Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Apple’ın M2 çipi Mac’leri daha da verimli hale getirecek

Apple'ın yeni işlemcisi M2, daha fazla güç çekmeden daha fazla performans sunacak. Apple'ın ilk ARM tabanlı "Apple Silicon" donanımı olan M1 çipinin piyasaya sürülmesinden yaklaşık iki yıl sonra nihayet bir halefimiz oldu: M2.

Apple’ın M2 çipi Mac’leri daha da verimli hale getirecek

Apple’ın yeni işlemcisi M2, daha fazla güç çekmeden daha fazla performans sunacak.

Apple’ın ilk ARM tabanlı “Apple Silicon” donanımı olan M1 çipinin piyasaya sürülmesinden yaklaşık iki yıl sonra nihayet bir halefimiz oldu: M2.

M1 yongası, Apple’ın daha verimli bir mobil tasarımla neler başarabileceğini göstermesi bakımından dikkate değer olsa da (Intel’in güce aç x86 işlemcilerinden çarpıcı bir şekilde ayrılıyordu), M2’nin amacı, yeni bir çığır açmaktan ziyade iyileştirme ile ilgili. Bu sefer, her şey verimlilikle daha fazla ilgili görünüyor. İşte detaylar…

Ancak Apple’ın M1’i ne kadar uzağa ölçeklendirdiği göz önüne alındığında – Mac Studio’da güçlü M1 Ultra’yı oluşturmak için temelde iki yongayı birbirine kaynaştırdığı noktaya kadar – Apple’ın M2’nin tasarımını ne kadar ileri götürebileceğini görmek merak uyandırıcı olacak. henüz güncellenmiş bir Mac Pro hakkında bir şey duymadığımızı unutmayalım…

M2 yongası 24 GB’a kadar birleşik belleği desteklerken, M1’de yalnızca 16 GB’a kadar bellek bant genişliği (1000 GB/sn) iki katına çıkar.

Ve yine 8 çekirdek (4 yüksek performans, 4 yüksek verimlilik) sunuyor. Apple, verimlilik çekirdeklerinin büyük ölçüde iyileştirildiğini iddia ediyor ve genel olarak M1’e göre çok iş parçacıklı performansta yüzde 18’lik bir artış bekleyebilirsiniz.

M2 yongası, en yüksek güç durumunda M1’lerden yüzde 35 daha güçlü olan 10’a kadar GPU çekirdeği ile donatılabilir.

M2, 6K harici ekranların yanı sıra ProRes kodlama ve kod çözme desteği içerdiğinden, video düzenleyiciler bu yeni çipten en iyi şekilde yararlanabilir. Çipin sinir motoru da yüzde 40 daha hızlı, bu da AI görevlerini önemli ölçüde hızlandıracak şekilde tasarlanmış.

M2 yongası, daha büyük bir ekran ekleyen ve ikonik kama şeklini kaybeden yeniden tasarlanan MacBook Air’in yanı sıra 13 inç MacBook Pro’ya ilk olarak ulaşacak.

M2 artımlı bir güncelleme gibi görünse de, bu Apple için tam olarak kötü bir şey değil. M1 bizi iki yıl önce hayrete düşürmüştü ve bu çipin birçok varyasyonu hala Intel ve AMD’nin en son sürümlerini alabilir. Bir şey olursa, M2 çipinin varlığı M1 makinelerinin maliyetini önemli ölçüde düşürecektir. Bu bence en güzel tarafı…