Sosyal Medya

iPhone

Apple’ın imza niteliğindeki iPhone lansman etkinliği 7 Eylül’de!

Bloomberg business muhabiri Mark Gurman'a göre, "konuyla ilgili bilgisi olan insanlar", şirketin iki Eylül etkinliğinden ilki için; tarihsel normlara uygun olacak şekilde,  iPhone 14'ün ve muhtemelen yeni bir Apple Watch Series 8'in piyasaya sürülmesinin beklendiğini söylüyor.

Takvimlerinizi işaretleyin. Apple’ın imza niteliğindeki iPhone lansman etkinliğinin 7 Eylül’de gerçekleşmesi bekleniyor!

Bloomberg business muhabiri Mark Gurman‘a göre, “konuyla ilgili bilgisi olan insanlar”, şirketin iki Eylül etkinliğinden ilki için; tarihsel normlara uygun olacak şekilde,  iPhone 14’ün ve muhtemelen yeni bir Apple Watch Series 8’in piyasaya sürülmesinin beklendiğini söylüyor.

İçerisden sızan bilgilere göre iPhone 14 Pro‘nun korkunç ön kamera çentiğini kamera için “hap şeklinde bir delik” veya “delik boyutunda bir alan” ile değiştireceğini ve Apple’ın kendi mobil işlemcisi A16 yongasına yükseltileceğini tahmin ediyor.

iPhone 14 serisinin ayrıca 5.4 inçlik bir “mini” model sunmayacağı ve bunun yerine 6.7 inçlik Pro olmayan bir model içereceği bildiriliyor. Bitmedi ilgili rapora göre, mevcut iPhone 13 serisine güç veren A15 yongası standart iPhone 14 modellerinde kullanılmaya devam edecek.

Gurman’ın belirttiği gibi, enflasyon nedeniyle azalan akıllı telefon satışlarına ve pandeminin harap ettiği ekonomiye rağmen, iPhone 13 serisi son çeyrekte iyi performans gösterdi ve tedarikçilerden sipariş edilen 90 milyon adetlik talebin devam etmesi bekleniyor. Başka bir deyişle, Apple’ın satışlarının yarısından fazlasını oluşturan iPhone’a yönelik tüketici coşkusu hala tahmin edilenden daha güçlü.

Açılışın 7 Eylül’de gerçekleşeceğine dair işaretleri, Gurman’ın perakende mağaza çalışanlarından 16 Eylül’deki bir ürün sürümüne hazırlanmalarının istendiği yönündeki yazdıklarından biliyoruz. Bu, ürün lansmanından bir buçuk hafta sonra açılış satışlarının tipik zaman çizelgesiyle uyumlu bir tarih olarak belirtiliyor.

Ayrıca, etkinliğin gerçekleşeceği söylentilerinden iki gün önce, yani 5 Eylül’den itibaren kurumsal çalışanların haftada üç gün ofiste çalışmasının gerekeceğine dikkat çekti.

Pandemi sırasındaki önceki Apple etkinliklerinde olduğu gibi, bu etkinlik muhtemelen Cupertino, CA merkezinden çevrimiçi – online olarak yayınlanacak. Bakalım çentiği kaybedecek miyiz? yoksa daha da mı büyüyecek? hep birlikte göreceğiz.