Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Avrupa Mobil İnternet Şebekesinde , Reklamlara Engelleme Geliyor!

Bugün Financial Times'da yayınlana rapora göre Avrupa Mobil Network Şebekeleri web genelinde reklamlarını engellemeye hazırlanıyor.

Avrupa Mobil İnternet Şebekesinde , Reklamlara Engelleme Geliyor!

Bugün Financial Times’da yayınlana rapora göre Avrupa Mobil Network Şebekeleri web genelinde reklamlarını engellemeye hazırlanıyor.

Genel kaynaklardan elde edildiği belirtilen bilgilere göre İsrail’li Shine firmasının reklam engelleme yazılımı kullanılacak. Ancak bu engelleme sosyal medya ağını  içermiyor.

Bu plan Avrupalı reklam verenler için yıkıcı olacağı kesin ancak rapora göre gerçek hedef Google’ın bu konudaki tekelini kırmak.

FT’nin bu raporu Avrupalı Mobil Şebekelerinden bir üst düzey yönetici tarafında da  doğruladı. Söylediğine göre bu yıl içinde bu engellemenin yapılacağı ancak bu hizmetin bir opsiyon olarak sunulacağını belirtti.

Aslında bu tip engelleme girişimi ilk defa olmuyor.

2013 yılında Fransız ISP bunu denemiş ancak Amerikan şirketlerinden ve hükümetinden aldığı tepkilere daha fazla dayanamayarak geri adım atmıştı.

Yine de bu karara Avrupa komisyonunun izin vereceği düşünülüyor.

Sonuçta kullanıcılar istemedikleri reklamları engelleyecek uygulamaları kendi telefonlarına ve bilgisayarlarına ücretsiz yükleyebiliyorken sizin adınıza servis sağlayıcıların buna karar vermesini Avrupa Birliği Komisyonu nasıl karşılayacak merak konusu.

Plan gerçekleşirse gerçek hedefteki Google ‘a etkisinin nasıl olacağını  ve buna karşı Google’ın ne önlem alacağını zaman gösterecek.