Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Apple Watch, widget’ları watchOS 10’da yeniden kucaklıyor

Apple, kullanıcı arayüzünü eski Bakışlar özelliğinin yeni bir sürümü etrafında yeniden yönlendiriyor.watchOS 10 geldiğinde Apple Watch'unuz çok farklı görünebilir. Beklendiği gibi Apple, akıllı saat kullanıcı arayüzüne, ürün yazılımının şimdiye kadarki en büyük güncellemelerinden birinin bir parçası olarak bir revizyon sunuyor.

Apple Watch, widget’ları watchOS 10’da yeniden kucaklıyor

Apple, kullanıcı arayüzünü eski Bakışlar özelliğinin yeni bir sürümü etrafında yeniden yönlendiriyor.

watchOS 10 geldiğinde Apple Watch’unuz çok farklı görünebilir. Beklendiği gibi Apple, akıllı saat kullanıcı arayüzüne, ürün yazılımının şimdiye kadarki en büyük güncellemelerinden birinin bir parçası olarak bir revizyon sunuyor.

Orijinal Apple Watch kullanıcı arayüzünün kısmen, farklı uygulamalar ve özellikler için bir pencere öğesi döngüsü olan Glances etrafında tasarlandığını hatırlarsınız. Apple sonunda uygulamalara daha fazla önem vermek için Glances‘tan uzaklaştı, ancak şimdi şirket widget’ları Watch arayüzünün daha büyük bir odağı haline getirmeye çalışıyor.

Apple Watch’ta uzun süredir bulunan Siri saat kadranına benzer şekilde çalışıyor gibi görünüyor.  Akıllı özelliklerin olduğu Widget yığınına erişmek için Digital Crown’u döndürmeniz yeterli olacak. Zamanlayıcılar, kronometreler ve podcast’ler gibi şeyler, kullanıldıklarında pencere öğesi olarak görünüyor. En sevdiğiniz özellikleri içeren bir widget’ınız bile olabilir.

Activity uygulaması içinde benzer şekilde Digital Crown çevirmeniz gerekecek. Benzer şekilde Dünya Saati uygulamasında da değişiklikleri görüyoruz. . Farklı saat dilimlerinde günün saatini yansıtmaya yardımcı olmak için dinamik arka plan renkleri kullanılabilecek ve bu, dünyanın farklı yerlerindeki arkadaşlarınız, aileniz veya meslektaşlarınıza göre ayarlandığında çok daha anlamlı ve kullanışlı olabilir.

watchOS 10’da iki yeni saat yüzü geliyor. Palette adındaki yüz size zamanı renkli bir şekilde gösterecek. Diğer yüz Snoopy ve Woodstock’a sahip olacak.

3

Bisikletçiler, WatchOS 10’da gelen güncellemelerden memnun olabilir. Bisiklet sürme zamanlarında Bluetooth bisiklet sensörlerine bağlanabilecek ve güç ve kalp atış hızı verilerini görüntüleyebileceksiniz. Saatiniz işlevsel eşik gücünüzü de tahmin edebilir. Watch’unuzun takip ettiği bisiklet aktivitesi iPhone’unuzda da otomatik olarak görünüyor olacak.

Bitmedi, Pusula uygulaması da otomatik olarak iki yeni yol noktası oluşturacağı için bir yükseltme alıyor.

İlki, en son hücresel bağlantınızın olduğu tahmini konuma bir raptiye bırakacaktır; bu, yürüyüş yaparken ve bir arama yapmanız veya mesajlarınızı görmeniz gerektiğinde faydalı olacak.

Benzer şekilde, Saatiniz bir Son Acil Çağrı Yol Noktası içinde yerleştirebilecek.

Bu, herhangi bir operatörün ağına en son nerede eriştiğinizi kabaca gösterecek, böylece gerektiğinde acil durum araması yapabileceksiniz.

Yeni bir Yükseklik görünümü, kaydedilen bu ara noktaların 3 boyutlu bir görünümünü sağlamak için altimetre verilerini kullanırken, özellikle ABD’deki kullanıcılar bir topografik haritaya da erişebilecek. Yakındaki patikaları ve parkurları arayabilecek ve parkur uzunluğu, türü ve zorluğu gibi ayrıntıları da görüntüleyebilecek.

Mindfulness uygulaması, Digital Crown’u döndürerek duygularınızı ve ruh halinizi kaydetmenizi ve göstermenizi sağlayan bir özellik içeriyor. Apple, kullanıcıların “nasıl hissettiklerini seçmek için ilgi çekici, çok boyutlu şekiller arasında gezinebileceklerini, üzerlerinde en büyük etkiye sahip olanı seçebileceklerini ve duygularını tanımlayabileceklerini” söylüyor.

Buna ek olarak Apple, iPhone ve iPad’deki Sağlık uygulaması aracılığıyla, ruh sağlığınızı etkileyen faktörleri belirlemenize yardımcı olabilecek içgörülere de erişebileceğinizi söylüyor. Apple Watch yakında, miyop olma riskini azaltmak amacıyla kullanıcıların dışarıda ne kadar zaman geçirdiklerini takip edebilen bir özelliğe de sahip olacak.

Daha başka neler var dersek,

Herhangi bir yerde saatinizde bir FaceTime video mesajı görüntüleyebilir ve Grup FaceTime sesine katılabilirsiniz. İlaçlarınızı programlanan zamandan 30 dakika sonra aldığınızı saate söylemezseniz İlaçlar uygulaması size bu durumu engellemek için ek hatırlatıcılar tanımlayabilir.

Apple Fitness+’a gelince, yakında ihtiyaçlarınıza uyan özel bir antrenman veya meditasyon programına erişebileceksiniz. Stacks , normalde Apple Fitness+ için bir çalma listesi olan bir özellik. Arka arkaya gerçekleştirebileceğiniz birden fazla antrenman ve meditasyonu sıralamak için bunu kullanabilirsiniz. Ayrıca, eğitmenlerin seslerini veya müziğin sesini artırmanıza olanak tanıyan Audio Focus adlı bir özellikte var.

Bence en önemli şeylerden birisi de,  Apple fiziksel kontrollerde bazı ince ayarlar yapıyor.

Yan düğmeye basmak, herhangi bir zamanda Kontrol Merkezini açmanızı sağlayacak. Digital Crown’a iki kez basmak ise sizi en son kullandığınız uygulamalara geri döndürecek.

Geliştiriciler bugünden itibaren watchOS 10’un beta sürümüne erişebilecek ve önümüzdeki ay herkese açık beta sürümü kullanıma sunulacak.

Apple, watchOS 10’u bu sonbaharda herkese açık olarak yayınlayacağını belirtti.

Hemen belirteyim bu yeni watchOS 10 işletim sistemini kullanmak için bir Apple Watch Series 4 veya daha yenisine ihtiyacınız olacak. Eh işte Apple yeni cihazlarını almanızı sağlamak için bunları da yapmaya devam ediyor.