Sosyal Medya

iPhone

Apple Radikal Tasarım Değişikliklerini 2017’e Saklıyor

Bloomberg: iPhone 7 Yeni Home Düğmesi, Kulaklık Portu Kalkıyor

Yeni iPhone 7 sizi tıpkı S model kullanıyor gibi hissettirecek.

iPhone 2017 yılında 10. yaşında olacak ve o etkinlikte yakında yapılacak olan yeni iPhone 7 etkinliğinin belkide biraz daha vasat geçmesine sebep olabilir.

Yine de bir çok kullanıcısı tarafından merakla beklenen iPhone’un yenisi için etkinlik başlamadan bir çok rapor ve makale yayınlanmaya devam ediyor.

Son olarak Bloomberg’te yayımlanan makale gelecek iPhone 7’nin sahip olacağı özellikleri ve etkinlikten neler bekeleyebileceğimizi ortaya koyuyor.

Bloomberg muhabiri ve tabiri caizse Apple kurdu Mark Gurman Apple’ın beklenen yeni telefonu iPhone 7’nin tıpkı iPhone 6 ve iPhone 6S’e benzer bir tasarıma sahip olacağını iddia eden bir makale yayımladı.

Apple tüm radikal değişikliklerini iPhone’un 10. Yaş günü etkinliklerine saklıyor.

Makale’de dikkat çeken ayrıntı Apple’ın gelecek yıl 10. yaş günün kutlaması sebebi ile telefon üzerinde radikal bir değişim yapmayı düşünmediği yönündeki satırlar oldu.

Gurman ayrıca yeni iphone’da bildiğimiz o klasik kulaklık jack’ının yani girişinin kaldırıldığını doğruluyor. Yerine beklendiği ve söylendiği gibi “Lightning Headphone” Yıldırım kulaklık portu geliyor.

Yeni iPhone’da doğal olarak fotoğraf çekme yetenekleri biraz daha geliştirilmiş olarak karşımıza çıkacak. Zira Android üreticileri son dönem çıkardıkları akıllı telefonlar ile aradaki açığı oldukça kapatmış durumdalar. Apple dual kamera ile iki ayrı kameradan elde edilen görüntüleri birleştirerek daha detaylı görüntüler sunmayı hedefliyor. Bu teknik yakınlaştırmada ve karanlık koşullarda çekilen görüntülerin çok daha keskin ve kaliteli olmasını sağlayacak.

Son olarak Bloomberg yeni iPhone 7’de Macbook Force Touch özelliğine benzer şekilde baskıya duyarlı yeni bir “home” düğmesi ile karşımıza çıkacağını belirtiyor.

Fiziksel tıklama yerine elinizdeki baskı hissedecek yeni bir dokunmatik “home” düğmesi kulağa hoş geliyor.

Yine de Apple tüm yeniliklerini 2017 yılındaki 10. yılına saklıyor olabilir.

Bloomberg