Sosyal Medya

Donanım

ASUS ‘tan 27″ 144 Hz FreeSync Oyun Monitörü

Asus’un 27 inç boyutundaki yeni monitörü MG278Q, 144 Hz tazeleme hızı ve FreeSync desteğiyle oyuncular için yeni bir alternatif olmaya hazırlanıyor.

Asus’un 27 inç boyutundaki yeni monitörü MG278Q, 144 Hz tazeleme hızı ve FreeSync desteğiyle oyuncular için yeni bir alternatif olmaya hazırlanıyor.

Geniş bir monitör yelpazesine sahip Tayvanlı teknoloji devi Asus, ürün gamını yeni modellerle genişletmeye devam ediyor. Firmanın yeni duyurusunu gerçekleştirdiği 27 inç boyutundaki MG278Q modeli ROG ailesi altında olmamakla beraber, oyunculara yönelik özellikleriyle dikkat çekiyor.

WQHD yani 2560 x 1440 çözünürlüğe sahip MG278Q modelinde TN panele yer verildiğini görüyoruz. Renk başarımı konusunda IPS panellere nazaran daha düşük sonuçlar veren TN paneller, 1 ms tepki süresiyle oyuncular için önemli bir kriteri yerine getiriyor. 144 Hz tazeleme hızına çıkabilen monitörde AMD’nin FreeSync teknolojisine yer verildiğini görüyoruz.

Uzun oyun seanslarında gözü en çok yoran mavi ışığı %70 oranında azaltmayı başaran Asus, ayrıca farklı filtre modlarını da menü üzerinden seçilmesine olanak sunarak oyunculara gözlerini yormayacak şekilde monitörlerini ayarlama imkanı sunuyor.

1 adet DL DVI, 2 adet HDMI ve 1 adet DisplayPort 1.2 bağlantısına yer verilen monitör, ayrıca USB cihazlarınızı şarj edebilmek adına iki adet hızlı şarj bağlantısı içeriyor. Eylül ayında piyasaya çıkması beklenen ürünün fiyatı ise şu anda belli değil.