Sosyal Medya

iPhone

Apple yakında iPhone’ları POS cihazına dönüşterecek!

Bir anlamda iPhone'ları POS cihazına dönüştürme planı hayata geçiyor. Küçük işletmeler için harika bir haber olabilir zira bunu kullanmak için herhangi bir ilave donanıma ihtiyaç olmayacak... İşte detaylar...

Apple, küçük işletmelerin POS cihazı ihtiyacını iPhone ile ortadan kaldırabilir!

Bir anlamda iPhone’ları POS cihazına dönüştürme planı hayata geçiyor. Küçük işletmeler için harika bir haber olabilir zira bunu kullanmak için herhangi bir ilave donanıma ihtiyaç olmayacak… İşte detaylar…

Küçük işletmeler yakında iPhone’larını kullanarak ekstra donanıma ihtiyaç duymadan ödeme kabul edebilecek.

Bloomberg‘e göre Apple, önümüzdeki birkaç ay içinde, belki de bu baharda çıkacak olan iOS 15.4’ün son sürümüyle birlikte bir yazılım güncellemesiyle bu özelliği sunmaya başlayabilir.

Apple’ın, telefonu bir ödeme aracına – yani POS’a dönüştüren bir teknoloji geliştirmesiyle bilinen Mobeewave adlı Kanadalı bir girişimi satın aldığı 2020’den beri hizmet üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

 

Mobeewave’in teknolojisi, Square gibi harici bir donanım kullanılmasını gerektiren hizmetlerin aksine, çalışması için yalnızca bir uygulamaya ve telefonun NFC’sine ihtiyaç duyuyor.

Kullanıcının sadece çekmek istediği tutarı yazması ve müşterilerinin yalnızca kredi kartını cihazın arkasına koyması yeterli olacak.  Apple, Bloomberg’in bu konu hakkında yorum yapma davetini ise reddetti, bu nedenle yerleşik bir iPhone özelliğinin de bu şekilde çalışıp çalışmayacağı resmi olarak garanti değil…

Söz konusu özellik Apple’ın ödeme sistemi Apple Pay’in bir parçası olarak ta sunulabilir. Ancak Mobeewave’in geliştirme ekibinin Apple’ın Mobeewave’i satın almasından bu yana teknoloji devinin ödemeler bölümü ile sıkı bir çalışma gerçekleştiği özellikle bildiriliyor.

Küçük bir hatırlatma Apple’ın Mobeewave’i satın alamdan önce ilgili şirketin Samsung telefonlarını temassız ödeme terminallerine dönüştürmek için Samsung ile birlikte çalıştığını da belirteyim. Bu özelliği hatta Kanada’da denediler ve şirketin Samsung POS adlı satış noktası hizmetini ülkede geniş bir sürümle kullanıma sundular.

Böyle bakıldığında bu özelliğin bir güncelleme ile iOS cihazlarında kullanılmaması ihtimali çok az.. Bence de iPhone’ların POS cihazına dönüşmesi yakındır!