Sosyal Medya

Otomobil

Automechanika: ZF Aftermarket her araç tipi için katma değerli çözümler sunuyor

Otomotiv endüstrisinin önde gelen ticaret fuarı Automechanika, Frankfurt fuar merkezinde dört yıl aradan sonra yeniden kapılarını ziyaretçilere açıyor.

Automechanika: ZF Aftermarket her araç tipi için katma değerli çözümler sunuyor

  • ZF Aftermarket vizyonunu Automechanika’da „Birlikte Hareket Halinde“ sloganıyla sergiliyor
  • Geleceğin atölyeleri için yeni bir konsept; ZF [pro]Tech e-Power Expert
  • Hava süspansiyonu için geliştirilen yedek parçalar, frenler için sürdürülebilir onarım yöntemleri fuarda öne çıkan diğer konular

Otomotiv endüstrisinin önde gelen ticaret fuarı Automechanika, Frankfurt fuar merkezinde dört yıl aradan sonra yeniden kapılarını ziyaretçilere açıyor. Sektörde köklü değişikliklerin yaşandığı bir dönemde, tüm piyasa katılımcıları arasında yakın bir etkileşim ve kapsamlı bilgi aktarımı özellikle önemlidir. ZF Aftermarket, geniş bir pazar yerinde, birçok canlı sunum ve ticaret fuarı forumunda kapsamlı bir eğitim programı içeren yeni stant konsepti ve sergi planında ziyaretçilerini bekliyor. Fuarın diğer bir odak noktasıysa otomobil şasisi için geliştirilmiş en yeni ürünler. Bunlar arasında binek otomobiller için ilk kez sunulan Sachs marka hava amortisörleri ve Wabco marka hava süspansiyonu kompresörleri yer alırken, TRW fren kaliperi onarım setiyle ZF, atölyelerin sürdürülebilir bir şekilde onarım yapmasını kolaylaştırıyor.

Aftermarket Binek Otomobil İş Grubu Başkanı Markus Wittig,

“Şasi, araçların güvenliği, konforu ve verimliliği üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. ZF Aftermarket, binek araçlara yönelik eksiksiz bir ürün portföyü sağlamaktadır” diyor. Sözlerine, “Buna aracın nasıl çalıştırıldığına bakmaksızın direksiyon, frenler, amortisörler, süspansiyon ve tekerlek kontrolü de dahildir. Ayrıca elektrikli araçlar konusunda eksiksiz bir aks bileşeni yelpazesine sahip ilk satış sonrası tedarikçisiyiz” şeklinde devam ediyor.

Günümüzdeki otomobil modelleri giderek daha fazla elektrikli hale getirilmekte ve yazılım veya dijital ağlar tarafından tanımlanmaktadır. Öte yandan gelişimini sürdüren klasik konvansiyonel araç teknolojileri, şasi onarımları söz konusu olduğunda atölyeler için yeni zorluklar ortaya çıkarmaktadır. Otomobil modellerinde git gide yaygınlaşan hava süspansiyonu özelliği, özellikle elektrikli otomobiller gibi ağır araçlarda üstün sürüş konforu ve güvenli yol tutuşu sunar. Ne var ki, şimdiye kadar bağımsız satış sonrası pazarında OE kalitesinde yüksek kaliteli yedek parça tedariği yetersiz kalmıştır.

ZF Aftermarket bu nedenle Automechanika 2022 fuarında orijinal ekipman kalitesinde kendi hava amortisörü serisini sergiliyor. Bu da onarımdan sonra bile, otomobil üreticisi tarafından istenen güvenli sürüş ve orijinal sürüş konforunun sağlandığı anlamına geliyor. Sachs marka hava amortisörleri, yüksek kaliteli ve korozyona dayanıklı malzemeden üretilmesi yanında uzun ömürlüdür ve dış etkenlere karşı oldukça dayanıklıdır. Ayrıca özel tasarımları sayesinde kolayca sökülüp takılabilirler.

Sachs markasının bu yeni ürünü, başlangıçta ayrı ayrı düzenlenmiş yay ve amortisörlere sahip araçlar için sunulmuştu. Buna Audi (A6), BMW (5 Serisi, X5), Mercedes-Benz (E-Serisi, CLS, GL, ML, GLE, GLS, V-Sınıfı) ve aynı zamanda Citroën (örneğin Picasso, Grand) markaları dahildir. Ürün ambalajındaki QR kodu, ilgili modelin onarım bilgilerini içeren bir ZF web sitesine yönlendirir ve buradan kurulum talimatlarına ve videolara akıllı telefonlardan hızlıca ulaşılabilir.

Buna ek olarak ZF Aftermarket, şu anda hava amortisörlerinin sökülüp takılması için gerekli bilgileri atölyelere sağlamak ve bunları hava süspansiyonu sistemlerinde sorun gidermeye uygun hale getirmek için çeşitli eğitimler vermektedir. Bu eğitimler ayrıca atölyelerin bir hava süspansiyonu sisteminin ikinci temel bileşeni olan kompresördeki hasarı doğru bir şekilde belirlemesini de sağlamaktadır. Çünkü yay ve kompresördeki hasarlar genellikle karşılıklı birbiriyle alakalıdır.

