Sosyal Medya

iPhone

Apple, yeni WiFi 6E’ye sadece iPhone 15 Pro’da yer verecek!

Apple, maliyetten mi? yoksa iPhone 15 Pro modellerinin daha uygun fiyatlı olması beklenen iPhone 15'lere göre belirgin bir kaç özelliğinin olmasını sağlamak için mi? ama yeni WiFi 6E özelliğini sadece iPhone 15 Pro modeli ile sınırlayabilir.

Apple, yeni WiFi 6E’yi sadece iPhone 15 Pro’da kullanacak gibi!

Apple, maliyetten mi? yoksa iPhone 15 Pro modellerinin daha uygun fiyatlı olması beklenen iPhone 15’lere göre belirgin bir kaç özelliğinin olmasını sağlamak için mi? ama yeni WiFi 6E özelliğini sadece iPhone 15 Pro modeli ile sınırlayabilir.

iPhone ve iPhone Pro arasındaki özellik farkı 2023 modelleriyle birlikte daha da fazla açılabilir!

MacRumors tarafından elde edilen sızdırılmış bir anten tasarım belgesine göre iPhone 15 Pro ve Pro Max, WiFi 6E bağlantısını sahip olacakken, daha uygun fiyatlı kardeşlerinde ise bu özelliğin yer almadığı görülüyor.

“Söz konusu haber belgesinde, iPhone 15 serisinin anten mimarisini özetleyen bu şematik belge, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ın eski WiFi 6 standardını kullanmaya devam edeceğini gösteriyor.”

Yakın zamanda duyurulan Mac mini, MacBook Pro ve iPad Pro’nun M2 işlemcili modelleri, WiFi 6E bağlantısını destekliyor. Apple’ın tüm ekosistemine henüz yaymadığını söyleyebiliriz.

Hemen belirtelim söz konusu yeni WiFi 6E teknolojisi; cihazınızın bağlanabileceği uyumlu bir WiFi 6E yönlendirici olması koşuluyla, standart, WiFi 6’dan daha yüksek bağlantı hızları ve daha düşük gecikme süresi vaat ediyor.

Burada dikkat çekici durum iPhone 14 Serisine kadar Pro modelleri ile normal modeller arasındaki fark çok ciddi gözükmüyordu. Ancak artık bu durum değişiyor gibi.

Bildiğiniz gibi geçen yıl itibarıyla yalnızca iPhone 14 Pro ve Pro Max, Apple’ın yeni A16 Bionic çipi, Dynamic Island kesmesi ve ProMotion ekranıyla geldi. Söz konusu WiFi 6E farkı da eklenince Pro modeller daha kıymetli olacak.

Son olarak yeni iPhone 15 ve iPhone 15 Pro modellerinde beklendiği gibi daha iyi RAM kapasitesi, A16 Bionic işlemci ve titanyum kasa gibi yenilikler olacağını da belirtelim.