Sosyal Medya

iPhone

Apple; Pages, Numbers ve Keynote’u Güncelledi!

iOS kullanıcıları son yapılan güncelleme ile Pages, Numbers ve Keynote uygulamalarında bölünmüş ekran ve çoklu görev desteğine kavuştu.

iOS kullanıcıları son yapılan güncelleme ile Pages, Numbers ve Keynote uygulamalarında bölünmüş ekran ve çoklu görev desteğine kavuştu.

Apple, geçtiğimiz gün itibariyle iOS ve OS X üzerindeki Pages, Numbers ve Keynote uygulamalarına; yeni işletim sistemlerindeki en önemli özelliklerden biri olan bölünmüş ekranda çoklu görev desteği getiriyor. Söz konusu uygulamaların, özellikle Apple cihazlarının sunduğu üretkenlik bağlamında değerlendirildiğinde bu güncellemeyle birlikte biraz daha işlevsel bir kullanıma sahip olmaları bekleniyor. iPhone üzerindeki bu üç uygulamaya ayrıca 3D Touch desteği de geliyor.

Bütün bu güncellemeler, iOS 9’un kullanıma sunulmasından yaklaşık bir ay sonra geliyor. Bu sürenin aslında hiç de uzun bir bekleme dönemi olmadığı düşünülebilir. Fakat diğer yandan, Microsoft’un iPad üzerindeki Office uygulamalarına daha birinci günden bölünmüş ekran desteği sunduğunu da hatırlatalım. Word, Excel ve Powerpoint’le benzer işlevleri yerine getiren Apple’ın Pages, Numbers ve Keynote uygulamaları artık bu güncellemeyi almış durumda. Kullanıcıların hangilerini daha çok tercih ettiği ve daha başarılı bulduklarını ise zaman gösterecek.