ZF Aftermarket‘in sürdürülebilirlik stratejisi; bir ürünün veya aracın yaşam döngüsünü en üst düzeye çıkarmaktır

ZF Aftermarket, Automechanika fuarında Wabco markası altında sergilediği bir dizi hava süspansiyonu kompresörü, sürekli artan bir reman parça oranı tarafından  destekleniyor. Yeniden Üretilmiş anlamına gelen Reman kelimesi, kullanılmış bileşenlerin endüstriyel olarak yeniden üretildiği ve yeni bir parçanın teknik standardına getirildiği anlamına gelmektedir. Yeniden üretilen yedek parçalar, orijinal ekipman seviyesindeki ürün kalitesiyle önemli oranda ham madde ve enerji tasarrufu sağlar.

Kullanılmış yedek parçaların yeniden üretimi, araç servisini sürdürülebilir kılar ve kaynak tasarrufu sağlar. Bu nedenle ZF Aftermarket, yeniden üretilmiş parçaların yelpazesini sürekli olarak genişletmektedir. Atölyelerin ilk etapta hasarlı parçaları değiştirmesi gerekmiyorsa ve doğrudan onarabiliyorsa bu parçalar daha da büyük bir çevresel etkiye sahip olurlar. Böylece parça veya ambalaj malzemesi nakliyesine ihtiyaç kalmaz.

Bu nedenle ZF Aftermarket, aynı zamanda Automechanika 2022 fuarında dünya prömiyerini yapan TRW markası altında fren kaliperleri için bir onarım seti geliştirmiştir. Bu set, yüksek talep gören kaliperler için kılavuz pimler, körükler, vidalar, toz kapakları ve gres dahil 228 TRW orijinal yedek parçasını içerir. Bu setler, 60 fren kaliperini onarmak için kullanılabilir. Tekil parçalar yeniden sipariş edilebilir. Daha az talep gören araç modelleri için ayrı fren kaliperi tamir takımları da ZF Aftermarket tarafından ayrıca temin edilebilir. Aynı durum, piston contaları gibi ek yedek parçalar için de geçerlidir.

ZF [pro]Tech e-Power Expert modülüyle iş ortaklarına artırılmış yetkinlik sunuyor

Sunduğu tüm ürün ve hizmetleriyle değişen onarım pazarında başarılı olmak üzere atölyeleri desteklemeyi amaçlayan ZF Aftermarket, Automechanika fuarında atölye konsepti ZF [pro]Tech’in e-mobilite modülünü tanıtıyor.

ZF [pro]Tech e-Power Expert, otomobil servislerinin elektromobilite uzmanlıklarını sürücülere profesyonel ve çekici bir şekilde sunabilecekleri bir paketten oluşmaktadır. Paket; dijital (web sitesi veya sosyal medya), basılı (gazete reklamı veya kendi basılı ürün şablonları) veya branding uygulamaları (tabela ve sinyalizasyon) gibi mecralar için şablon ve bilgi materyallerini içerir. Ek olarak atölyedeki e-işyerlerinin kordon altına alınması ve işaretlenmesi için başka materyallerin yanı sıra kişisel koruyucu ekipmanlar da bulunmaktadır. Bu ürünlerin çoğu, ZF [pro]Tech e-Power Expert modülü kullanıcılarının her yıl alacakları bir pakette birleştirilmiştir.

ZF Aftermarket Müşteri ve Strateji İş Birimi Başkanı Dr. Holger Hättich

“E-mobilite adına tek durak noktası olmak üzere elektrikli ve hibrit araçlara yönelik ürün portföyünü önemli ölçüde genişletiyor ve bu doğrultuda ilk kez elektrikli ve hibrit araçlar için geliştirdiğimiz e-sıvıları piyasaya sunuyoruz. Bunun yanında ZF [pro]Tech ortakları, atölyelere yönelik teknik bilgi transferimizin önemli bir parçası eğitimler gibi diğer birçok hizmete de güvenebilirler.” diyor. ZF markasında, teknisyenler için sunulan yüksek voltaj eğitimlerine (2S ve 3S yeterlilik seviyeleri) ek olarak atölye sahipleri veya yöneticiler için e-mobiliteyle ilgili operatör gereksinimlerine aşina olabilecekleri çevrim içi eğitimler de bulunmaktadır.

ZF [pro]Tech e-Power Expert modülünün kullanıcıları ayrıca şarj teknolojisi (elektrik panosu) sipariş etme ve kurulum hizmetini ZF Aftermarket üzerinden rezerve etme seçeneğine sahiptir. e-Power Expert modülü’nün Türkiye pazarında 2023’ün son çeyreğinde sunulması planlanmaktadır.

ZF Aftermarket Başkanı Philippe Colpron, atölye ve filo ortakları için geleceğin teknolojilerinin karmaşıklığını azaltmada satış sonrası organizasyonunun sorumluluğunu belirterek

“Endüstriyel ortaklarımızın uyum sağlamasına, gelişmesine ve büyümesine yardımcı oluyoruz. ZF Aftermarket, OE tabanlı işlerde sürekli gelişen ürün, hizmet ve eğitim portföyümüzle birleşen ortaklık düzenimiz, bunun için en iyi temeldir. Tescilli ve yeni atölye konseptlerimiz veya otomobil ve ticari araç teknolojisine ilişkin eğitim kurslarının yanı sıra otonom servislerin bakım ve onarımına yönelik eğitim kurslarına sahip entegre eğitim akademimiz gibi her zaman basit ve karmaşık olmayan çözümler sunuyoruz.” diyor.