Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

ASEE Grup 2022 yılının ikinci çeyreğinde çift haneli büyümesini sürdürdü

Türkiye’nin en büyük online ödeme ağını yöneten Payten Türkiye’nin de bağlı bulunduğu Asseco South Eastern Europe (ASEE) Grup, 2022 yılının ikinci çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıkladı.

ASEE Grup 2022 yılının ikinci çeyreğinde çift haneli büyümesini sürdürdü

Türkiye’nin en büyük online ödeme ağını yöneten Payten Türkiye’nin de bağlı bulunduğu Asseco South Eastern Europe (ASEE) Grup, 2022 yılının ikinci çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre ASEE Grup’un satış gelirleri 2022’nin ikinci çeyreğinde 2021 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 23,7 artarak 74,7 milyon euroya yükselirken Payten’in satış gelirleri yüzde 27 artarak 38,4 milyon euroyu aştı.

Avrupa’nın en büyük yazılım şirketleri arasında yer alan Asseco South Eastern Europe (ASEE) 2022 yılının ikinci çeyreğine dair finansal sonuçlarını yayımladı. Yayımlanan sonuçlara göre şirketin satış gelirleri, 2022’nin ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23,7 (14,4 milyon euro) artarak 74,7 milyon euroya ulaştı. Satış gelirlerinde en fazla büyüme ise yüzde 27 artışla 38,4 milyon euroya ulaşan ödeme çözümlerinden geldi.

ASEE Grup’un 2022’nin ilk yarısındaki mali sonuçları da bir önceki yılın ilk altı ayına göre daha iyi geldi. İlk yarı satış gelirleri, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22,6 (26,1 milyon euro) artarak 141,7 milyon euroya ulaştı.

ASEE Yönetim Kurulu Başkanı Piotr Jelenski, finansal sonuçlarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“2022’nin ikinci çeyreğinde ASEE Group’un iyi performansı, esas olarak özel çözümler ve ödeme çözümlerinden kaynaklandı. Bu çözümler, şirketimizin faaliyet kârında yüzde 20’lik bir büyümeye katkıda bulundu. Özel çözümler yeni ITS (Akıllı Trafik Sistemleri) iş kolu içerisinde büyüme kaydederken ödeme çözümlerimiz e-ticaret ve POS ile ilişkili hizmetler ve işlemler içerisinde büyüme gösterdi.”

Ödeme çözümleri (Payten)

Finans sektörü başta olmak üzere tüm şirketler için kartlı ve kartsız işlemleri destekleyen kapsamlı ödeme çözümleri sunan Payten’in satış gelirleri ise 2022’nin ikinci çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 8,2 milyon euro (yüzde 27) artarak 38,4 milyon euroya ulaştı. İkinci çeyrekte, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla sırasıyla 3 milyon euro ve 2,8 milyon euro satış geliri sağlayan POS ve ATM hizmetleri ile ilişkili iş kollarının satış gelirlerinde önemli artışlar elde edildi.

Bankacılık ve özel çözümler

2022’nin ikinci çeyreğinde grubun bankacılık çözümlerinin satış gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre 1,7 milyon euro (yüzde 14) artarak 13,7 milyon euroyu aştı. Temel bankacılık ve çok kanallı çözümler sayesinde daha yüksek satış gelirleri elde edildi. 2022’nin ikinci çeyreğinde özel çözümlerin satış gelirleri ise bir önceki yılın aynı dönemine göre 4,5 milyon euro (yüzde 25) artarak 22,6 milyon euroya ulaştı. Bu artış kısmen, 2021 yılında satın alınan şirketlerin konsolide sonuçlarından ve trafik yönetimi ile BPM çözümleri sektörlerindeki faaliyetlerden kaynaklandı.