Sosyal Medya

Donanım

ASUS ZenWiFi ağ sistemi mesh router modelleri, PCMag 2023 Ödülü!

PCMag, ağ sistemi kapsama alanı, WiFi hızı ve ağ yönetimi alanlarında “olağanüstü yüksek” puanlar alan ASUS’un “bu kategoride açık ara lider” olduğunu açıkladı.

ASUS ZenWiFi ağ sistemi mesh router modelleri, PCMag 2023 Okuyucuların Tercihi ödülünü kazandı

 

PCMag, ağ sistemi kapsama alanı, WiFi hızı ve ağ yönetimi alanlarında “olağanüstü yüksek” puanlar alan ASUS’un “bu kategoride açık ara lider” olduğunu açıkladı.

 

  • ZenWiFi ağ sistemi router modelleri genel kullanıcı memnuniyeti ve kullanıcıların başkalarına önerme ihtimali alanlarında en yüksek puanları aldı.
  • PC Mag bu başarıyı “ASUS router modelleriyle Okuyucuların Tercihi ödülünü almaya alışık. Daha önce bu ödülü 11 kez kazandı.” diye duyurdu.
  • ASUS ZenWiFi XT12, XT9 ve XT8 modelleri daha stabil ve güçlü arka plan bağlantısı için UNII-4 desteği veren ilk WiFi 6 ağ sistemleri olma özelliğine sahip.

 

ASUS, ZenWiFi ağ sistemi router modellerinin seçkin PC Magazine 2023 Okuyucuların Tercihi ödülünü kazandığını duyurdu. Otoriteler arasında gösterilen yayın, ASUS’un “genel memnuniyet ve tavsiye edilme ihtimali” alanlarında en yüksek puanları alarak “açık ara önde” olduğunu dile getirdi. PCMag ayrıca “ASUS ağ sistemi, WiFi hızı ve ağ yönetimi alanlarında da son derece yüksek puanlar aldı.” ifadelerini kullandı.

ASUS, bu başarıyı ZenWiFi Pro ET12 ve XT12, ZenWiFi XT9, XT8, XD6/XD6S, XD5 ve XD4 Plus modelleri gibi ağ sistemi router’ları sayesinde elde etti.

ASUS ZenWiFi Pro ET12 ve XT12

ASUS ZenWiFi Pro ET12 ve XT12 en talepkar kullanıcılar için performansı ve şıklığı mükemmel dengeleyen bir paket sunuyor. 11000 Mbps maksimum hız ve 12 akış ile en yüksek WiFi performansını sunmak için tasarlanan bu modeller yeni nesil 2 Ghz 64-bit Broadcom CPU ve Broadcom WiFi yonga setinden güç alıyor. Bu seride ayrıca WiFi sinyal menzilini ve kapsama alanını yüzde 38’e kadar artıran ASUS RangeBoost Plus teknolojisi de bulunuyor. Verilen iki düğümlü yapılandırma yaklaşık 557 metrekare (6 odadan fazla) için yeterli kapsama alanı sunuyor. Daha geniş evlerde ASUS AiMesh uyumlu router’larla kapsama alanı daha da genişletilebiliyor. Router ile cihaz arasındaki bağlantılar ve router ile düğüm arasındaki arka plan bağlantıları için yüksek hız sunmak amacıyla ASUS ZenWiFi Pro serisi modellerde iki adet de 2,5 Gbps Ethernet bağlantı noktası yer alıyor. Bağlantı birleştirme özelliğine destek veren bu bağlantı noktaları, router ile yüksek bant genişliği gerektiren NAS cihazları gibi cihazlar arasında ultra hızlı bağlantı sağlıyor.

ASUS ZenWiFi Pro ET12 aralarında yeni ROG Ally ve birçok Apple aygıtı da olmak üzere en yeni WiFi 6E cihazlarıyla uyumlu çalışıyor, tüm evi kapsayan ağ sistemlerinin yeteneklerini bir üst seviyeye taşıyor. Kullanıcılar 6 Ghz bandını düğümler arasında parazitsiz güçlü bir arka plan bağlantısına ayırabiliyor veya arka plan bağlantısını kabloyla kurup 6 Ghz bandından en yeni WiFi 6E cihazları kullanabiliyor. Mobil oyuncular veya tablet kullanıcıları cihazlarını evde istedikleri yerde rahatça kullanabiliyor.

ASUS ZenWiFi Pro X12, 5,9 Ghz bandı olarak da bilinen yeni UNII-4 tayfını destekleyen ilk ağ sistemi. Bu bant hiçbir radar karışması olmadan daha temiz üçüncü bir 160 Mhz kanalıyla WiFi 6’nın tüm gücünü açığa çıkarıyor. Kullanıcılar bu avantajdan yararlanarak, 160 Mhz kanalının sinyal menzilini yüzde 20’ye kadar artıran stabil ve güçlü arka plan bağlantısı performansı elde ediyor.

