten bir şirkete ilgi duyması garip karşılanabilir.

apple-mclaren-796x420

Financial Times’ın kaynakları McLaren’in piyasa değerinin 1 milyar ile 1.5 milyar pound arasında olduğunu öne sürüyor. Bu durum Apple’ın 2014 yılında 3 milyar dolar civarında para vererek Beats’i satın almasından sonra gerçekleştirdiği en büyük satın alma olacaktır.

McLaren tarafından da konuyla ilgili bir açıklama geldi. The Verge sitesine verilen bilgi notuna göre, Apple ile herhangi bir yatırım ihtimaliyle ilgili görüşme yapılmıyor. Ne var ki, bu açıklama geçmişte pazarlıklarda bulunulduğunu ne yalanlıyor, ne de doğruluyor. Yani Apple ile McLaren geçmişte masaya oturmuş olabilir. Gelecekte de yeniden bir araya gelmeleri söz konusu olabilir.