Sosyal Medya

Donanım

Asus ROG, Harpe Ace oyuncu mouse’unu ve Hone Ace mouse pad’i duyurdu

ASUS Republic of Gamers (ROG), ROG Harpe Ace Aim Lab Edition oyuncu mouse’unu ve Hone Ace Aim Lab Edition oyuncu mouse pad’ini duyurdu.

ASUS Republic of Gamers, Aim Lab ile birlikte geliştirdiği Harpe Ace oyuncu mouse’unu ve Hone Ace mouse pad’i duyurdu

ROG ve Aim Lab e-spor oyuncularının ve ayrıntılara özen gösteren profesyonel oyuncularının gerçek potansiyellerini yakalamalarını sağlayacak en üstün oyuncu ekipmanlarını geliştirmek için iş birliği yaptı.

  • ROG Harpe Ace oyuncu mouse’u 36.000‑dpi AimPoint optik sensöre, <%1 cpi sapmaya ve SpeedNova kablosuz bağlantı teknolojisine sahip.
  • Mouse’un şekli FPS oyuncuları için Aim Lab bünyesindeki profesyonellerle birlikte tasarlandı. 54 gram ağırlığıyla bu model mevcut en hafif oyuncu mouse’larından biri.
  • Aim Labs Settings Optimizer yazılımı oyuncuların performansını analiz ederek mouse ayarlarını ona göre belirliyor. Herkesin güçlü yanlarına ve oyun stiline özel ayarlar yapılabiliyor.
  • ROG Hone Ace oyuncu mouse pad’i hassas kontrol için hazırlanan bir hibrit kumaş yüzeye sahip. Ürün üzerindeki ölçüm noktaları Aim Lab yazılımıyla birlikte oyuncuların mouse becerilerini artırmaya yardımcı oluyor.

ASUS Republic of Gamers (ROG), ROG Harpe Ace Aim Lab Edition oyuncu mouse’unu ve Hone Ace Aim Lab Edition oyuncu mouse pad’ini duyurdu. Oyun sektörünün öncülerinden ROG, oyuncuların gerçek potansiyellerini yakalamalarına yardımcı olan ürünler geliştiriyor.  ROG ve Aim Lab arasında yapılan bu benzersiz iş birliği birinci sınıf ROG donanımları ile dünyanın her yanından milyonlarca oyuncunun FPS becerilerini geliştirmek için kullandığı Aim Lab yazılımlarını bir araya getiriyor.

ROG Harpe Ace oyuncu mouse’u, Aim Lab profesyonellerinin katkılarıyla FPS oyuncuları için özel olarak üretildi. Ürüne dahil olan Aim Lab Settings Optimizer yazılımı oyuncuların performansını analiz ederek, onların güçlü yanlarından ve oyun stillerinden en iyi şekilde yararlanmalarını sağlayan özel mouse ayarlarını uyguluyor. Yalnızca 54 gram ağırlığındaki Harpe Ace mevcut en hafif oyuncu mouse’larından biri. Bu özelliğiyle model uzun FPS oyun maratonlarında rahatlık sunuyor. ROG AimPoint optik sensörü 36.000 dpi ve <%1 cpi sapmayla üst düzey hassaslık sağlıyor. Gecikme süresini büyük ölçüde azaltan ROG SpeedNova kablosuz bağlantı teknolojisi 2,4 Ghz RF modundayken güvenilir veri aktarımı ve olağanüstü güç verimliliği sunuyor.

ROG Hone Ace oyuncu mousepad’i üzerindeki ölçüm noktaları sayesinde Aim Lab yazılımının Aim Lab x ROG 360 özelliğinden yararlanma imkanı veriyor. Oyuncular bu özellikle 360 derecelik bir alanda mouse becerilerini geliştirebiliyor. Hibrit kumaş yüzey X ve Y eksenlerinde en uygun ve tutarlı sürtünmeyi sunarak hassas hareketler yapmayı sağlıyor. Nano kaplama ise su, yağ ve toz tutmaz bir yüzey oluşturuyor. Sağlam kauçuk taban ise ürünü sabit tutuyor.

