Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Apple Watch Kanınızdaki Oksijen Seviyesini Tespit Edebilir

Apple akıllı saatine yeni özellikler kazandırmak için uğraşıyor. Apple Watch Kanınızdaki Oksijen Seviyesini Tespit Edebilir.

Apple Watch Kanınızdaki Oksijen Seviyesini Tespit Edebilir

Apple’ın kullanışlı akıllı saati Apple watch kanınızdaki oksiyen seviyesini kontrol edebilir. Bazı durumlarda kalp krizi potansiyeli konusunda sizi uyarabilir.

Apple’ın akıllı saatinin yeni gelebilecek özellikleri tahmin edebileceğinizden daha fazla sağlık sorunlarınızı tespit etmeye yarayabilir. Düzensiz kalp atışlarınızdan, kanınızdaki oksijen seviyesine kadar bir dizi yeni özellik sayesinde; bir nevi vücudunuzla ilgili bir erken uyarı sistemine dönüşebilir.

Peki kan almadan kandaki oksijen seviyesini ölçmek mümkün mü?

9to5Mac ile konuşan tipster’lar, Apple’ın bilekleriniz aracılığıyla kandaki oksijen seviyelerini tespit etme yeteneği üzerinde çalıştığını iddia ediyor. Kanınızın oksijen doygunluğu belirli bir eşiğin altına düşerse, olağan dışı kalp atış hızları için şimdi yaptığınız gibi bir bildirimde alabilirsiniz.

Fitbit’in yaklaşımı oksijen varyasyonunu tespit etmek için kırmızı ve kızılötesi sensörlerin bir karışımını kullandığı anda paramızın ilkinde olmasına rağmen, bunun yeni bir donanım veya yazılım güncellemesi gerektirip gerektirmeyeceği kesin değil.

Apple’ın ayrıca düzgün sonuçlar verebilecek bir EKG sistemi üzerinde de çalıştığı zaten biliniyor. Ancak tüm bu olası yeni özelliklerin yeni bir yazılım güncellemesi ile mi? yoksa yeni donanım ile mi? geleceği henüz belli değil. Apple akıllı saatin özellikle bir sağlık danışmanı ve sağlık tespit aracı haline dönüşmesine sıcak bakıyor. Kan seviyelerinden, düzensiz uyku takibine kadar bir çok özelliği akıllı saatiyle kullanıcılarına sunmaya çalışıyor.

Giyilebilir cihazlara daha fazla yeni özellikle ekleneceği görülüyor. Artık akıllı telefonların sadece telefon olmaması gibi akıllı saatlerinde sadece saat olarak işlev görmediği zamanlara geliyoruz.