ASUS ZenWiFi XT9, XT8, XD6 ve XD6S

ASUS ZenWiFi XT8 dünyanın önde gelen yayınlarından çeşitli ödüllere layık görüldü. Bunlar arasında PCMag 2023 En İyi Wi-Fi Ağ Sistemi Editörün Tercihi ödülü de yer alıyor. ASUS ZenWiFi XT8 üç bant ağ WiFi sistemi güvenilir ve güvenli bir akıllı ev ağını kolayca kurabilmek için tasarlanan bir sistem. Bu ürün 510 metrekareye kadar kapsama alanında 6600 Mbps’ye varan hızlar sunabiliyor. ASUS ZenWiFi XT9 ise 7800 Mbps’e varan bant genişliği ve ASUS’a özgü RangeBoost Plus teknolojisiyle çıtayı daha da yükselterek WiFi kapsama alanını 529 metrekareye çıkarıyor.

Bu seride ayrıca birinci sınıf dört çekirdekli işlemcilere ve sağlam bir donanım tasarımına yer veriliyor. Ürün özel tasarım antene yer veren dikey bir kasaya ve sinyal gücünü optimize eden ve daha iyi hava akımı sağlayan bir devre kartına sahip. Bu da termal performansı artırıp güvenilir kullanım sunuyor. Ayrıca hem ASUS ZenWiFi XT9 hem XT8 yeni UNII-4 tayfına destek veriyor. Böylece kullanıcılar stabil ve güçlü arka plan bağlantısı elde edebiliyor.

Arka plan bağlantısı için kablolu ağa sahip evler için çift bantlı ASUS ZenWiFi XD6 ve XD6S modelleri de iyi birer alternatif sunuyor. ZenWiFi XT8 ile aynı işlem gücüne sahip olan bu modeller 5400 Mbps’e kadar hıza ulaşabiliyor ve 5 GHz bandındaki 160 Mhz kanalını destekleyen 4×4 MIMO kablosuz iletim özelliğinden yararlanıyor. Bu özellikleriyle bu iki model piyasadaki en üst seviye çift bant ağ sistemleri arasında yer alıyor. Kullanıcılar 4×4 avantajından yararlanarak daha fazla sayıda cihazla daha yüksek hızlarda daha stabil bağlantı kurabiliyor.

ASUS ZenWiFi XD5 ve XD4 Plus

Bant genişliği ihtiyacı çok yüksek olmayan kullanıcılar için ise ASUS, ZenWiFi XD5 ve XD4 Plus modellerini sunuyor. Uygun fiyatlı bu çift bant ağ WiFi sistemleri sırasıyla 3000 Mbps ve 1800 Mbps’e varan toplam hız sunabiliyor. 5 GHz ve 2,4 GHz bantlarıyla da yüksek performans ve uzun menzil sağlıyorlar. Üç düğümlü yapılarıyla evde kullanmak için ideal olan bu modellerden XD5, 464 metrekare; XD Plus ise 445 metrekareye kadar kapsama alanı sunuyor.  Her iki modelde de düğümleri ihtiyaç duyulan noktalara yerleştirmek için montaj delikleri ve vida paketi bulunuyor.

WiFi kapsama alanının ve hızın da ötesinde avantajlar

ZenWiFi serisi hiçbir abonelik ücreti talep etmeden gelişmiş güvenlik ve ek işlevler sunmak için tasarlanmış çeşitli özelliklerle donatıldı. Bunların tamamı, ASUS Router uygulamasından veya web tarayıcısından erişilen arayüz üzerinden kolayca kontrol edilebiliyor. Beğeni toplayan bu mobil uygulama, kullanıcıların ağlarını üç basit adımda kurmalarını sağlıyor.

ASUS ayrıca akıllı evleri ve tüm bağlı cihazları siber tehditlere karşı korumak için AiProtection ile Trend Micro™’nun güçlü siber güvenlik çözümlerinden ve bulut veri merkezlerinden yararlanıyor. Tek tıkla ağ güvenliği özelliği sayesinde kullanıcılar ağlarındaki güvenlik açıklarını keşfedebiliyor, router’larının güvenlik düzeyini analiz edebiliyor ve açıkları anında kapatmayı sağlayan teşhislere erişebiliyor.

ASUS ZenWiFi serisi ayrıca aralarında PPTP, L2TP/IPSec, OpenVPN ve en yeni WireGuard® güvenlik protokolünün de oldıuğu birçok farklı VPN protokolüne destek vererek çeşitli VPN kullanım senaryolarına olanak veriyor. Kullanıcılar dışarıda herkese açık WiFi ağlarına bağlandığında, ASUS Instant Guard mobil uygulaması tek dokunuşla güvenli VPN5 bağlantısı sunuyor. Bu bağlantıyı bir URL üzerinden arkadaşlarla ve aileyle paylaşmak ve onlara da aynı VPN güvenliğini sunmak da mümkün oluyor.

Ayrıca ASUS ZenWiFi serisi ile ebeveynler çocuklarının internet üzerindeki aktivitelerini kolayca izleyebiliyor ve her bağlı cihaz için ayrı ayar yapma imkanı sunuyor. Çocuk güvenliği ayarları, esnek zaman programı ve ödüller, internet aktivitesi arayüzü ve içerik filtresi gibi özelliklerle destekleniyor.