Sosyal Medya

iPhone

Apple’ın katlanabilir iPhone üzerinde çalıştığı bildiriliyor!

Analist Ming-Chi Kuo, 2023'te piyasaya sürülmesini, Katlanabilir iPhone için ilk yıl 20 milyon adetlik bir üretim beklediğini söyledi...

Apple’ın katlanabilir iPhone üzerinde çalıştığı bildiriliyor!

Analist Ming-Chi Kuo, 2023’te piyasaya sürülmesini beklediği Katlanabilir iPhone için ilk yıl 20 milyon adetlik bir üretim beklentisini dile getirdi.

Katlanabilir bir iPhone ile ilgili söylentiler daha önce ortaya atıldı ancak yenisinin daha fazla güvenilirliği bulunuyor. Zira bunu söyleyen, Kuo…

Güvenilir analist Ming-Chi Kuo, yatırımcılara, Apple’ın MacRumors’daki bir makaleye göre 2023 yılına kadar 8 inçlik katlanabilir bir iPhone piyasaya sürmeyi planladığını söyledi. Bir “endüstri anketine” dayanan rapor söz konusu raporda, Apple’ın 2023’te 15-20 milyon adet satmayı planladığı öngörülüyor.

Kuo, mart ayında katlanabilir ekranlı iPhone konusunda zaten duyumları söylemişti ancak şimdi tedarik tarafında detayların ortaya çıkması bu işin ciddiyetini ortaya koyuyor.

Öncelikle, QHD + esnek OLED’in Samsung Display tarafından sağlanacağı, DDI ekran denetleyicisinin ise Samsung Foundry’den geleceğini öngörülüyor.

Ayrıca, Apple’ın “[Samsung’un] Y-Octa teknolojisine göre çeşitli avantajları nedeniyle” TPK tarafından sağlanan gümüş nanotel dokunmatik teknolojisini kullanacağını belirtiliyor.

Rapor oldukça spekülatif bir rapor. Yine de iPhone FOLD yada Katlanabilir iPhone için şimdiden para biriktirmeye başlayabilirsiniz demek için erken…

İşin diğer detaylarına baktığımızda aslında konu daha da güvenilebilir hale geliyor. Zira Kuo, Oppo, Vivo, Xiaomi ve Honor’un 2021’in sonlarında veya 2022’nin başlarında yeni katlanabilir modeller piyasaya sürmesini ve bileşen sıkıntısı “Çip Sıkıntısı” düzelirse sevkiyatların 2022’ye kadar 17 milyona çıkmasını bekleniyor.

Böyle bir durumda katlanabilir telefonlar, Kuo’nun dediği gibi “ileri teknoloji modellerin bir sonraki yenilikçi satış noktası” olabilir.

Bu duruma, Apple elbette kendi modeliyle hazır olmak isteyecek. Bununla birlikte katlanabilir modellere tüketiciler beklendiği gibi ilgi göstermezse bu sadece fikir bazında kalabilir. Özellikle bu yılın sonları ve 2022 aslında katlanabilir modeller için geleceğinin ne denli olabileceği ve tüketici tarafında ne kadar ilgi göreceğini gösterecek bir yıl olacak.

Apple’da muhtemelen bu sonuçları gözlemleyecektir…