Sosyal Medya

iPhone

Apple Uyardı! iPhone 12’yi kalp pilinize yaklaştırmayın!

iPhone 12 kalp pilinize zarar verebilir, iPhone 12'yi yaklaştırmayın! Apple resmi olarak iPhone 12'yi kalbinize yaklaştırmamanızı söyledi.

Eğer Kalp Pili kullanıyorsanız, iPhone 12 sizin için riskli olabilir!

Magsafe mıknatıksları tıbbi implantları etkileyebilir…

Muhtemelen bir başkasının mıktatıs’ların hayat kurtaran tıbbi cihazların yakınında bulunmamasını söylemesine ihtiyacımız yoktur ancak Apple bunu resmi ve açık bir şekilde ortaya koymak istiyor…

MacRumors, Apple’ın iPhone 12 ve MagSafe aksesuarlarını kalp pillerine, defibrilatörlere ve mıknatıslara ve radyo dalgalarına yanıt verebilecek diğer implantlara çok yakın tutulmaması gerektiğini kısa süre önce bir destek belgesigüncellemesinden öğrendi.

Düzenli kullanımlarda en az 6 inç veya iPhone kablosuz şarj oluyorsa en az bri adım uzakta tutmamız tavsiye ediliyor…

Geçmiş iPhone modellerine göre kullanılan mıknatıs sayısının artması görünen o ki söz konusu riski biraz daha artırmış. Söz konusu açıklama doktorların yeni telefonların özellikle tıbbi implantların ritmlerini bozabileceğine dikkat çeken açıklamalarından sonra yapılması dikkat çekici.

Bir testte bir iPhone 12’nin bir defibrilatör implantına yaklaştırıldığında onu durdurduğu söyleniyor.

iPhone 12’yi cebinizde tutuyorsanız yani normal bir kullanıcı için muhtemelen bir risk söz konusu değildir. Ancak çeket ve gömlek cebinde kullanıyorsanız ve özellikle “Kalp Pili” kullananların onu gömlek cebinde tutması ciddi bir risk oluşturabilir.