Sosyal Medya

Donanım

ASUS yeni TUF Gaming F16, A16 ve A15 dizüstü bilgisayarlarını CES 2024’te tanıttı

ASUS, Intel® ve AMD işlemcilerle kullanılabilen yenilenmiş kasa ve geniş ekranlara sahip yepyeni TUF Gaming F16 ve TUF Gaming A16 dizüstü bilgisayar serisini duyurdu.

ASUS yeni TUF Gaming F16, A16 ve A15 dizüstü bilgisayarlarını CES 2024’te tanıttı

 

Yepyeni kasa tasarımları ve mükemmel performans, en yeni nesil TUF Gaming dizüstü bilgisayarları tanımlıyor.

 

  • Mükemmel oyun performansı: 2024 TUF Gaming dizüstü bilgisayarlar Intel®, AMD ve NVIDIA®’nın yüksek performanslı çiplerine sahip
  • Yeni ultra dayanıklı kasa tasarımı: TUF Gaming A16 ve F16, Jaeger Gri ve Mecha Gri renklerinde sunulan yepyeni, yeniden tasarlanmış bir kasaya sahip
  • Sürükleyici görsel deneyimler: TUF Gaming A16 ve F16, geniş görüntüler için %90 ekran-gövde oranına sahip 16:10 en boy oranlı ekranla birlikte geliyor.

ASUS, Intel® ve AMD işlemcilerle kullanılabilen yenilenmiş kasa ve geniş ekranlara sahip yepyeni TUF Gaming F16 ve TUF Gaming A16 dizüstü bilgisayar serisini duyurdu.

TUF Gaming A15 de yükseltilmiş CPU ve DDR5 bellek ile geri döndü ve ana akım oyunculara yeni bir performans seviyesi getirdi.

Mükemmel oyun performansı

Her üç 2024 TUF Gaming dizüstü bilgisayar da Intel, AMD ve NVIDIA’nın yüksek performanslı çipleri sayesinde zorlu performans düşünülerek üretildi. Intel meraklıları, 14 çekirdekli ve 20 iş parçacıklı Intel Core™ i7 işlemci 13650HX’in yanı sıra makineyi her zaman duyarlı tutmak için ultra hızlı DDR5-4800MHz RAM ile sunulan yeni TUF Gaming F16’yı çok sevecekler. NVIDIA Advanced Optimus özellikli bir NVIDIA GeForce RTX® 4060 GPU ile eşleştirilen bu makine, ana akım oyuncular için uzun ömürlü değer için üretilmiş. AMD hayranları, DDR5-5200MHz RAM ile eşleştirilmiş bir AMD Ryzen™ 9 7845HX’e kadar kendi TUF Gaming A16’larını yapılandırabilirler. Ayrıca yüksek kare hızı ve düşük gecikmeli oyun deneyimi için NVIDIA Advanced Optimus özellikli bir NVIDIA GeForce RTX 4070 GPU’ya sahip.

TUF Gaming A15 de ultra hızlı performans için en yeni CPU ve belleklerle yenilendi; DDR5-5600MHz RAM’in yanı sıra AMD Ryzen 8000 serisi işlemciler ve NVIDIA Advanced Optimus özellikli NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi Dizüstü Bilgisayar GPU’su içeriyor. Her üç makine de yükseltilebilir, genişletme için iki bellek ve depolama yuvası mevcut ve TUF Gaming’in bildiği çok yönlü dayanıklılık ile birlikte geliyor. Yeni F16 ve A16, titreşim, şok, yükseklik ve sıcaklık direnci dahil olmak üzere dayanıklılık için yeni 2024 Askeri MIL-STD-810H standartlarına göre test edildi.

Yeni ultra dayanıklı şasi tasarımı

2024 için yepyeni olan TUF Gaming A16 ve F16, yeni 16 inç ekranları ve anime, çizgi roman ve oyunlarda yer alan sağlam mecha’lardan esinlenen temiz bir görünümle yeniden tasarlanmış bir kasaya sahip. Her iki makine de iki renk seçeneğinden biriyle sunuluyor. Kapağın ortasında lazerle şekillendirilmiş şık bir TUF logosu bulunan Jaeger Grisi ve kabartmalı bir logo bulunan Mecha Grisi. Her iki makinede de trackpad üzerinde TUF ibaresi ve klavye destesinin altında küçük bir logo bulunuyor.

TUF Gaming A16 ve F16, uzun ömürlü 90Wh pilin yanı sıra kolay taşınabilirlik için USB-C® PD şarj özelliğine de sahip. Masaüstü benzeri klavye, rahat yazma ve oyun oynama için 1,7 mm’lik derin bir hareket mesafesine ve hem oyunlarda hem de içerik oluşturmada hassas hareket için büyük bir dokunmatik yüzeye sahip. TUF Gaming F16’da Thunderbolt™ 4 bulunurken, TUF A16’da USB 3.0 Type-C® ve TUF Gaming A15’te ultra yüksek aktarım hızları için Type-C USB4® bulunuyor.

Sürükleyici görsel deneyimler

Her üç 2024 TUF Gaming dizüstü bilgisayar da oyuncuları kokpitin tam ortasına yerleştirmek için tasarlandı. Yeni F16 ve A16, yeni 16 inç, 16:10 en-boy oranlı ekranı ve %90 ekran-gövde oranı sağlayan ince çerçeveleriyle göz dolduran görseller sunuyor. TUF Gaming A15 daha ince 16:9 ekranını korurken, tüm makineler 2.5K çözünürlüğe ve 165 Hz yenileme hızına sahip, keskin ve pürüzsüz bir tatlı noktaya ulaşarak oyuncuların uzaktaki her düşmanı görmesini ve yıldırım hızında hassasiyetle tepki vermesini sağlıyor. G-SYNC® desteği takılmaları en aza indiriyor ve ekran yırtılmasını ortadan kaldırırken, IPS seviyesindeki panel doğru ve gerçekçi renkler sağlıyor. Dolby Atmos® ve Yüksek Çözünürlüklü Ses ile birleştiğinde, 2024 TUF Gaming serisi hem rekabetçi hem de hikaye odaklı oyunlar için sürükleyici bir deneyim yaratıyor.