Oyuncu Ekipmanları ve Aksesuarları İş Birimi Genel Müdürü ve ROG Marka Komitesi Başkanı Kris Huang şunları söyledi:

“Aim Lab ile yaptığımız iş birliği oyunculara zafer yolunda yararlanabilecekleri güvenilir bir avantaj sağlıyor. Ayrıca her oyuncunun kendine özgü ihtiyaçlarını karşılayan özel bir oyun deneyimi oluşturuyor.”

Aim Lab CEO’su Wayne Mackey ise;

“ROG ile yaptığımız iş birliği, herkesin daha iyi oyun deneyimleri yaşamasına yardımcı olacak bir dizi yenilikçi çevre birimi geliştirmemizi sağladı. ROG muhteşem bir iş ortağı oldu. Bu iş birliğinin sonuçlarını nihayet tüm dünyaya duyurduğumuz için çok heyecanlıyız.” şeklinde konuştu.

ROG Harpe Ace Aim Lab Edition oyuncu mouse’u

ROG Harpe Ace Aim Lab Edition mouse, Aim Lab bünyesindeki e-spor profesyonelleri tarafından test edilen, iki elle kullanıma uygun bir biçime sahip. E-spor oyuncularının yorumlarını ve ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran tasarımcılar ve mühendisler mükemmel biçim ve ağırlık dengesini yakalayana kadar 15 farklı tasarımı denedi. Sonuçta ortaya mouse’u uzun süre sıkı tutan FPS oyuncuları için ideal bir tasarım çıktı. Oyuncuların mouse’u daha iyi kontrol etmesini sağlayan bu tasarım avuç içine mükemmel destek sağlıyor.

Mouse ayarlarının performansa önemli etkileri var. Ne yazık ki çoğu oyuncu kendileri için en iyi ayarları bulmakta zorlanıyor. Aim Lab Settings Optimizer, Aim Labs yazılımı üzerinden oyunculara bir dizi görev yaptırarak performanslarını, becerilerini ve güçlü yanlarını analiz ediyor ve buna göre o oyuncuya özel en iyi mouse ayarlarını sunuyor. Bu ayarlar yalnızca ROG Harpe Ace Aim Lab Edition oyuncu mouse’unda çalışıyor. Bu özellik ayrıca mouse DPI seviyesi, açı düzenlemesi ve kaldırma mesafesi için en ideal değerleri sunuyor.

ROG Harpe Ace yalnızca 54 gram olan ağırlığıyla mevcut en hafif kablosuz e-spor oyuncu mouse’larından biri. Dış kısmı son derece hafif, doğayla dost, biyolojik malzeme bazlı naylondan üretilen ürünün iç PCB düzeni de son derece verimli bir biçimde hazırlandı.

Yerleşik ROG AimPoint optik sensörü hareketleri 100 ile 36.000 dpi arasında değişen hassasiyetle takip ediyor. Sektörde lider <%1 sapma ise sektör ortalaması olan %3 cpi sapmasından çok aşağıda. 50 g hızlanmaya kadar olan hareketleri saniyede 650 inç hıza kadar takip edebilen bu sensör, oyuncuların son derece hassas hareketler yapabilmelerine imkan veriyor.

ROG SpeedNova kablosuz bağlantı teknolojisi ise gecikme süresini çok düşük bir seviyeye getiriyor ve çevrede RF sinyal karışması oluşturabilecek çok sayıda kablosuz cihazın olduğu ortamlarda bile güvenilir veri aktarımı yapabiliyor. Böylece turnuvalarda yarışan oyunculara ideal bir çözüm sunuluyor. ROG SpeedNova en az karışmanın olduğu frekansları tarayarak sinyal trafiğinden kaçınıyor ve böylece sorgu oranının maksimumda kalmasını sağlıyor. Bu teknoloji ayrıca aynı pili kullanan kablosuz mouse’lara kıyasla %50 daha yüksek enerji verimliliği sunuyor. ROG Harpe Ace, 2,4 Ghz RF modunda 90 saate kadar kullanım sunuyor.

