Sosyal Medya

iPhone

Apple, yeni iPhone’da bataryayı büyütüp, delgeç ekran kullanabilir!

Apple'ın yeni iPhone'da ne gibi özellikler kullanabileceğine dair yeni raporlar gelmeye başladı. Kuo'nun haberine göre, Apple, yeni iPhone'da bataryayı büyütüp, delgeç ekran kullanabilir!

Apple’ın bir sonraki iPhone’u daha küçük bir ekran çentiği ve daha büyük bir pil içerebilir

Bir sonraki iPhone modellerinde neler olabileceğine dair bir dizi söylenti ve söylentilere kanıt olacak bazı bilgiler ortaya çıkmaya başladı bile… Daha bir kaç gün önce özellikle olası iPhone 13 modelleriyle birlikte 1TB’lık depolama alanı kapasitelerinin kullanılmaya başlanacağını söyleyen haberler gelmeye başlamıştı.

Şimdi de bu bilgiler konusunda verdiği haberler yüksek ihtimalle doğru çıkan Ming-Chi Kuo; özellikle Pro modellerinde ciddi yükseltmeler olacağını söylüyor….

Apple, yeni modeli ile ilgili bilgileri ve yeni modeli konusunda ışığı 2021’in ikinci yarısına kadar duyurmayabilir ancak saygın Analist Ming-Chi Kuo’nun yayınladığı bu haftaki raporda yeni bilgiler yer alıyor…

MacRumors tarafından da bildirilen haberde Kuo; Apple’ın 2021’de de 2020’deki gibi aynı ekran ölçülerine sahip dört modelle yoluna devam edeceğini söylüyor. Bu bir anlamda iPhone Mini modelinin daha bir yıl aramızda olacağını gösteriyor.

Kuo iPhone 13 Pro modellerinin enerji tasarruflu 120Hz LTPO (Düşük Sıcaklıklı Polikristalin Oksit) ekranlarla geleceğini de söylüyor. Pro modellerde ayrıca, otomatik odaklama içeren daha hızlı bir f / 1.8 diyafram lensi içeren güncellenmiş bir ultra geniş kamera yer alacak.

Tasarımda bir değişiklik yok!

Değişen köşeli yeni iPhone tasarımı korunuyor. Bu anlamıyla 2021 modellerde 2020’nin aynı kasası kullanılacak. Bununla birlikte bazı mühendislik atılımları sayesinde, daha büyük piller ve daha küçük ekran delikleri, çentikleri içerecek…

Kuo, iPhone’un 2021’de USB-C’ye geçmeyeceğini de ve dahili olarak, dört telefonun tümü Qualcomm’un X60 5G modemine sahip olacağı belirtiliyor. 5nm radyo, iPhone 12 serisinde bulunan X55 modemden daha küçük ve güç açısından daha verimli.

En büyük beklentilerden birisi olan ekran içi parmak izi okuyucudan bu yılda bir haber yok gibi. Zira Bloomberg’den Mark Gurman’ın yılın başında yayınladığı bir rapora göre; bu Apple’ın 2021 için düşündüğü en büyük yükseltmelerden biriydi.

Haberde ilginç bilgilerden birisi de önümüzdeki yıllarda yeni iPhone modellerinden en az birinde Samsung’larda gördüğümüz delgeç ekran tarzından bir selfi kamera deliği kesimli ekranın kullanılacağı yönünde… Bunun yanında Apple’ın 5G destekli yeni bir SE modeli üzerinde de çalıştığı ve bunu 2022’nin ilk yarısında piyasaya sunabileceğinden bahsediliyor.

Söylenti düzeyinde bile olsa bu haberler aslında özelliklere doymuş bir iPhone kullanıcısı için vay be dedirtecek özellikler olarak durmuyor. iPhone 12’deki köşeli tasarımı bir çok kullanıcının ne kadar sevdiğinden de emin değilim…

Apple, son modellerde kendi işlemcileri ile birlikte daha fazla verimliliğe odaklandı. Ancak bir çok kullanıcı ondan çok daha radikal yenilikler beklemeye devam ediyor. Bakalım daha ne yenilikler göreceğiz…