Sosyal Medya

iPhone

Apple ve Samsung Çift Kamera Hazırlığında

Apple ve Samsung çift kamera kullanmak için hazırlıklara başlamış durumda.

Apple ve Samsung çift kamera kullanmak için hazırlıklara başlamış durumda.

En iyi kameraya sahip akıllı telefonları üreten Apple ve Samsung, daha iyi bir fotoğraf ve video kalitesi sunma adına kameralarda önemli bir yeniliğe gitmeye hazırlanıyor. Söylenenlere göre her iki firma da çift kamera kullanmak için hazırlıklara başlamış durumda.

Donanım tedarikçilerinin iddiasına bakılırsa Samsung, Apple ve Çin’de yer alan diğer büyük üreticiler çift kamera teknolojisini telefonlarında kullanabilmek için gerekli parçaların üretimine geçmek istiyor. Ancak bunun için akıllı telefonlara RAM takviyesi yapmanın da gerekli olduğu ifade ediliyor. Apple geçtiğimiz dönemlerde birden fazla sensörle 2D ve 3D görüntüler oluşturmak için çalışmalar yürüten Linx Computational Imaging‘i 20 milyon dolara satın alan Apple, çift kameralı kameraların geleceğinin sinyalini uzun süre önce vermişti. Aynı şekilde Samsung da yeni geliştirdiği Exynos 7420 işlemcisinde çift kamera desteği sağlayarak yeni üst düzey telefonlarında bu teknolojiye yer verebileceğini göstermişti.

Daha önce HTC de çift kamera teknolojisini kullanmış ancak bu teknoloji kullanıcılar tarafından pek sevilmemişti. Çünkü bu kameralar bazı 3D efektlerin haricinde fazla da bir işe yaramıyordu. İki firmadan da gelmesi beklenen çift kameralı yeni akıllı telefonların ise ikinci kamerayı kaliteli fotoğraf ve video çekimi sağlamak için kullanacağı söyleniyor. Şu anda DSLR makineler ile aralarında büyük fark bulunan akıllı telefonların bu teknolojiyle birlikte farkı azaltması bekleniyor.