Sosyal Medya

TeknoTalk Tv

Aralık Ayında 3 Orijinal Dizi tabii’de İzleyiciyle Buluşuyor

TRT’nin uluslararası dijital platformu tabii, yeni dönemde izleyicilerine platforma özel olarak hazırlanmış üç etkileyici orijinal yapım sunuyor.

Aralık Ayında 3 Orijinal Dizi tabii’de İzleyiciyle Buluşuyor

 

TRT’nin uluslararası dijital platformu tabii, yeni dönemde izleyicilerine platforma özel olarak hazırlanmış üç etkileyici orijinal yapım sunuyor. Türk Hava Kuvvetlerinin gözü kara pilotlarının hikayelerini anlatan “Hür”, yeni sezonuyla geri dönen “Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî” ve güneşte yaşanan bir patlama sonrası elektrik sisteminin çöktüğü post apokaliptik dünyadaki mücadeleyi konu edinen “Derin Mor” orijinal dizileri izleyicilere aralık ayında keyifli ve heyecanlı dakikalar vadediyor. Bu yeni orijinal yapımlar ve çok daha fazlası tabii uygulaması veya www.tabii.com üzerinden ücretsiz izlenebilecek.

TRT’nin uluslararası dijital platformu tabii, izleyicilerini yeni dönemde platforma özel olarak hazırlanmış heyecanla beklenen orijinal dizilerinden “Hür” ve “Derin Mor”un yanı sıra “Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî” dizisinin 2. sezon bölümleri ile karşılıyor.

Hür” tüm bölümleriyle 1 Aralık’ta, “Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî” 9 Aralık’taki ilk bölümünün ardından her cumartesi yeni bölümleriyle, “Derin Mor” ise 22 Aralık’ta tüm bölümleriyle sadece tabii uygulaması veya www.tabii.com üzerinden izlenebilecek.

Gökyüzündeki cesur yolculuk: Hür

Türk Hava Kuvvetleri’nin özel görevlerde vazife almak üzere en seçkin ve gözü kara pilotlardan kurduğu Hür Filosu’nun aksiyon ve macera dolu hikayesini konu edinen “Hür”, gerilim dolu anları, aksiyonu ve duygusal derinliğiyle izleyicilere unutulmaz bir Türk Hava Kuvvetleri hikayesi sunmayı vadediyor. Millî Savunma Bakanlığı’nın katkılarıyla çekilen dizi, uzun yıllar Türk toplumunun hafızasında kalacak bir yapım olmayı hedefliyor. 110. Filo’nun gökyüzündeki cesur yolculuğunu ve zorlu görevlerini merkezine alan tabii orijinal dizisi Hür, 1 Aralık’ta tüm bölümleriyle izleyiciyle buluşacak.

 

Aksiyon/macera türünde olan ve 10 bölüm olarak kurgulanan dizinin oyuncu kadrosunda ise Ogün Kaptanoğlu (Alper Yarbay), Hilmi Cem İntepe (Gökhan Üsteğmen), Batuhan Demir (Emre Üsteğmen), Deniz Çatalbaş (Nazlı Üsteğmen), Gökay Müftüoğlu (Cemal Binbaşı), Taner Ertürkler (Turgay Binbaşı) ve Zeynep Tuğçe Bayat (Banu) yer alıyor. Fedakarlık, zor şartlarda görev, asker arkadaşlığı ve takım ruhu gibi temaların işlendiği dizinin senaryosunu Barış Erdoğan ve İlker Arslan üstlenirken dizinin yönetmen koltuğunda ise Ekin Pandır oturuyor.

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî 2. sezonuyla geri dönüyor

Hoşgörü ve barışın timsali Hz. Mevlânâ’nın hayatının anlatıldığı Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî dizisi heyecanla beklenen 2. sezon bölümleri ile geri dönüyor. Bir tabii orijinal yapımı olan ve 13. Yüzyılda Konya’da geçen Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî dizisi, büyük İslam âlimi, tasavvuf büyüğü ve şair olan Hz. Mevlânâ’nın yaşadığı dönemi konu alıyor.

İlk 10 bölümde; Mevlânâ’nın 40 yaşlarındaki kişiliği ve derinliğinin oluşmasına neden olan temel olaylar ve şahıslar ile yollarının kesişmesine odaklanırken 2. sezonda ise Şems-i Tebrizi’nin gelişi ile Mevlânâ’nın tasavvuf yolculuğu bambaşka bir seyre taşınıyor.

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî dizisi 2. sezon ilk bölümüyle 9 Aralık’ta yayınlanacak ve devamında her cumartesi yeni bölümleriyle tabii’de olacak. Oyuncu kadrosunda Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî rolüyle Bülent İnal ve Şems-i Tebrizi rolüyle Mehmet Ali Nuroğlu bulunuyor. Ayrıca Kaan Yıldırım, Ahu Türkpençe, Devrim Özkan, Mert Turak ve Nilay Deniz’in yanı sıra Ushan Çakır, Levent Can, Yusuf Çim, Burak Can, Ali Nuri Türkoğlu, Turgay Aydın, Burç Kümbetlioğlu ve İlker Aksum gibi tanınmış isimlerin de yer aldığı Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin yönetmenliğini Can Ulkay, üstlenirken dizinin senaryosu Ali Aydın ile Fatma Berra Mete’ye ait.

Hayatın ortasında, kaosun gölgesinde yeni bir başlangıç: Derin Mor

“Derin Mor”dizisi hayatı başarısızlıklarla dolu bir babanın, kızını korumak ve haber alamadığı karısına ulaşmak için güneşte yaşanan bir patlama sonrası elektrik sistemi ve teknolojinin çöktüğü, büyük bir kaosun yaşandığı post apokaliptik bir dünyada giriştiği büyük mücadele ve hiç tanımadığı bir grup insanla çıktığı yolculuğu konu ediniyor.

 

Senaryosunu Yeşim Aslan’ın kaleme aldığı dizinin yönetmen koltuğunda Mahmut Fazıl Coşkun otururken  görüntü yönetmenliğini Florent Herry  yapıyor.  8 bölüm olarak hazırlanan dizinin oyuncu kadrosunda ise Deniz Celiloğlu, Nilperi Şahinkaya, Murat Kılıç, Zümre Ertürk, Arın Kuşaksızoğlu ve İncinur Daşdemir gibi isimler yer alıyor. Platforma özel hazırlanan orijinal dizi Derin Mor tüm bölümleriyle 22 Aralık’ta TRT’nin uluslararası dijital platformu tabii’de izleyiciyle buluşacak.

 

tabii, Türkiye’de tabii uygulaması veya www.tabii.com üzerinden ücretsiz olarak izlenebiliyor

Tarihi dizilerden aksiyona, romantik komediden gençlik dizilerine kadar pek çok içeriğe yer veren TRT’nin dijital platformu tabii, iOS ve Android’deki uygulama mağazalarında yer alan tabii uygulamalarından, Android ve iOS destekli çeşitli akıllı cihazlardan, www.tabii.com üzerinden ve bir çok akıllı TV’lerden izlenebiliyor. tabii’ye uygulama veya site üzerinden ücretsiz olarak üye olduktan sonra tüm tabii içeriklerine, TRT kanallarının canlı yayınlarına ve TRT’de yayınlanan dizilerin tekrarlarına erişilebiliyor.

Tanıtım Linkleri:

Hür: https://www.youtube.com/watch?v=VwdseaiucjU

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî: https://youtu.be/LpWV2fSo-ks?si=7Nd30md9lPS4Eg4M

Derin Mor: https://www.youtube.com/watch?v=jf7V-h6jSUU