Sosyal Medya

Donanım

ASUS, Dünyanın En İnce 13,3″ OLED Dizüstü Bilgisayarını Tanıttı

ASUS, Dünyanın En İnce 13,3" OLED Dizüstü Bilgisayarı Zenbook S 13 OLED'i Duyurdu... Dünyanın en ince 13,3 inç OLED ultra taşınabilir dizüstü bilgisayarı şimdi tamamen yeni yapay zeka destekli Intel Core Ultra 7 işlemciye sahip

ASUS, Dünyanın En İnce 13,3″ OLED Dizüstü Bilgisayarını Tanıttı

 

ASUS, Dünyanın En İnce 13,3″ OLED Dizüstü Bilgisayarı Zenbook S 13 OLED’i Duyurdu…

Dünyanın en ince 13,3 inç OLED ultra taşınabilir dizüstü bilgisayarı şimdi tamamen yeni yapay zeka destekli Intel Core Ultra 7 işlemciye sahip…

 

  • Süper ince ve süper hafif: 1 cm profil ve sadece 1 kg hafiflik
  • Çok yönlü sürdürülebilirlik: Geri dönüştürülmüş metaller ve plastikler ile karbon nötrlüğü için tasarlandı; çevre dostu plazma seramik alüminyum; %100 FSC™ Mix ambalaj
  • Üstün performans: Yapay zeka destekli Intel® Core™ Ultra 7 işlemci ve gerçekçi 3K ASUS Lumina OLED ekrana sahip Intel® Evo™ Edition

 

ASUS premium Zenbook S 13 OLED’in (UX5304) 2024 versiyonunu duyurdu, şimdi en yeni yapay zeka destekli Intel® Core™ Ultra 7 işlemci ile güçlendirildi.

Zenbook S 13 OLED dünyanın en ince 13,3 inç OLED dizüstü bilgisayarı ve aynı zamanda şimdiye kadarki en çevre dostu Zenbook. Markanın imza niteliğindeki ultra taşınabilir tasarım, sürdürülebilirlik ve hareket halindeyken performans özelliklerini yeni bir seviyeye taşıyarak daha azının daha fazlası olabileceğini kesin olarak kanıtlıyor.

Süper ince 1 cm profili ve süper hafif 1 kg kasası ile sofistike Zenbook S 13 OLED, ultra taşınabilir tasarımın özü haline gelen performans, bağlantı ve pil ömründen ödün vermiyor ve yepyeni Bazalt Grisi veya klasik Ponder Mavisi ile tamamlanıyor. Ayrıca çevre ve karbon nötrlüğü kesinlikle göz önünde bulundurularak tasarlandı, yapımında geri dönüştürülmüş metaller ve plastikler, FSC ™ Mix sertifikalı ambalaj, Bazalt Gri modeli için zarif yeni çevre dostu plazma seramik alüminyum ve halojen içermeyen elektronikler kullanılarak bu şimdiye kadar üretilen en çevre dostu Zenbook modeli olma özelliği taşıyor.

Zenbook serisi, hareket halindeyken rakipsiz performans sunma konusunda mükemmel ve Zenbook S 13 OLED de bir istisna değil. 32 GB LPDDR5x RAM ve 1 TB PCIe® 4.0 x4 SSD ile yapay zekaya hazır Intel Core Ultra 7 işlemcinin gücünü kullanıyor. Hareket halindeyken bağlantılar için eksiksiz bir I / O bağlantı noktası seti ve uzun ömürlü 63 Wh pil mevcut. 2024 Zenbook S 13 OLED ayrıca yeni yapay zeka destekli Windows 11 asistanına anında erişim için özel bir Windows Copilot tuşuna yer veriyor.

Zenbook S 13 OLED, etkileyici gerçekçi görseller için Dolby Vision® sertifikalı, Pantone® Onaylı renk işleme ve VESA DisplayHDR™ True Black 600 sertifikasına sahip muhteşem bir 16:10 3K ASUS Lumina OLED ekranla gelirken, inanılmaz ayrıntılar ve en derin siyah seviyeleri sağlıyor.

Süper ince ve süper hafif

Zenbook S 13 OLED’in süper ince 1 cm profilini ve süper hafif 1 kg ağırlığını elde etmek için, tasarımında ve yapısında, performanstan, bağlantıdan veya pil ömründen ödün vermeden önceki nesle kıyasla ağırlığı ve boyutları azaltmak için çeşitli gelişmiş teknikler ve malzemeler kullanılmış.

