Sosyal Medya

Donanım

ASUS Yeni ExpertBook B9 OLED’i Tanıttı

Seçkin yöneticiler için dünyanın en hafif 14 inç OLED iş dizüstü bilgisayarı şimdi parmak ucu yapay zeka gücü için yepyeni Copilot tuşuna sahip.

 

ASUS Yeni ExpertBook B9 OLED’i Tanıttı

 

Seçkin yöneticiler için dünyanın en hafif 14 inç OLED iş dizüstü bilgisayarı şimdi parmak ucu yapay zeka gücü için yepyeni Copilot tuşuna sahip.

 

ASUS, üstün taşınabilirlik ve dayanıklılık için hafifliğin sınırlarını zorlamak amacıyla birinci sınıf magnezyum-lityum alaşımından titizlikle üretilen ve yalnızca 990 g ağırlığıyla dünyanın en hafif 14 inç OLED iş dizüstü bilgisayarı olan yeni ExpertBook B9 OLED’i tanıttı.

Çevre dostu tasarımı, parlak 16:10 OLED ekranı, yapay zeka destekli kamerası ve kristal netliğinde, odaklanmış konferans deneyimleri için gürültü engelleme özelliği, Intel vPro® platformuna sahip en yeni Intel® Core 7 işlemcisi (Seri 1), çok sayıda kurumsal sınıf güvenlik özelliği ve sonsuz yapay zeka keşfi için yepyeni bir Copilot tuşu ile ExpertBook B9 OLED, yöneticiler ve iş seyahatinde olanlar için mükemmel bir ortak. Hem yeşil kimlik bilgilerini hem de profesyonelliği artırırken, elit iş dizüstü bilgisayarları için yeni bir kriter belirliyor. ExpertBook B9 OLED ayrıca, uçtan uca teslimat, garantili kalite, esnek ve hassas karbon dengeleme seçenekleri sunan ve gerçek, olumlu etki yaratan ASUS Carbon Partner Services, tarafından destekleniyor.

990g hafiflik, dayanıklılık ve işçiliğin mükemmel dengesi

ASUS ExpertBook B9 OLED, hem modern bir iş dizüstü bilgisayarının ne olması gerektiği hem de neler başarabileceği konusundaki beklentileri yükseltmek için tasarlandı. ExpertBook B9 OLED, sadece 990g ile dünyanın en hafif 14 inç iş dizüstü bilgisayarlarından biri olurken, üstün kalite ve tasarım sunuyor. Gezegendeki en hafif metal alaşım olan birinci sınıf magnezyum-lityum alaşımından üretilen ultra hafif ve dayanıklı çerçevesi ve kaplaması, onu seçkin iş yöneticileri için ideal bir seyahat arkadaşı haline getiren önemli yeniliklere sahip.

İnanılmaz hafifliğine rağmen ExpertBook B9 OLED oldukça sağlam. ABD askeri sınıfı MIL-STD-810H standardına uygun 28 ayrı teste ve ASUS Üstün Dayanıklılık Testi rejimine tabi tutularak olağanüstü sağlamlık sağlamak için düzinelerce titiz prosedürden geçti. ExpertBook B9 OLED ayrıca olağanüstü performans, verimlilik ve bağlanabilirlik sağlıyor ve tek bir şarjla 11 saate kadar kullanım sunuyor.

Modern iş yeri için en iyi cihaz

ASUS ExpertBook B9 OLED şık, güçlü, sürdürülebilir, güvenli ve yapay zeka geleceğine hazır olurken, aynı zamanda modern işyerleri için mantıklı bir seçim olmayı sürdürüyor.

Intel vPro platformuna sahip Intel Core 7 işlemci (Seri 1) ve 64 GB hızlı, verimli LPDDR5x bellek ile öne çıkan teknik özellikler, günümüzün işletme yöneticilerinin beklediği ve talep ettiği sarsılmaz performansı sunmaya hazır. Yepyeni Copilot tuşu, iş yerinde Windows Copilot AI asistanına anında erişim sağlıyor. Bu günlük yapay zeka arkadaşı, kullanıcıların daha az zaman ve çabayla daha fazlasını başarmasına yardımcı olmak için üretkenliği artırıyor ve sonsuz keşif için tek bir tıklama gerektiriyor.

ExpertBook B9 OLED, ses izi gürültüsünü azaltan mikrofon, uzak alan toplama, AI güdümlü gürültü engelleme ve mükemmel görsel-işitsel deneyimler için AI ile geliştirilmiş bir kamera dahil olmak üzere gelişmiş AI konferans yetenekleriyle tasarlandı. Dizüstü bilgisayarda ayrıca görsel netliği en üst düzeye çıkarmak, görüntü gürültüsünü azaltmak ve ortamı naliz etmek ve kullanıcının en iyi şekilde görünmesini sağlamak için renk tonlarını uygulayan bir AI Kamera’ya sahip. Otomatik çerçeveleme, görüntülü görüşmeler sırasında konuşmacının yüzünü ortalayarak tüm tarafların konsantrasyonuna yardımcı olurken, arka planı gerçek zamanlı olarak bulanıklaştırma seçeneği günlük gizliliği artırıyor.

