Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Audi’nin geleceğe yatırımları devam ediyor

Audi, gelecekteki süreçlerini çevreyle daha uyumlu hale getirmek yönündeki yatırımlarına devam ediyor. Neckarsulm tesisindeki boyahanenin yenilenmesi çalışmalarının yanısıra, tesislerini yenileyen ve süreçleri geleceğin elektrikli modelleri için optimize eden Audi, şimdi yeni bir su sağlama sistemini daha devreye alıyor.

Audi’nin geleceğe yatırımları devam ediyor

 

Audi, gelecekteki süreçlerini çevreyle daha uyumlu hale getirmek yönündeki yatırımlarına devam ediyor. Neckarsulm tesisindeki boyahanenin yenilenmesi çalışmalarının yanısıra, tesislerini yenileyen ve süreçleri geleceğin elektrikli modelleri için optimize eden Audi, şimdi yeni bir su sağlama sistemini daha devreye alıyor. Tesisin bulunduğu belediyenin atık su arıtma tesisiyle birlikte oluşturulan kapalı devre su sistemi sayesinde, Neckarsulm fabrikası üretim sırasında tatlı su kullanımını azaltıyor.

 

Audi’nin süreçlerini çevreye daha uyumlu hale getirmek noktasındaki geleceğe yatırım çalışmaları devam ediyor.

 

Neckarsulm tesislerindeki boyahanenin yenilenmesi ve astar bölümünün yeniden yapılandırılması olmak üzere iki önemli projeyi hayata geçiren Audi, gelecekte süreçleri optimize edecek ve elektrikli modeller de dahil olmak üzere tüm araç üretiminde çevreye uyumlu yöntemler uygulayacak.

Sürdürülebilir su döngüsüyle yüzde 70’e varan tatlı su tasarrufu

Audi’nin 150. yılını kutlayan tesisteki bir başka yatırımı ise, yeni su sağlama tesisi. Fabrikalar arası çevre programı Mission:Zero’da, kaynakların sorumlu kullanımı ile ilgili gündem maddelerinden biri de su sağlama. Hedef, 2035 yılına kadar üretimde su tüketimini yarıya indirmek. Audi, bu hedefe ulaşmak için tesise komşu Zweckverband Unteres Sulmtal’ın atık su arıtma tesisi ile kapalı bir su döngüsünü devreye alıyor. Audi, atık su arıtma tesisi tarafından arıtılan suyu, filtre sistemleri ve membranlar yardımıyla üretim için işliyor. İşlenen su daha sonra atık su arıtma tesisine geri akıyor.

 

Sürdürülebilir su kullanımında Mission:Zero önemli bir rol oynuyor. Başarılı geçen test aşamasından sonra yeni tesisin inşaatına başlayacak olan Audi, 2025 yılından itibaren tüm tesisin süreç suyunu kapalı bir döngüde kullanacak ve yüzde 70’e varan tatlı su tasarrufu sağlayacak.

 

Audi, üretim ve lojistik faaliyetlerindeki ekolojik ayak izini azaltmak için tesisler arası çevre programı Mission:Zero ile tüm faaliyetlerini ve önlemleri etkinliklerini bir araya getiriyor. Program, Audi’nin karbondan arınma, su kullanımı, kaynak verimliliği ve biyolojik çeşitlilik konularına odaklanıyor.

 

Audi, 2023’ten bu yana Alliance for Water Stewardship’e (AWS) üye ve üye olan ilk premium otomobil üreticisi. Şirketlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve kamu sektörünün küresel ortaklığı, değer zinciri boyunca su kaynakları için sorumluluk kavramını teşvik ediyor.