Sosyal Medya

Donanım

Asus ROG, en iyi mobil oyun CPU’lu “Strix SCAR 17 X3D”yi tanıttı!

ASUS Republic of Gamers (ROG), potansiyel olarak şimdiye kadar yapılmış en iyi mobil oyun CPU'suna sahip modeli Strix Scar 17 X3D’yi duyurdu.

Asus ROG, en iyi mobil oyun CPU’lu “Strix SCAR 17 X3D”yi tanıttı!

 

Oyunda performansı başka seviyeye taşıyan ASUS Strix SCAR 17 X3D tanıtıldı..

 

ASUS Republic of Gamers (ROG), potansiyel olarak şimdiye kadar yapılmış en iyi mobil oyun CPU’suna sahip modeli Strix Scar 17 X3D’yi duyurdu. İlk kez AMD 3D V-Cache teknolojisi ile donatılmış AMD Ryzen 9 7945HX3D mobil işlemciye sahip olan Strix SCAR 17 X3D, oyunda performansı yepyeni bir düzeye taşıyacak şekilde tasarlandı. 240 Hz QHD ekran, GPU üzerinde Conductonaut Extreme sıvı metal ve bir buhar odası ile eşleştirilen Strix SCAR 17 X3D, skor tablolarına hükmetmeye hazır.

 

Mükemmel işlemcilerle daha iyi hale geldi

 

Güçlü işlemci, AMD 3D V-Cache teknolojisinin gücünden yararlanıyor. Bu ekstra önbellek, sekiz çekirdeğin, özellikle oyunlarda belirli hesaplamaları daha hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirmesini sağlıyor. Artan CPU frekansının önemli performans kazanımları göstermediği durumlar için, 3D V-Cache teknolojisi ekstra bilgi işlem gücünün kilidini açma potansiyeline sahip.

Yeni AMD Ryzen 9 7945HX3D işlemci, NVIDIA GeForce RTX 4090 dizüstü bilgisayar GPU’su gibi üst düzey grafiklerle birleştirildiğinde, belirli oyunlarda Ryzen 9 7945HX’ten ortalama %20 daha hızlı hale geliyor. AMD Precision Boost Overdrive’ın kilidi de bu makinede tamamen açık. Bu BIOS ayarı, oyuncuların CPU’da daha fazla güç artışı yapmasına olanak tanıyor.

Daha soğuk daha güçlü

 

Strix SCAR 17 X3D, diğer Strix dizüstü bilgisayarların performansının da zirvesinde olmasını sağlayan aynı ROG Akıllı Soğutma ekosistemi tarafından destekleniyor. Geleneksel macunlara göre 17 kata kadar daha iyi termal iletkenlik sunmak için ekran kartına Conductonaut Extreme sıvı metal uygulandı. Tam örtülü buhar odası, yalnızca CPU ve GPU gibi önemli yongalarda değil, voltaj regülatör modülleri (VRM’ler) gibi diğer bileşenlerde de bir sonraki seviye soğutma performansı sağlıyor. Toplam anakart alanının %43,3’ünü kaplayan 2023 Strix Scar 17 X3D’deki buhar odası, ROG Akıllı Soğutma’nın sunduğu en iyi özellik olarak dikkat çekiyor.

 

 

Daha iyi performans için her şey düşünüldü

 

Orijinal SCAR 17 ile aynı cesur ve sportif kasaya sahip olan ROG Strix SCAR 17 X3D, makine genelinde özelleştirme için bol miktarda RGB sunuyor. Özel HDMI 2.1 ve 2.5G Ethernet bağlantı noktalarının yanı sıra çift USB Type-C dahil olmak üzere sağlam G/Ç özelliği, makinenin harici bir ekranla eşleştirildiğinde gerçek bir oyun canavarı görevi görmesini sağlıyor.

 

 

Hareket halindeyken, G-SYNC destekli QHD 240 Hz panel, ekran yırtılmalarını ortadan kaldıran G-SYNC ve her zamankinden daha fazla performans ve daha düşük gecikme süresi sağlayan NVIDIA Advanced Optimus ile oyun oynamak çok daha keyifli hale geliyor.