  • Ekran katmanı infüzyonu: İnanılmaz derecede ince bir profil elde etmek için, daha ince ancak tam özellikli bir FHD IR kamerayı doğrudan CNC ile işlenmiş kapağa yerleştirildi. Ayrıca özel olarak tasarlanmış ultra ince bir OLED panel kullandı ve böylece %30 daha ince bir kapak elde edildi.
  • Optimize edilmiş dahili düzen: Hassas CNC işleme kullanarak, bileşenler için iç kısımda daha fazla yer açıldı. Daha kompakt bir alanda daha az ağırlıkla daha iyi performans sağlayan daha az katmanlı ve daha yüksek kablo yoğunluğuna sahip, çok daha fazla transistörlü devre kartları kullanıldı. Anakart, daha iyi soğutma için hava akışını artıran ek, ultra ince bir fan barındıracak şekilde hassas bir şekilde tasarlandı. Bu tasarım, dizüstü bilgisayarın alt kısmını yaklaşık %25 daha ince hale getirdi.
  • Materyal seçimi: Ağırlığı en aza indirmek için klavye güvertesinde dayanıklı ve hafif magnezyum-alüminyum alaşımı kullanılırken, CNC kesim işlemiyle şekillendirilerek ekstra desteğe ihtiyaç duymayan sert bir yapı oluşturuldu. Dokunmatik yüzey için son derece ince bir cam kaplama kullanıldı ve böylece klavye katının kalınlığı %25 daha azaltıldı.

Sonuç, ödün vermeden ince ve hafifliği yepyeni bir seviyeye taşıyan, sınıfı tanımlayan ultra taşınabilir bir dizüstü bilgisayar oldu. Selefine kıyasla gelişmiş soğutma ve performans sunarken maraton video akışı oturumlarını destekliyor. Kompakt boyutlarına rağmen Zenbook S 13 OLED tam kullanılabilirliğini koruyor ve kapsamlı bir standart I/O bağlantı noktası setine sahip.

Çok yönlü sürdürülebilirlik

ASUS, Zenbook ile daha azıyla daha fazlasını yapmaya kararlı. Bu cihaz, malzeme kullanımı ve üretimden montaj, kullanım ve kullanım ömrünün sonuna kadar tüm ürün yaşam döngüsü boyunca olumlu bir çevresel etkiye sahip. Geri dönüştürülmüş malzemeler kullanarak ve daha çevreye duyarlı ambalajlar tasarlayarak karbon ayak izi azaltıldı.

Klavye kapağı, şasi ve kapakta endüstriyel geri dönüşüm sonrası (PIR) magnezyum-alüminyum alaşımı kullanan ve karbon ayak izini %50’den fazla azaltan cihaz, şimdiye kadar üretilen en çevre dostu Zenbook. Tuş kapakları ve hoparlörlerde tüketici sonrası geri dönüştürülmüş (PCR) plastikler ve hoparlörlerde de okyanusa bağlı plastikler kullanıldı. Ambalajı yeniden kullanılabilir ve gübrelenebilir malzemelerle %100 geri dönüştürülebilir olacak şekilde yeniden tasarlandı. Sorumlu bir şekilde yönetilen ormanlardan, kontrollü ahşaptan ve geri dönüştürülmüş kaynaklardan %100 FSC Mix sertifikalı kağıt kullanılıyor. Kağıt ambalaj ekleri de kolayca kullanışlı dizüstü bilgisayar standlarına dönüştürülebiliyor. Ayrıca Zenbook S 13 OLED, elektrik tüketimini azaltmak için ENERGY STAR® enerji verimliliği standardını da %60 oranında aşıyor. Yukarıda belirtilen sürdürülebilir eylemler aracılığıyla, bu cihazın sürdürülebilirlik girişimlerinin genel amacı karbon nötrlüğüne ulaşmak.

İlk kez, kapak için ASUS’a özel bir plazma seramik alüminyum malzeme oluşturmak üzere özel bir üretim süreci kullanıldı. Bu işlemde saf su ve elektrik kullanılıyor ve organik bileşikler, güçlü asitler veya ağır metaller gerekmiyor. Bunun yerine, bu düşük çevresel etkiye sahip banyo tabanlı yöntem, alüminyumda fiziksel ve kimyasal bir dönüşüm yaratıyor. Bu da aşınma direnci, korozyon koruması, termal yönetim, sertlik ve kullanım ömrünün artmasıyla sonuçlanıyor.

