TeknoTalk

Ayarlanmış Netflix Modu Stüdyo Kalitesinde Görüntüyü Evinize Taşıyor

Ayarlanmış Netflix Modu Stüdyo Kalitesinde Görüntüyü Evinize Taşıyor

Netflix Calibrated Mode – Ayarlanmış Netflix Modu, Sony’nin yeni Master 4K TV Serisi ile hayatımıza giriyor. İşte Detaylar…

Eğlenceli içerikleri mümkün olan en kaliteli biçimde ekranlara taşıyan Netflix, kullanıcılarının hem izledikleri üzerinde daha fazla kontrole hem daha çok seçeneğe sahip olmaları için de teknolojiden yararlanıyor. Nitekim Dolby Atmos, 4K ve HDR gibi gelişmiş ses ve görüntü teknolojileri yaratıcı hikaye anlatıcılarına; seyircileri daha derinden etkilemelerini ve çektiklerinin daha gerçekçi görünmesini sağlayan yeni fırsatlar sunuyor.

Gördükleri de izleyicilerin hoşuna gidiyor olsa gerek ki, 4K ve HDR içeriğin izlenme oranlarında ciddi bir artış söz konusu. Bugün Netflix kullanan Akıllı TV’lerin yaklaşık üçte biri HDR’yi destekliyor.

Şimdiyse Netflix kullanıcılarına yepyeni bir özellik sunuyor: Ayarlanmış Netflix Modu 

Sony görüntü ve resim uzmanlarının Netflix renk uzmanlarıyla birlikte geliştirdikleri Ayarlanmış Netflix Modu seyircilerin TV’lerini, dizi ve film profesyonellerinin post prodüksiyon aşamasındaki ekran kalitesine taşıyor. Sony’nin görüntü işlemedeki uzmanlığından yararlanarak geliştirilen bu özellik sadece Sony’nin BRAVIA Master Serisi A9F OLED ve Z9F LED TV’lerinde kullanılabilecek, ancak 4K ve HDR dahil Netflix’teki tüm içerikleri destekleyecek.

Netflix kullanıcıları tek bir menü ayarıyla, pembe dizi efekti olmadan; dizileri, filmleri ve belgeselleri gerçek renkler, belirgin dinamik kontrastlar ve akıcı görüntülerle izleyebilirler. Artık Stranger Things’in fantastik evreni, “Baş Aşağı” dünyadaki tüm kasvetli ayrıntılar veya Lost In Space‘teki göz alıcı manzaralar çok daha net ve çarpıcı görünecek!

Netflix Cihaz Ortaklıkları Ekosisteminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Scott Mirer;

“Hem Netflix hem Sony teknoloji liderleri ve içerik yaratıcıları olarak önemli deneyimlere sahip. Biz dizilere ve filmlere sadece birer hikaye gözüyle bakmıyoruz, onlar bizim için sanat eseri. Yapımlarda yaratıcılık hem onları hayata geçirenler hem de izleyiciler açısından önemli. Rengin, parlaklığın ve sesin de öykünün birer parçası olduğunu unutmamak gerek. Dünya genelindeki üyelerimizin bu müthiş deneyimi yaşamaları ve Ayarlanmış Netflix Modu sayesinde; Netflix’teki yapımları stüdyo kalitesinde görüntülerle izlemeleri için sabırsızlanıyoruz” diye konuştu.

Netflix

Exit mobile version