Sosyal Medya

Donanım

ASUS ROG, ROG Swift OLED PG32UCDM oyuncu monitörünü duyurdu

ASUS Republic of Gamers (ROG), ROG Swift OLED PG32UCDM oyuncu monitörünü duyurdu. 32 inç boyutunda 4K QD-OLED yansıma önleyici panele sahip olan model, 240 Hz yenileme hızıyla son derece akıcı görüntüler sunuyor.

ASUS Republic of Gamers, ROG Swift OLED PG32UCDM oyuncu monitörünü duyurdu

 

32 inç boyutundaki bu 4K oyuncu monitörü üçüncü nesil QD-OLED paneli, 240 Hz yenileme hızı ve ultra hızlı 0,03 ms (GTG) tepki süresiyle üst düzey oyun deneyimleri yaşatıyor

 

  • Profesyonel oyuncular için tasarlanan 240 Hz yenileme hızına ve 0,03 ms (griden griye) tepki süresine sahip 32 inç 4K (3840 x 2160) QD-OLED oyuncu monitörü.
  • Son derece verimli özel soğutma bloğu ve hava akımı sağlayan gelişmiş tasarımıyla üst seviye ısı yönetimi. Ekranda görüntü izi kalması riskini azaltan grafen film.
  • Dolby Vision® desteği, VESA DisplayHDR 400 True Black uyumlu, %99 DCI-P3 renk gamı, gerçek 10 bit renk ve Delta E < 2 performansı.
  • DisplayPort4 (DSC), HDMI® 2.1 ve 90 W Power Delivery özellikli USB-C® ile geniş bağlantı seçenekleri.

 

ASUS Republic of Gamers (ROG), ROG Swift OLED PG32UCDM oyuncu monitörünü duyurdu. 32 inç boyutunda 4K QD-OLED yansıma önleyici panele sahip olan model, 240 Hz yenileme hızıyla son derece akıcı görüntüler sunuyor. Üçüncü nesil QD-OLED teknolojisini kullanan PG32UCDM canlı renklerle birlikte en derin siyah tonlarını ve en parlak görüntüleri oluşturuyor. 0,03 ms (griden griye) tepki süresi ise görsel açıdan yoğun oyunlarda bulanıklaşmayı önlüyor. Monitörün içindeki gelişmiş özel soğutma bloğu ekranda görüntü izi kalması riskini azaltıyor, OLED panelin performansını ve ömrünü artırıyor. Bu birinci sınıf monitör heyecan verici oyun deneyimleri için boyut, görüntü kalitesi ve yenileme hızının muhteşem bir kombinasyonunu sunmasıyla her zaman en iyisini talep eden oyunculara hitap ediyor.

Hızlı ve akıcı

PG32UCDM’nin 240 Hz yenileme hızı hareket bulanıklığını ortadan kaldırıyor ve en hızlı yapımlarda bile son derece akıcı görüntüler oluşturuyor. 0,03 ms (griden griye) tepki süresi gölgelenme efektini önlüyor ve mükemmel piksel hassasiyetiyle oyunculara rekabet fırsatı sunuyor. AMD FreeSync Premium Pro teknolojisi ve NVIDIA® G-SYNC® uyumluluğu sayesinde düşük gecikme süresiyle inanılmaz akıcı ve yırtılmasız görüntüler elde ediliyor.  Panelin arkasını saran grafen film ısı dağıtımını geliştirirken entegre hava kanallarına sahip özel soğutma bloğu ise termal performansı ideal seviyeye getirip ekranda görüntü izi kalması riskini en aza indiriyor.

Muhteşem HDR etkisi

Üçüncü nesil QD-OLED teknolojisi nefes kesen 1.500.000:1 kontrast oranı ve olağanüstü renkler sunuyor. PG32UCDM modeli Dolby Vision ve HDR10 desteği veren ilk ROG monitör. Her iki HDR formatı da ekran menüsünden kolayca kontrol edilebiliyor. VESA DisplayHDR 400 True Black uyumu ise en derin siyah tonlarının ve en etkileyici renklerin oluşturulmasını sağlıyor. %99 DCI-P3 renk gamı ve gerçek 10 bit renk de sinematik gerçeklik sunuyor.

İsteğe bağlı tek tip parlaklık ayarı ise parlak beyaz pencerelerin boyutunu değiştirirken bile görüntünün tutarlı kalması için parlaklık düzeyini azaltıyor. Bu sayede, parlaklıktaki büyük değişiklikler nedeniyle gözlerde oluşabilecek potansiyel stresi azaltarak uzun oyun maratonlarında kullanıcılara rahatlık sunuluyor.

Rakipsiz esneklik

PG32UCDM kullanıcılara çeşitli en boy oranı seçenekleri veriyor. Oyuncular 24,5 inç e-spor modunu veya farklı oyun türleri için 27 inç modunu tercih edebiliyor. Buna ek olarak ROG DisplayWidget Center da OLED Care işlevlerine erişmek ve mouse ile kolayca monitör ayarları yapmak için kullanışlı bir arayüz sunuyor. PG32UCDM ayrıca Dynamic Shadow Boost ve Dynamic Crosshair gibi ROG Gaming AI teknolojileriyle oyun deneyimlerini zenginleştiriyor.

PG32UCDM’deki zengin bağlantı seçenekleri arasında DisplayPort 1.4 (DSC), HDMI® 2.1, 90 Watt Power Delivery özellikli USB-C® ve bir kulaklık jakı yer alıyor. Bu sayede monitör birçok farklı multimedya cihaza uyum sağlıyor. Tavsiye edilen perakende satış fiyatı 1299 ABD doları olan PG32UCDM, panelde görüntü izini de kapsayan üç yıllık garantiyle geliyor.

ASUS ROG Swift OLED PG32UCDM TEKNİK ÖZELLİKLERİ

 

Ekran Panel boyutu (çaprazlama) 31,5 inç geniş ekran
Panel arka aydınlatma / tür QD-OLED
Ekran yüzeyi Yansıma önleyici
Renk Doygunluğu DCI-P3 %99
Gerçek çözünürlük 3840 x 2160
Yenileme hızı 240 Hz
Piksel aralığı 0,182 mm
Parlaklık 250 cd/m² (%100 APL)
Kontrast Oranı 1500000:1 (Tip.)
İzleme açısı (CR≧10) 178° (Y) / 178° (D)
Görüntü renkleri 1073,7 Milyon (10-bit)
Tepki süresi 0,03 ms (Griden Griye)
HDR desteği Evet
Video

Özellikler

Fabrikada önceden kalibrasyon Evet
Tek tip parlaklık ayarı Evet
HDCP Evet
ASUS OLED Care Evet
Adaptive Sync Var,  G-Sync® uyumlu ve FreeSync Premium Pro
Giriş / Çıkış 2 x HDMI® (v2.1), 1 x DSC özellikli DisplayPort (v1.4), 3 x USB 3.2 Gen 1 Type-A, 1 x USB Type-C® (90 W Power Delivery)*, kulaklık jakı, 1 x SPDIF çıkışı, bilgisayarla bağlantı için 1 x USB 3.2 type-B
Mekanik Tasarım Eksen Etrafında Dönme  -15° ~ +15°
Tripod yuvası Evet
Öne Arkaya Eğme +20°–-5°
Yükseklik ayarı 0–80mm
VESA montajı 100 x 100mm
Diğer Özellikler DisplayWidget Center, KVM, Aura Sync