Sosyal Medya

Donanım

ASUS, CES 2024’te yeni WiFi 7 mesh router modellerini tanıttı

Dört bantlı ASUS AiMesh teknolojisi daha az trafik ve geniş kapsama alanıyla üst düzey WiFi 7 performansının kapılarını açıyor.

ASUS, CES 2024’te yeni WiFi 7 mesh router modelleri ZenWiFi BQ16 ve BQ16 Pro’yu tanıttı

 

Dört bantlı ASUS AiMesh teknolojisi daha az trafik ve geniş kapsama alanıyla üst düzey WiFi 7 performansının kapılarını açıyor.

 

  • Yeni modeller 30 Gbps’e ulaşan WiFi 7 hızları, 743 metrekareye kadar menzil ve çift 10 Gbps Ethernet bağlantı noktasıyla geleceğe hazır akıllı evler kurmak için ideal.
  • Dört bant ASUS AiMesh ağ teknolojisi sayesinde yüksek hızlı arka plan bağlantısı, gelişmiş ölü bölge azaltma teknolojisi ve zengin özelliklerden yararlanılabiliyor.
  • ASUS ayrıca ROG Rapture GT-BE98 ve GT-BE98 Pro WiFi 7 oyuncu router’larını da duyurdu.

ASUS, CES 2024’te ZenWiFi BQ16 ve ZenWiFi BQ16 Pro ağ sistemi router’larını tanıttı. Yeni nesil dört bant WiFi 7 teknolojisini kullanan yeni modeller 30 Gbps’e varan hızlarda 743 metrekareye kadar kapsama alanıyla geleceğe hazır akıllı evlere güç veriyor. Çift 10 Gbps bağlantı noktaları kablolu bağlantıyla oyun deneyimini iyileştirirken evden çalışanların üretkenliğini de artırıyor ve 4K HDR yayın izlemeyi kolaylaştırıyor.

ASUS ZenWiFi ağ sistemi router’ları, PC Magazine 2023 Okuyucuların Tercihi ödülünü kazandı. Otoriteler arasında gösterilen yayın, ASUS’un “genel memnuniyet ve tavsiye edilme ihtimali” alanlarında en yüksek puanları alarak “açık ara önde” olduğunu dile getirdi. PCMag ayrıca “ASUS ağ sistemi, WiFi hızı ve ağ yönetimi alanlarında da son derece yüksek puanlar aldı.” ifadelerini kullandı.

ASUS ayrıca ROG Rapture GT-BE98 ve GT-BE98 Pro WiFi 7 oyuncu router’larını da duyurdu. Her iki model de güçlü dört bant AiMesh özelliğiyle birlikte son teknolojiler ve yenilikçi tasarımla sunuluyor. Kullanıcılar bu modellerle üstün performansa kavuşuyor.

Güçlü WiFi

Bu yeni ASUS ZenWiFi ağ sistemi router’ları tüm bantlarda WiFi 7’nin potansiyelini açığa çıkaran dört bant AiMesh teknolojisinden yararlanıyor. ZenWiFi BQ16 Pro ile kullanıcılar bir 6 GHz veya 5 GHz bandını arka plan bağlantısına ayırarak minimum sıkışmayla yapay zeka destekli bağlantının tadını çıkarıyor. On iki dahili anten ve on altı güçlü ön modül ile her yönde WiFi ölü bölgeleri ortadan kalkıyor. Ürünün sağlam ısı uzaklaştırma düzeni, güvenilirlik sağlıyor. ZenWiFi ağ sistemi router’ları ayrıca abonelik gerektirmeyen AiProtection Pro ile korunuyor. Trend Micro tarafından desteklenen bu kurumsal düzeydeki yazılım tek tuşla güvenlik taraması yapabiliyor ve internette güvenli gezinme imkanı veriyor. Kapsamlı VPN özellikleri ise çok sayıda protokole ve siteler arası bağlantıya izin veriyor.

Smart Home Master ile ağ bağlantısı

Bu yeni ZenWiFi router’ları ayrıca, SSID üzerinden IoT cihazları, VPN’ler ve ebeveyn denetimleri için zengin özelliklere sahip alt ağlar kurma olanağı veriyor. IoT ağı WiFi 7 ile kusursuz uyum sağlıyor ve evdeki IoT cihazlarını koruyor. Çocuk ağı ile kullanıcılar çocuklarının odaları için özel SSID’ler belirleyebiliyor ve her cihazda kurulum yapmaya gerek duymadan ekran süresini yönetebiliyor. VPN ağı ise favori VPN’e alt ağdan bağlanarak kullanıcıya kolaylık sunuyor.