OLED ekran da göz alıcı ve gelişmiş göz bakımı için canlı renkler ve düşük mavi ışık emisyonu sağlarken, sürükleyici görsel deneyimler için %90 ekran-gövde oranı sunuyor. Ayrıca 16:10 en boy oranından yararlanarak daha fazla üretkenlik için geniş bir çalışma alanı sağlıyor.

Windows 11 Pro’nun sezgisel gücünü benimseyen ExpertBook B9 OLED, iş seçkinlerinin minimum dikkat dağıtıcı veya kesinti ile daha fazlasını yapabilmelerini sağlamak için aktif teknolojiler ve pasif akıllılarla dolu. Önceki nesillerle karşılaştırıldığında, dizüstü bilgisayarın çift fanlı, akıllı soğutma sistemi çalışma sıcaklıklarını %27’ye kadar düşürürken, gürültüyü %32’ye kadar azaltıyor ve güç tüketimini azaltıyor.

Ürün yaşam döngüsü boyunca sürdürülebilir

ASUS ExpertBook B9 OLED, sürdürülebilirlik ön planda tutularak tasarlandı. Üretim sürecinde Thixomolding adı verilen patentli bir teknik kullanılarak, malzeme atıkları %29 oranında azaltıldı ve üretim süresi %75’e kadar kısaltıldı. Dizüstü bilgisayar ayrıca %70’e varan oranda endüstri sonrası geri dönüştürülmüş metalden üretildi. Tüm bu özellikler, enerji verimliliğini en üst düzeye çıkarmak ve ExpertBook B9 OLED’in çevresel etkisini daha da azaltmak için bir araya geliyor.

ASUS tasarımcıları ayrıca ExpertBook B9 OLED’in ürünün çevre dostu kimliğine katkıda bulunmasını sağlamak için nasıl paketlendiğini de dikkatle değerlendirdi. Ambalajda, FSC sertifikalı ormanlardan ve geri dönüştürülmüş malzemelerden elde edilen malzemelerin bir karışımıyla yapıldığını gösteren FSC sertifikasına sahip kağıt kullanıldı. Ambalajın bazı kısımları da hemen yeniden kullanılabilir ve kullanışlı; aksesuar kutusu, ekolojik bir avantajla anında yükselmek için bir dizüstü bilgisayar standına dönüşebiliyor.

Çevre dostu malzemeleri benimseme ve enerji verimliliğini artırma çabası ve diğer birçok faktörle birlikte ExpertBook B9 OLED, EPEAT Gold statüsüne ulaştı ve sertifika gerekliliklerinden %43,13 daha düşük enerji tüketimi ile ENERGY STAR® standartlarını aştı. Ayrıca, saygın kuruluşlar tarafından doğrulanan yüksek kaliteli doğa bazlı karbon kredileri ile ürün yaşam döngüsü boyunca karbon ayak izini dengelemek için esnek seçenekler sunan ASUS Carbon Partner Services programı tarafından da destekleniyor.

 

Gizli verileri güvende tutmak için kurumsal düzeyde güvenlik

ASUS ExpertBook B9 OLED, modern iş dünyasının gerçeklerine uygun, gizli ve özel verilerin dışarı sızmamasını sağlayan sağlam, çok katmanlı güvenlik özellikleriyle dolu.

Bunlar arasında üstün iş koruması için Intel vPro platformu desteği de bulunuyor. Bu, genel operasyonel verimliliği artırmak için bir kuruluşun BT departmanının iş yükünü hafifleten bir çerçeve sağlıyor. Yerleşik güvenlik, tehdit azaltma, kimlik ve erişim korumasının yanı sıra veri ve varlık koruması sağlıyor. vPro platformu ayrıca uzaktan yönetilen otomatik sorun giderme ve gelişmiş sanallaştırma sağlayarak yönetim maliyetlerini azaltıyor ve verilerin güvende tutulmasını sağlıyor.

ExpertBook B9 OLED, entegre bir parmak izi sensörü ve yüzle oturum açma için ASUS Adaptive Lock teknolojisi ile güçlendirilmiş bir kızılötesi (IR) kamera ile biyometrik korumada da en iyisine sahip. İsteğe bağlı TPM 2.0 çipi ile güçlendirilen kötü amaçlı yazılımlara ve karmaşık siber saldırılara karşı donanım düzeyinde koruma da sunuluyor.

Ayrıca ExpertBook B9 OLED’i, iş güvenliğini ve gizliliğini en üst düzeye çıkarmak için küçük dokunuşlarla donattı ve fiziksel bir web kamerası kalkanı da dahil olmak üzere, anında gizliliğin yalnızca hızlı bir hareket uzakta olmasını sağladı.

En yeni bağlanabilirlik, hepsi elinizin altında

ASUS ExpertBook B9 OLED’in ultra ince profili, USB Power Delivery 3.0 destekli Thunderbolt 4 Type-C bağlantı noktaları, geleneksel bir USB 3.2 Type-A ve entegre HDMI 2.1 dahil olmak üzere hem modern hem de eski bağlantı noktalarının geniş çeşitliliği ile bağlantıya engel değil. Harici bir mikrofonu, kulaklıkları veya kulaklıkları desteklemek için 3,5 mm’lik bir birleşik jak bile mevcut, bu da yöneticilerin en sevdikleri ses aksesuarlarını kullanarak iletişim kurabilmelerini veya iş sonrası eğlenceyle rahatlayabilmelerini sağlıyor.