Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

ATA Freight ikinci kez EcoVadis madalyası aldı!

Küresel lojistik ve nakliye hizmetleri sağlayıcısı ATA Freight, dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik derecelendirme kuruluşu olan EcoVadis’ten ikinci kez madalya aldı.

ATA Freight ikinci kez EcoVadis madalyası aldı!

Lider küresel lojistik ve nakliye hizmetleri sağlayıcısı ATA Freight, dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik derecelendirme kuruluşu olan EcoVadis’ten ikinci kez madalya aldı. 75 binden fazla şirketin düzenli olarak değerlendirildiği programda ATA Freight, Bronz Madalya’ın sahibi oldu

Lider küresel lojistik ve nakliye hizmetleri sağlayıcısı ATA Freight, dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik derecelendirme kuruluşu olan EcoVadis’ten ikinci kez madalya aldı. ATA Freight’ın sahibi olduğu Bronz Madalya, global olarak değerlendirmeye tabi tutulan şirketler arasında sürdürülebilirlik performansı bakımından ilk yüzde ellilik dilimi kapsıyor.

ATA Freight’ın CEO’su Mert Göker

‘Doğal kaynakları korumanın göstergesi’

2021 yılında da EcoVadis Bronz Madalyası ile ödüllendirilen ATA Freight’ın CEO’su Mert Göker şöyle konuşuyor:

“Sürdürülebilirlik uygulamalarımızın EcoVadis tarafından takdir edilmesi, ATA Freight olarak bize gurur veriyor. Bronz Takdir Madalyası’nı bir kez daha almak, dünyamızı ve doğal kaynaklarımızı korumaya odaklanan uygulamaları benimsediğimizin bir göstergesidir. Hem karbon ayak izimizi hem de müşterilerimizin karbon ayak izini en aza indiren ileri teknolojilerden yararlanmayı en önemli ve sürekli öncelik haline getirdik. Küresel ticaret faaliyetlerinde kullanılan tüm ulaşım yöntemlerinin yüksek karbon emisyonları ile ilişkili olduğu düşünüldüğünde, tedarik zincirinde faaliyet gösteren şirketlerin sağlam sürdürülebilirlik uygulamalarına dahil olmalarını çok önemsiyoruz.”

Dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik derecelendirme kuruluşu olan EcoVadis’te 75 binden fazla şirket halihazırda düzenli olarak değerlendiriliyor. EcoVadis sürdürülebilirlik derecelendirme metodolojisi ve sonuçta ortaya çıkan puan kartları, dört temada 21 sürdürülebilirlik kriterini kapsıyor: çevre, çalışma ve insan hakları, etik ve sürdürülebilir satın alma. Süreç, 7 ilke temelinde geliştirildi: Uluslararası uzmanların değerlendirmeleri; sektöre, ülkeye ve şirket büyüklüğüne uygun hale getirme; güvenilir puanlama için paydaşlardan çok sayıda bilgi gelmesini sağlamaya yönelik veri kaynağını çeşitlendirme; güvenli ve gizli bir süreç ile hızlı bir devir süresi için teknolojiden faydalanma; belgelendirmenin izlenebilirliği ve şeffaflığı; kanıtlara dayalı olma ve devamlı iyileştirme yoluyla mükemmellik. Metodoloji; Küresel Raporlama Girişimi, Birleşmis Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ve ISO 26000 tarafından geliştirilen standartlar da dahil olmak üzere uluslararası sürdürebilirlik standartlarına uygunluk.

ATA Freight, kârlılıklarını iyileştirmek için müşterilerinin tedarik zinciri ekosistemini optimize etmeye odaklanıyor. Bu, kapsamlı küresel lojistik ve nakliye hizmetleri portföyünün yanı sıra yenilikçi gönderi yönetimi çözümleri ile sağlanıyor. 1996 yılında New York’ta kurulan şirket, geleneksel bir nakliye şirketinden yenilikçi ve tam entegre tedarik zinciri çözümlerinin önde gelen sağlayıcılarından birine dönüştü. ATA Freight halen ABD, Türkiye, Hindistan, Çin, Rusya ve Meksika’daki ofisleriyle tüm dünyaya hizmet veriyor. ATA Freight, karmaşık lojistik ihtiyaçları olan ve günün her saatinde esnek ve çevik çözümler talep eden müşteriler için ideal bir hizmet sağlayıcı olarak biliniyor.