Sosyal Medya

Otomobil

Audi’den yolculara sanal gerçeklik uygulaması holoride!

Holoride adı verilen platformda, arka koltuktaki yolcular, filmleri, video oyunlarını ve etkileşimli içerikleri daha gerçekçi deneyimleyebilecekleri bir VR uygulamasını kullanıyor.

Audi’den yolculara sanal gerçeklik uygulaması holoride

Audi, arka koltuktaki yolcuların seyahat sırasında kullanabilecekleri yeni bir sanal gerçeklik (VR) uygulaması geliştiriyor: holoride

Audi tarafından geliştirilen uygulama sayesinde yolcular, filmlerden oyunlara, toplantı sunumlarına kadar birçok aktivitede VR gözlükler sayesinde daha keyifli bir yolculuk geçirebilecekler. Takip edilen sanal içerik, otomobilin sürüş hareketlerine gerçek zamanlı olarak uyum sağlayacak. 

Audi, otomobil yolculuklarını çok modlu bir deneyim haline getiren yenilikçi VR veya XR (genişletilmiş gerçeklik) teknolojisini sunuyor.

Holoride adı verilen platformda, arka koltuktaki yolcular, filmleri, video oyunlarını ve etkileşimli içerikleri daha gerçekçi deneyimleyebilecekleri bir VR uygulamasını kullanıyor. Gerçek zamanlı olarak aracın sürüş hareketlerine de uyarlanan yeni bir teknolojiye sahip uygulama sayesinde, örneğin aracın viraj dönüşü sırasında, VR gözlükle bir uzay gemisini izleyen yolcu, hayali dünyadaki uzay gemisinin de aynı yönde döndüğünü, aracın hızlanmasıyla, uzay gemisinin de hızlandığını görebiliyor.

Yeni bir medya: holoride

İçerik geliştiricilerin genişletilmiş gerçeklik biçimleri oluşturmasını sağlayan bir platform olan holoride, özel olarak geliştirilen yazılım kitiyle yeni bir medya yaratıyor. Elastik Yazılım Geliştirme Kiti (SDK) adı verilen ve Unity oyun motoru için geliştirilen yeni çalışma, geliştiricilerin, oyun deneyimleri ve eğlence formatları oluşturmaları için araçların erişimine izin veriyor. İçerik oluşturmaya yeni bir yaklaşım sağlayan bu yeni medya kategorisi, uzay maceralarından gişe rekorları kıran filmlere ve tarihi şehir turlarına kadar birçok farklı alanda kullanılabiliyor.

Salzburg’da sanal yolculuk

Audi yeni eğlence formatını ilk olarak Salzburg Festivali’nde kullandı. Festival katılımcıları, Audi e-tron’ un arka koltuğunda, festivalin düzenlediği şehirde sanal bir tur ve festivalin geçmişinden tarihi sahneleri izleme fırsatı buldular.

İlk olarak Las Vegas’taki CES 2019’da tanıtılan holoride, Disney ile işbirliği içinde, Marvel’in Galaksinin Koruyucuları’ndan Rocket Raccoon karakterine dayanan araç içi, aksiyon dolu bir VR oyun da geliştirdi.