Harpe Ace takılmayı azaltan, hareket kabiliyetini artıran ve pürüzsüz hareket imkanı veren esnek ve hafif ROG Paracord ve yuvarlatılmış kenarlı %100 PTFE mouse ayaklarıyla geliyor. Harpe Ace’te ayrıca 70 milyon tıklamaya dayanıklı ROG Micro Anahtarlar bulunuyor. Yerleşik özelleştirme seçenekleri sayesinde oyuncular DPI, sorgu oranı, kaldırma mesafesi gibi ayarları yapabiliyor veya istedikleri zaman donanımı sıfırlayabiliyor. Bu esneklik ile Harpe Ace e-spor turnuvaları için ideal hale geliyor. Oyuncular mouse’larını kendi cihazlarına bağladıklarında oynamaya hemen hazır olabiliyor.

ROG Harpe Ace Aim Lab Edition oyuncu mouse pad’i

ROG Harpe Ace Aim Lab Edition oyuncu mouse pad’i, Aim Lab yazılımında bulunan ve oyuncuların her yönde nişan kabiliyetini artırmalarına yardımcı olan Aim Lab x RPG 360 adlı eğitim alanıyla birlikte çalışan ölçüm noktalarına sahip.  Bu noktalar oyuncuların mouse’u oynatırken yaptığı bilek ve kol hareketlerini ölçerek hareket ve nişan becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor.

Hibrit kumaş yüzey dokulu yapısıyla uygun düzeyde sürtünme sağlıyor, hızlı hareketler ve ani duruşlar için hassasiyet sunuyor. Oyuncular X ve Y eksenlerinde neredeyse mükemmel derecede tutarlı ve akıcı bir hareket deneyimi yaşıyor. Askeri sınıf koruyucu nano kaplama ise yağ, su ve toz tutmayan yapısı sayesinde ROG Hone Ace’i temizlemeyi son derece kolay hale getiriyor, hızlı ve tutarlı hareket deneyiminin uzun süre korunmasını sağlıyor. 3 mm kalınlığındaki kauçuk taban sağlam ve kaymaz bir temel oluşturmasının yanı sıra uzun oyun maratonlarında yumuşaklık ve rahatlık sunuyor.

 

Teknik Özellikler

ROG Harpe Ace Aim Lab Edition (oyuncu mouse’u)
Bağlantı Seçenekleri Kablosuz 2,4 Ghz RF

Bluetooth® LE (3 cihaza kadar destek)

Kablolu USB

Sensör ROG AimPoint optik sensör
(<1% CPI sapma)
Maks. DPI hız / hızlanma 36.000 dpi / 650 ips / 50 g
Kablolu USB / 2.4 GHz Raporlama Hızı 1000 Hz
Sol/Sağ Anahtar Türü ROG 70 milyon tıklamaya dayanıklı mekanik anahtarlar
Programlanabilir tuşlar 5
RGB aydınlatma Var (kaydırma tekerleği)
Kablo türü Çıkarılabilir 2,0 m ROG Paracord
Boyutlar 127,5 x 63,7 x 39,6 mm
Ağırlık

(kablo ve USB aygıtı olmadan)

54 g
Pil ömrü (aydınlatma olmadan) 90 saat (RF) / 98,5 saat (Bluetooth)
Armoury Crate desteği Evet
Dahili bellek profili 5

 

ROG Harpe Ace Aim Lab Edition (oyuncu mouse pad’i)
Tür Yumuşak
Üst Malzeme Hibrit kumaş
Alt Malzeme Kauçuk
Boyutlar 508 x 420 x 3 mm (G x D x Y)