Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Apple Watch En Doğru Ölçümleme Yapan Aktivite Takip Cihazı!

Yeni bir araştırmaya göre Apple Watch aktivite takibi alanındaki en hassas ve doğru sonuçları veren cihaz.

Apple Watch aktivite takibi alanındaki en hassas ve doğru sonuçları veren cihaz.

Apple Watch aktivite takip özelliklerine sahip bir akıllı saat olmasına karşın, aktivite takip bilekliklerine karşı büyük bir üstünlük sağlamış durumda. Series 2 ile Nike iş birliğini de duyuran Apple’ın aktivite alanında ağırlığını artırdığı da bir gerçek. JAMA Cardiology‘nin paylaştığı son araştırmaya göre giyilebilir teknoloji alanındaki en güvenilir aktivite sonuçları Apple Watch’da.

Sağlıklı 50 yetişkin denekle yapılan araştırmada denekler elektrokardiyograma (EKG) bağlandı ve kalp ritimleri ölçüldü. Üç farklı ölçüm gerçekleştiren araştırmacılar, dinlenme durumu, yürüyüş ve tempolu koşuda ölçümleri gerçekleştirdi. Apple Watch’un yanı sıra Fitbit Charge HR, Mio Alpha ve Basis Peak‘in teste tabi tutulduğu araştırmada göğüse bağlanan monitör beklendiği üzere yüzde 99 oranında doğru ölçüm gerçekleştirdi. Bunu takip eden ilk cihaz ise yaklaşık yüzde 90‘lık doğruluk oranıyla Apple Watch. Diğer cihazların sonuçları ise yüzde 80 ve altında seyrediyor.

Yapılan eylemin zorluk seviyesi arttıkça cihazların sonuçlarında ciddi sapmalar olduğu da eklendi. Apple şimdilik konuyla ilgili bir açıklama yapmazken Fitbit aktivite takip bilekliğinin medikal kullanım için olmadığını ve kendi testlerinin yüzde 94’lük bir oranda doğruluk sağladığını belirtti.

Apple