Sosyal Medya

Genel

Apple’dan Yeni iPod Touch Geliyor

Apple, yaklaşık iki buçuk senedir elini sürdüğü iPod touch'ı geri getirmeye hazırlanıyor.

Özellikle iPhone 6, 6 Plus ve yeni MacBook’larıyla piyasada yine zirveye oynayan Apple, yaklaşık iki buçuk senedir elini sürmediği iPod touch’ı geri getirmeye hazırlanıyor.

Apple’a yakınlığı ile bilinen kaynaklara göre, Apple sene sonunda yeni bir iPod touch tanıtmaya hazırlanıyor. Bu kaynaklara göre durum sadece bununla da sınırlı değil. Yeni çıkacak olan iPod, yaklaşık iki buçuk yıl önce çıkmış modeline dış görünüş yani tasarım olarak oldukça benzeyecek. Ayrıca yeni nesil cihazda kamera ve geliştirilmiş bir işlemci de bulunacak.

Apple, 2012’nin Ekim ayında tanıttığı ultra ince, renkli dizaynlı, A5 işlemcili ve lightning kablolu iPod touch’tan sonra ürününü hiç yenilememişti. iPod Touch aradan geçen üç yıl içinde de iPhone iPad ve Mac’in gölgesinde kalarak Apple’ın ürün serisi içinde neredeyse önemsiz bir hal almıştı.

Ancak Apple yıl sonunda çıkarmayı planladığı iPod ile, bir dönemin popüler Apple ürününün daha yıkılmadığını göstermek istiyor. Yeni iPod’da 64-bit A7 işlemci, arttırılmış depolama alanı ve geliştirilmiş 5MP iSight ile FaceTime kameraları gibi özellikler beklenmekte. Ayrıca dönemin popüleri olan mobil ödeme olayının Apple versiyonu ‘Apple Pay‘ de yeni iPod’da beklenen özelliklerden.

Eğer bu kaynaklardan alınan bilgiler doğru ise Apple yeni iPod’u ya bu sene içinde Eylül ayında düzenleyeceği iPhone organizasyonunda, ya da Ekim ayında düzenlenecek iPad organizasyonunda tanıtacak. Ancak şöyle de bir durum var, iPod artık Apple için çok fazla önemli olmadığından büyük organizasyonlarında buna zaman harcamaktansa, basitçe internet sitesinden ya da küçük bir basın tanıtımıyla bu işi halledebilir.