Sosyal Medya

Genel

Apple Yaptığı Zamları Açıkladı!

Apple, iOS'in uygulama mağazası App Store'daki uygulamaların fiyatlarını artırdı.

Apple, iOS’in uygulama mağazası App Store’daki uygulamaların fiyatlarını artırdı.

Apple, sabah saatlerinde geliştiricilere App Store‘daki uygulama fiyatlarının artacağına yönünde bir mail göndermişti. Türkiye, Meksika, Güney Afrika ve Güney Kore için geçerli olan bu uygulama zamları için Apple elini hızlı tuttu ve App Store‘daki uygulamaların fiyatlarını güncelledi. Açıklanan yeni uygulama fiyatları hiç iç açıcı değil!

Apple, Türkiye’de TL kullanıma geçtiği ilk zaman en düşük uygulama fiyatı 1,79 TL idi. Daha sonra kur farkından dolayı 1,79 olan uygulamalar 1,99 TL‘ye yükselmişti. Doların 2,65’in altına aylardır düşmemesi Apple’ı harekete geçirdi ve bu sabah gelen mail ile App Store‘a bir zammın geleceği duyurulmuştu. Tahminlere göre bu zam Perşembe günü aktif olacaktı. Ancak Apple elini hızlı tuttu ve uygulamalar zamlı fiyatlarına kavuştu.

App Store Uygulama Fiyatları Arttı!

Artık App Store‘da en düşük uygulama 2,69 TL olacak. 4.29 TL olan uygulamalar 5.29 TL ve 10,49 TL olan uygulamalar ise 12,99 TL fiyat etiketiyle satışa sunuluyor.

Bazı uygulamaların fiyatları henüz güncellenmedi. İlerleyen saatlerde fiyat güncellemesi tüm uygulamaları etkileyecek. Bu zam ayrıca “uygulama içi satın alma seçenekleri” bölümüne de yansıdı.

app-store-01