Sosyal Medya

iPhone

Apple Uluslararası Garanti Türkiye’de Geçerli Değil, Şimdi N’olcak?

Apple Uluslararası Garanti Türkiye'de Geçerli Değil, Ne zamandan itibaren geçerli olacak? Şok karar neden alındı? Tüm detayları ile burada!

Apple Türkiye özellikle iPhone kullanıcılarını üzen haberi doğruladı.

Apple Uluslararası Garanti Türkiye’de geçerli olmayacak! Apple uluslararası garanti türkiyede geçerli mi? Bu Sorunun cevabı artık HAYIR olacak!

Yurtdışından alınan tüm Apple ürünlerinde buna iPhone’da dahil olmak üzere “uluslararası garantinin geçerli olmadığı” doğrulandı.

Hurriyet.com.tr’nin Apple Türkiye Çağrı Merkezi üzerinden doğrulanan bilgiye göre;

“Uluslarası Garanti artık Türkiye’de Geçerli Değil, Bu konuda Apple önümüzdeki günlerde resmi açıklama yapacak ancak kullanıcıların mağdur olmaması için telefonda bu şekilde bilgi veriyoruz” denildi.

Apple Uluslararası Garanti Türkiye’de Kalkıyor, Hangi Tarihten itibaren Geçersiz Sayılacak?

Uluslararası garantinin hangi tarihten itibaren geçersiz sayıldığı sorulduğunda aynı temsilci, “Bu konuda detaylar henüz belli değil ama bugün itibariyle uluslararası garantinin geçerli olmadığını söyleyebilirim” ifadesini kullandı.

Apple Uluslararası Garanti Türkiye

Apple ürünlerinde Uluslararası Garanti Neden Önemli?

Yurt Dışından iPhone veya iPad aldığınızda bugüne kadar olan uygulamada uluslararası garanti sayesinde; ülkemizde ücretsiz garanti kapsamında onarım veya değişim yapılabiliyordu. Uluslarası garanti devre dışı cihazlar için cebimizden tamir parası çıkacak kısacası.

Apple Cihazını Garanti Kapsamında Yurt Dışında Değiştirenler Ne Yapacak?

Böyle bir durumda olan kullanıcılar garantilerinin Türkiye’de devam etmesi için yeni cihazlarını mutlaka BTK kaydını yaptırmaları gerekiyor.

Apple Türkiye Uluslarası Garanti Türkiye’de Neden Kaldırıyor?

Apple Uluslararası Garanti Türkiye’de kaldırılmasının en temel sebeplerinden birisi ülkemizdeki Özel Tüketim vergisi ve elektronik cihazları üzerindeki ek vergilerin diğer ülkelerden çok daha fazla olması yatıyor. Yurt Dışından cihazı temin etmek ülkemizde ek vergilerle şişirilmiş fiyatlardan almaktan çok daha ucuz.

Bunu göze alırsak Türkiye’de daha fazla cihaz satmak isteyen Apple tüketiciyi buradan almayı daha fazla tercih ettirmek için indirim yapmaktan daha ziyade tüketicinin temel haklarından kısmayı tercih etmiş görünüyor.

Apple Garanti