Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Apple Watch kan şekerini de ölçmeye başlayabilir!

Apple Watch, bir İngiliz Teknoloji Şirketi ile yapılan anlaşmayla kan şekerini de takip özelliğine kavuşabilir. Özellikle diyabet hastaları...

Apple Watch’a kan şekerini ölçme özelliği de eklenebilir!

Apple Watch, bir İngiliz Teknoloji Şirketi ile yapılan anlaşmayla kan şekerini de takip edebilecek özelliğe kavuşabilir. Özellikle diyabet hastaları için bu inanılmaz güzel bir özellik olabilir.

Takip ettiğimiz gibi ” Blood Sugar Monitoring – Kan şekeri izleme “ özelliğine sahip bir Apple Watch ile ilgili uzun süredir devam eden söylentiler, şimdi biraz daha güvenilirlik kazandı. Telegraph ve Forbes, İngiliz sağlık teknolojisi firması Rockley Photonics‘in geçtiğimiz günlerde bir SEC dosyasında Apple’ın son iki yıldır en büyük müşterisi olduğunu ve gelecekteki ürünleri geliştirmek için devam eden bir anlaşması olduğunu doğruladığını bildirdi.

Rockley’in odak noktası, kan şekeri, kan basıncı ve hatta kandaki alkol seviyelerini takip eden sensörlere odaklandı ve bu özelliklerden en az birinin gelecekteki bir Apple Watch’ta yeni bir özellik olarak yer alabileceğini gösteriyor.

Apple’ın özellikle şeker hastalarına verdiği destek, tamamen üçüncü taraf izleme cihazlarına verdiği deste ile sınırlı kaldı.

Rockley ile yapılan bu anlaşmanın ürünlerde kesin olarak yer alacağının elbette bir garantisi yok. Ancak kritik nokta Apple’ın Apple Watch’a tam bir sağlık ekipmanına dönüştürme konusundaki kararlılığı. Özellikle iğne gerektirmeyen giyilebilir kan şekeri sensörleri geliştirme konusunda sektörden pek çok ilgi var.

Apple, söz konusu gelişmekte olan teknolojiyi Apple Watch gibi bir ürünle ana akım “Akıllı Giyilebilir Cihaza” dönüştürmeyi başarabilirse; özellikle diyabet hastalarının kendilerini kontrol altında tutmak için yıllardır kendilerini delmelerinin de sonu gelmiş olur…

Rockley’in üzerinde çalıştığı diğer teknolojileri de buna yardımcı olabilir. Zira Kan basıncı takibi sizi stres gibi konularda uyarmakla kalmayıp; alkol takibi ile  içkinizi ölçülü almanıza da yardımcı olabilir.

Bu özelliklerin uygulanabilir olup olmadığı hatta pil ömrü ve fiyatı gibi bir çok faktöründe göz önünde olması gerekebilir. Akıllı Giyilebilir Cihazların geleceği kesinlikle kolaylaştırılmış Sağlık Özeliklerinin eklenmesine bağlı…

Göreceğiz…