Sosyal Medya

Otomobil

Audi Huawei ile işbirliğine gitti!

Huawei, yeni nesil bağlantılı araç teknolojilerinde Audi Group’la birlikte çalışmak üzere anlaştığını açıkladı.

Huawei, yeni nesil bağlantılı araç teknolojilerinde Audi Group’la birlikte çalışmak üzere anlaştığını açıkladı.

CES Asia 2015 kapsamında yapılan açıklamada Huawei’nin LTE modülleri yeni Audi Q7 SUV modeli için, TDD-LTE ve FDD-LTE standartları çerçevesinde 2G, 3G ve 4G bağlantı desteği sağlayacak.

audivvw

Bu sayede sürücüler 100Mbps’ye ulaşan yüksek hızda veri transferi ile birlikte, internet odaklı özellikler eşliğinde, gelişmiş bir sürüş keyfi yaşayacak.

audivw

Audi Huawei işbirliği ile ile ilgili olara Huawei Tüketici Elektroniği Bölümü CEO’su Richard Yu ,

“Bağlantılı araç teknolojilerinde uçsuz bucaksız fırsatlar söz konusu. Audi Group’la bu alanda işbirliğine gitmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Huawei, Audi gibi sektör lideri otomotiv şirketleri ile gerçekleştirdiği işbirliği ile yeni nesil otomobiller için, en iyi bağlantı servisleri ve çözümlerini sunmayı amaçladığını bir kez daha ortaya koydu. Otomobillerle, akıllı telefonlar, giyilebilir teknolojiler ve insanlar arasında, bugüne dek eşi benzeri görülmemiş bir bağlantı deneyimi ve sürüş keyfi bizleri bekliyor” dedi.

Otomobiller, akıllı telefonlardan ve giyilebilir teknolojilerden sonraki iletişim araçları olma yolunda hızla ilerliyor.

Sektör raporları, 2020 yılına kadar, otomobillerin %90’ının internet bağlantısına sahip olacağını ve nesnelerin interneti segmentinin en önemli parçası olacağını işaret ediyor.

Bu ortaklığın ileri yıllarda lüks araç sektöründe özgün yeri olan Audi için daha bir çok yenilik getirmesini bekleyebiliriz.