Sosyal Medya

Otomobil

Araba Kabinindeki Kirleticiler, Sağılığınızı Tehdit Ediyor

Amerikan Astım ve Alerji Vakfı’nın raporuna göre arabaların iç hava kalitesindeki kirlilik, solunum yolu hastalıklarına ve hatta akciğerlerde iltihaplanmaya bile neden olabiliyor.

Araba Kabinindeki Kirleticiler, Sağılığınızı Tehdit Ediyor

 

Hayatınıza konfor sunan arabalarımız, gerekli önlemler alınmadığında sağlığımızı tehdit edebiliyor. Çünkü seyahat süresince aracımızda soluduğumuz hava, uçucu organik bileşiklerden oluşuyor (VOC’ler). Bir araba kabini içindeki kirlilik, çevreden gelen emisyonların araba kabininde devridaim etmesinden dolayı yüksek oluyor.

Amerikan Astım ve Alerji Vakfı’nın raporuna göre arabaların iç hava kalitesindeki kirlilik, solunum yolu hastalıklarına ve hatta akciğerlerde iltihaplanmaya bile neden olabiliyor.

Abalıoğlu Holding iştiraklerinden Hifyber, arabaların kabin hava filtrelerinde yüksek filtrasyon güvenliği sağlamak üzere geliştirdiği nanofiber kabin hava filtresi medyası ile arabaların kabinindeki; “toz, polen, küf, bakteri ve kokulara karşı yüzde 95’lere varan oranlarda koruma sağlıyor.

 

Kalabalık şehirlerde trafiğin yoğun olması nedeniyle araçlarımızda veya toplu taşıma araçlarında çok zaman harcıyoruz. Saatlerce trafikte beklemek ise yaşam kalitemizi ve sağlığımızı olumsuz ekiliyor. Ancak çoğu insan, araç içerisindeki havanın dışarıdaki havadan daha kirli olduğunun farkında bile değil. Oysa arabaların kabini; yoldaki araçlardan çıkan egzoz gazları, fren aşınması, lastik aşınması, yol yüzeyi aşınmasından kaynaklanan ince parçacıklar nedeniyle sağlığımızı tehdit ediyor. Daha da kötüsü, bir otomobilin iç kaplaması; kauçuk, plastik, köpük ve deri gibi malzemeler ile yapılıyor ve bu malzemeler, uçucu organik bileşikler (VOC’ler) ihtiva ettiği için arabaların iç hava kalitesini olumsuz etkiliyor.

Amerikan Astım ve Alerji Vakfı’nın raporuna göre arabaların iç hava kalitesindeki kirlilik, solunum yolu hastalıklarına ve hatta akciğerlerde iltihaplanmaya bile neden olabiliyor. Son yıllarda yapılan uluslararası araştırmalar da 2,5 µm’den küçük partiküllerin, solunum sisteminin derinlerine inerek, ciddi sağlık sorunlarına ve hatta ölüme neden olduğunu gösteriyor. İşte bu nedenle arabaların kabin hava filtreleri hayati önem taşıyor. Hemen hemen tüm binek araçlarda, klima sistemiyle birlikte çalışan standart bir kabin hava filtresi bulunuyor. Sürücü ve yolcular için temiz hava sağlamakla görevli kabin hava filtresi; klima deliklerinden araca giren kokuları ve partikülleri, kabine girmeden önce filtreleyerek, hapsediyor.

Nanofiber kabin hava filtresi ile yüksek koruma

Ancak kabin hava filtrelerinde kullanılan filtrasyon medyası, filtrasyon güvenliğini doğrudan etkiliyor. Filtreden temiz hava çıkışı sağlamak yani arabaların kabinindeki; “toz, polen, küf ve bakterilere karşı koruma sağlamak için yüksek verimli nanofiber kabin hava filtresi medyası kullanmak gerekiyor.

Abalıoğlu Holding iştiraklerinden Hifyber tarafından üretilen nanofiber filtre medyası, ultra ince polimer lif katmanından oluşuyor. Çapı 0,5 mikrometreden küçük olan lifler, 0,3 mikron kalındığındaki partikülleri dahi kolayca hapsederek, ePM1 seviyesinde yüzde 95’lere varan oranlarda koruma ve temiz hava çıkışı sağlıyor. Ayrıca virüs içeren su damlacıklarını da hızlı bir şekilde filtreleyen nanofiber filtre medyası, enfeksiyon riskini de çok büyük oranda düşürüyor. Böylece araç içerisindeki sürücü ve yolculara güvenli seyahat imkânı sunuyor.