Fiziksel avantajlarının yanı sıra, bu malzemenin görünümü ve verdiği his Zenbook serisinin ruhuna uygun doğal taşa benziyor. İnanılmaz bir şekilde, bu her bir kapağı ayrı ayrı benzersiz kılıyor. Hiçbiri birbirine benzemiyor. Daha uzun bir dizüstü bilgisayar ömrü, uzun vadeli israfı da azaltıyor, bu nedenle Zenbook 13 S OLED, en son MIL-STD-810H ABD askeri sınıf dayanıklılık standardı kullanılarak sıkı bir şekilde test edildi.

Hareket halindeyken performans

Zenbook S 13 OLED, yerleşik Intel Graphics ile üst düzey yapay zeka destekli Intel Core Ultra işlemcilere sahip bir Intel Evo Edition dizüstü bilgisayar olma özelliğine sahip. Intel Core Ultra işlemciler, yapay zeka deneyimlerinin kilidini açmaya yardımcı olmak, sürükleyici grafiklerde bir sonraki seviyeyi sunmak ve yüksek performanslı düşük güçlü işlemeyi mümkün kılmak için özel bir motor içeriyor, böylece kullanıcılar uzun pil ömrünün tadını çıkarırken çalışabiliyor, oyun oynayabiliyor ve yaratabiliyor. Dizüstü bilgisayarın ultra hızlı 1 TB’a kadar SSD depolama alanı, 32 GB RAM ve WiFi 6E ile birleştiğinde, kullanıcıların daha az bekleyeceği ve nerede olurlarsa olsunlar daha hızlı çalışabilecekleri imkanları sağlıyor.

Ultra kompakt olmasına rağmen Zenbook S 13 OLED, kullanıcıların seyahatlerinde dongle veya adaptör taşımalarına gerek kalmaması için eksiksiz bir I/O portu içeriyor. İki adet ultra hızlı Thunderbolt™ 4 USB-C® bağlantı noktası hızlı şarjı, 4K harici ekranları ve 40 Gbps’ye kadar veri aktarımını destekliyor ve ayrıca bir USB 3.2 Gen 2 Type-A bağlantı noktası, bir HDMI® 2.1 bağlantı noktası ve bir 3,5 mm ses jakı bulunuyor.

Hareket halindeyken gelişmiş video konferans deneyimleri için FHD IR kamera, yapay zeka destekli görsel efektler ve yapay zeka gürültü engelleme teknolojisi içeriyor. Ayrıca Windows Hello ile hızlı ve güvenli yüz oturum açma özelliğini de destekliyor. Sürükleyici Dolby Atmos® sese sahip güçlü Harman Kardon sertifikalı ses sistemi, sesi 5,25 kata kadar artırmak için ASUS Audio Booster teknolojisi ile birleştirilmiş akıllı bir amplifikatöre sahip.

9,5 daha büyük ASUS ErgoSense dokunmatik yüzey, daha kolay gezinme sağlıyor ve kolay temizlenen parmak izi önleyici kaplamasıyla pürüzsüz, rahat ve duyarlı.

ASUS Lumina OLED ekran: Daha doğru. Daha uyarlanabilir. Daha güvenilir.

Zenbook S 13 OLED, sürükleyici bir görüntüleme deneyimi için 16:10 ASUS Lumina OLED ekran ile donatıldı. ASUS Lumina OLED ekranlar, ASUS Splendid ve ASUS OLED Care gibi özel ASUS teknolojilerinin yanı sıra Delta E <1, güç tasarrufu ve panel koruması gibi yeni özelliklere sahip. ASUS, bu unsurları bir araya getirerek OLED teknolojisinin zirvesini temsil eden son derece ustalıklı bir çözüm yarattı.

Zenbook S 13 OLED’in çarpıcı ASUS Lumina OLED ekranı, 3K çözünürlük, 0,2 milisaniye tepki süresi ve Delta E <1 renk doğruluğu ile daha net, daha parlak ve daha canlı renkler sunuyor. Dolby Vision sertifikasının yanı sıra ekran, parlak beyazlar ve en derin siyahlar için DisplayHDR True Black 600 sertifikasına sahip ve endüstri standardı renk doğruluğu için Pantone Validated rozetini taşıyor. Sinema sınıfı %100 DCI-P3 renk gamı, ultra canlı renkler sunuyor ve ASUS Splendid, kullanıcının bu gam ile sRGB, Display-P3 veya doğal OLED gamı arasında kolayca geçiş yapmasını sağlıyor.

Ekran ayrıca TÜV Rheinland ve SGS tarafından %70 daha düşük mavi ışık emisyonu ile göz bakımı için onaylandı ve kullanıcının gözlerinin uzun izleme seanslarında bile rahat olmasını sağlıyor. ASUS ayrıca garanti süresi boyunca herhangi bir yanma sorunu için ücretsiz OLED ekran değişimi sağlıyor.