Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Apti’den artan aidat giderlerinde yüzde 55’lere ulaşan tasarruf

Toplu yaşam alanlarında site sakinleri ve yöneticileri için kolay, pratik ve ekonomik çözümler sunan Apti uygulaması, kira kadar bedellere ulaşan aidat ücretleri içinde enerji maliyetlerini en aza indiriyor. Proptech teknolojisi ile enerji tüketen cihazları ve alanları kontrol altına alan Apti, enerji maliyetlerini yüzde 55 oranında azaltıyor.

Apti’den artan aidat giderlerinde yüzde 55’lere ulaşan tasarruf

Toplu yaşam alanlarında site sakinleri ve yöneticileri için kolay, pratik ve ekonomik çözümler sunan Apti uygulaması, kira kadar bedellere ulaşan aidat ücretleri içinde enerji maliyetlerini en aza indiriyor. Proptech teknolojisi ile enerji tüketen cihazları ve alanları kontrol altına alan Apti, enerji maliyetlerini yüzde 55 oranında azaltıyor.

“Küresel enerji krizi” olarak da adlandırılan içinde bulunduğumuz süreçte, sürdürülebilirlik, yeşil enerji ve enerji tasarrufu geleceğimiz için oldukça önemli başlıklar haline geldi. Toplu yaşam alanlarındaki yöneticiler, sakinler ve üye işyerleri için geliştirilmiş yapay zeka tabanlı online bir platform olan Apti, proptech teknolojisi ile gereksiz maliyetleri ve bilinçsiz tüketimi ortadan kaldırarak enerjide yüzde 55’e varan tasarruf sağlıyor.

Apti Kurucu Ortağı Ali Emre Erişen,

‘Hem enerji tasarrufu sağlıyor hem de bina ömrünü uzatıyoruz’

Yapay zeka temelli teknoloji proptech ile büyük tasarruf sağladıklarına dikkat çeken Apti Kurucu Ortağı Ali Emre Erişen,

“Tüm sektörlerde olduğu gibi artık gayrimenkul sektörü de yapay zeka ve proptech teknolojisi ile bir araya geldi. Önceliğimiz bu konuda topluma ve çevreye fayda sağlamak. Apti’nin bu konuda iki hedefi var. Bu doğrultuda toplu yaşam alanlarında bilinçsiz kullanımı azaltmak ve giderleri düşürmek ilk hedefimiz. İkincisi ise aidatlarını indirimli olarak ödemelerine imkân sağlamak. Apti kullanan site sakinleri; su, yemek siparişi, çilingir, nakliye, tamir gibi hizmetler için Apti üyesi güvenilir firmalardan hizmet alırken, onlara puan kazandırıyoruz ve bu hizmet sayesinde Türkiye’nin önde gelen markalarını online alışveriş modülümüze ekliyoruz. Ayrıca bize üye firmalarımızın elde ettikleri gelirin yüzde 10’unun yarısının Apti ve site yönetimine, diğer yarısının ise site sakinine gitmesini sağlıyoruz. Bunun gibi tüm alışveriş hizmetleri Apti ile kolayca karşılanırken, toplu yaşam alanına sağladığımız bu faydaları, sürdürülebilir ve kalıcı çözümlerle beraber sunmaya devam ediyoruz. Yapay zeka teknolojisi ve pratik çözümleri uygulamamıza entegre ederek, enerji tasarrufu sağlıyor ve bina ömrünü uzatıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Tasarruf konusunda uygulamayı detaylandıran Erişen,

“Enerji tüketen cihazları ve alanları kontrol altına alarak yüzde 55’lere varan enerji tasarrufu sağladık. Sauna gibi ortak kullanım alanları gün boyunca açık kalması yerine randevu olunca açılıyor. Güvenlik kapılarında yüz tanıma teknolojileri kullanıyoruz. Bu gibi örneklerle enerji maliyetleri minimum seviyeye çekiyoruz. Sistemimizin temelinde şeffaflık var. Site sakinleri tüm gelir gider kalemlerini uygulama sayesinde takip edebiliyor. Böylece bilerek ya da bilmeyerek yapılan gereksiz harcamalar engelleniyor” dedi.

‘Sektörde fark oluşturduk ve rakiplerimize karşı bir adım daha öne geçtik’

Apti çözümleri ile fark oluşturduklarını söyleyen Erişen,

“Türkiye’de olan teknolojiler şu ana kadar aslında sadece muhasebe ve site yönetimlerine yönelik hizmet sunuyorlar. Bizim amacımız, sitenin sadece muhasebe ya da yönetimsel ihtiyaçlarını değil; daire sakinlerinin kapı geçişlerinden, otopark izlemelerine, misafir girişlerinden yüz tanıma teknolojisi sistemlerine kadar birçok alanda hizmet vermek. Türkiye’de siteleşme oranı yüzde 54 seviyelerinde ve hala yüzde 50’lik bir pazar bulunuyor. Bu yüzden sektörümüz Türkiye’de büyük bir büyüme potansiyeli barındırıyor. Gelişen trendleri ve ihtiyaçları analiz eden çözüm ortakları ve ekibimizle, yapay zeka tabanlı teknolojileri sistemimize entegre ettik ve bugün geldiğimiz noktada bunu mümkün kıldığımızı görüyorum. Ayrıca Apti yurt içi ve yurt dışından yatırım teklifleri alıyor ve bunun yanında yurtdışında Ar-Ge çalışmalarında da eşzamanlı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı zamanda dünya genelinde 50’den fazla ülkeye açılmayı hedefliyoruz. Özellikle Balkan ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri, Körfez ülkeleri, Batı Avrupa ve Amerika kıtasında pek çok sitede deneme aşamasındayız. Sektöründe öncü ve yerli bir uygulama olarak, Türkiye ve dünyada ki tüm siteleri Apti çözümleriyle buluşturmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.