Sosyal Medya

Donanım

ASUS Pro WS W790E-SAGE SE, 10 dünya rekoru ve 23 birincilik elde etti

Uluslararası hız aşırtma uzmanlarından oluşan bir grup, ASUS W790 iş istasyonu anakartlarını kullanarak Intel Xeon Sapphire Rapids işlemcilerle performans çıtasını yukarıya taşıdı.

ASUS Pro WS W790E-SAGE SE, 10 dünya rekoru ve 23 birincilik elde etti

Uluslararası hız aşırtma uzmanlarından oluşan bir grup, ASUS W790 iş istasyonu anakartlarını kullanarak Intel Xeon Sapphire Rapids işlemcilerle performans çıtasını yukarıya taşıdı.

  • OSG adlı ekip 4 dünya rekoru ve 10 dünya birinciliği elde etti. Bunlar arasında Cinebench R23’te 132484 puan, Geekbench 3 Multi-Core’da 391116 ve Cinebench R20’de elde edilen 49109 puan yer alıyor.
  • Safedisk ise beş dünya rekoru kırmasının yanı sıra 13 dünya birinciliği kazandı. Bunlar arasında Y-Cruncher Pi 1B’de 5,330 s ve Geekbench 5 – Multi Core’da alınan 67492 puan gibi sonuçlar özellikle dikkat çekti.
  • ElmorLabs ekibinden Hahagu, 41231 puanla 3DMark® CPU Profile Max Threads dünya rekorunu kırdı.
  • Bu sonuçları elde etmek için kullanılan donanımlar arasında G-Skill ve V-Color DDR5 bellek modülleri ile Enermax’tan çeşitli önemli bileşen bulunuyor.

 

ASUS, uluslararası hız aşırtma uzmanlarından oluşan seçkin bir grubun ASUS Pro WS W790E-SAGE SE iş istasyonu anakartları ve 56 çekirdekli Intel® Xeon® Sapphire Rapids W9-3495X işlemcilerle birlikte, G-Skill ve V-Color DDR5 bellek modülleri ve Enermax markalı çeşitli bileşenler kullanarak çeşitli performans testlerinde 10 dünya rekoru ve 23 birincilik elde ettiğini duyurdu. Testleri gerçekleştiren hız aşırtma uzmanları arasında Der8auer, OGS team, Safedisk, Shamino ve SkatterBencher’a ek olarak, ElmorLabs ekibinden Elmor ve Hagagu yer aldı.

Çığır açan iş istasyonu anakartı

Pro WS W790E-SAGE SE modeli, iş istasyonlarında hız aşırtmaya yeni bir yaklaşım getiriyor. Geçmişte profesyoneller performans ve istikrar arasında karar vermek zorunda kalabiliyordu. Ancak, Pro WS W790E-SAGE SE sistemin sınırlarını güvenli ve etkili bir şekilde zorlama imkanı sunuyor. Gelişmiş BIOS ayarlarına ve sağlam bir tasarıma sahip olan bu anakart sayesinde, profesyoneller iş istasyonu platformlarının tüm potansiyelini açığa çıkarabiliyor. Pro WS W790E-SAGE SE olağanüstü performans ve istikrar sunan birinci sınıf bir seçenek.

 

ASUS Pro W790 iş istasyonu anakartı; Yeniden Deneme ve Güvenli Başlatma düğmeleri gibi hız aşırtmaya son derece yarımcı özelliklerle donatılmış üst düzey bir model. Neredeyse 2000 watt güç kullanabilen bu anakart, Intel® Xeon® W9-3495X işlemciyi yaklaşık 5.4 Ghz hıza çıkarabiliyor ve Cinebench’te olağanüstü sonuçlar yakalıyor. Pro WS W790E-SAGE SE sınırları daha fazla zorlamak için gereken tüm özellikleri bünyesinde barındırıyor ve kullanıcılara daha yüksek performansa ulaşma imkanı sunuyor.

Hız aşırtma uzmanlarını etkileyen model

Mart ayında ASUS’un Taipei’deki genel merkezinde gerçekleştirilen hız aşırtma etkinliğinde, De8auer’in karşılaştığı en büyük sorunun kaynağı bellek modülleriydi. Sekiz yuva, bir masaüstü anakarta kıyasla dikkat edilmesi gereken iki kat daha fazla modül pimi anlamına geliyordu. Maksimum performansa ulaşmak için sıvı azot kullanıldığında yoğuşma sorunları yaşanabiliyordu. Bu da düşük sıcaklıkta bellek kontrolcüsünün düzgün çalışmasını zorlaştırıyordu. Yüksek seviye hız aşırtma yaparken çekirdek saat hızı ile bellek saat hızı arasında doğru sıcaklık dengesini bulmak tam bir mücadele haline geliyordu.

“Bu anakart neredeyse 2000 watt güç kullanabilecek şekilde tasarlanmış. 3495X’i Cinebench’te yaklaşık 5,4 Ghz’e çıkarabildik.” diyen Der8auer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu platform; işlemci, güç tüketimi ve performans da dahil her açıdan maksimum seviyede. Ayrıca üst düzey özelliklerle donatılmış. Böylece performans sınırlarını zorlayabiliyorsunuz.”

SkaterBencher, W790 platformlu ASUS Pro serisi bir iş istasyonu anakartının etkileyici hız aşırtma yeteneği karşısındaki şaşkınlığını gizleyemedi. Bu model hız aşırtma potansiyeliyle öne çıkmasa da işlemci performansını artırmak için sorunsuz ve verimli bir araç olduğunu ispatladı. Sıvı soğutmaya odaklanan SkatterBencher, standart ayarlarla başlayarak manuel hız aşırtmadan önce MCE ve XMP’yi etkinleştirdi. Ayrıca BIOS’taki su soğutma profilinden de yararlanan SkatterBencher, böylece %40 performans artışı yakaladı. Su soğutma deneyimini “son derece pürüzsüz” olarak tanımlayan hız aşırtma uzmanı, anakartın istediği ayarlara güvenle ulaşabildiğini dile getirdi. OGS Ekibi

Skatter Bencher, bu iş istasyonu anakartının hız aşırtma becerisinden etkilendiğini söyleyerek, “bir iş istasyonu anakartının bu denli sorunsuz hız aşırtma yapabilmesi gerçekten inanılmaz” diye konuştu. Su soğutma profili sayesinde işlemciyi en uygun performans düzeyine hızla ve kolayca getirmek mümkün oldu.