Sosyal Medya

Sağlık

Bayer ve Google Cloud, Yapay Zeka Tabanlı Radyoloji Çözümleri için Güçlerini Birleştiriyor

Bayer ve Google Cloud, radyologları desteklemek ve hastalara daha iyi hizmet sunmak amacıyla yapay zeka çözümlerinin geliştirilmesi için güçlerini birleştirdi.

Bayer ve Google Cloud, Yapay Zeka Tabanlı Radyoloji Çözümleri için Güçlerini Birleştiriyor

 

  • Bayer ve Google Cloud, radyologları desteklemek için yapay zeka çözümleri geliştirmek amacıyla iş birliği yaptı. Bu ortaklık, radyoloji odaklı yapay zeka destekli sağlık hizmetleri uygulamalarının geliştirilmesini hızlandırarak tıbbi görüntüleme yazılımında yenilikçi çözümlerin önünü açmayı hedefliyor.
  • Bayer’in yeni inovasyon platformu, kurumların radyologlara destek olacak yapay zeka destekli uygulamalar geliştirmesini ve daha etkili tanılar konmasını destekleyecek.

 

Bayer ve Google Cloud, radyologları desteklemek ve hastalara daha iyi hizmet sunmak amacıyla yapay zeka çözümlerinin geliştirilmesi için güçlerini birleştirdi. İş birliği kapsamında Bayer, Google Cloud’un yapay zeka teknolojilerini, üretici yapay zekayı da içeren inovasyon platformunda kullanarak, radyoloji alanına odaklanan yapay zeka destekli sağlık hizmetleri uygulamalarını geliştirme sürecini hızlandıracak. Bu iş birliği, kurumların veri güvenliği standartlarına uyarak ölçeklenebilir ve uyumlu yapay zeka tabanlı tıbbi görüntüleme yazılım ürünleri geliştirme sürecini kolaylaştırmayı hedefliyor. Bu sayede, hastalara fayda sağlayacak çığır açıcı ve etkili çözümlerin piyasaya sunulması hızlandırılacak. İş birliği, tıbbi görüntüleme ve radyoloji alanlarında yapay zeka destekli inovasyonların önünü açmayı ve sağlık hizmetlerinde devrim niteliğinde değişiklikler getirmeyi amaçlıyor. Bayer ve Google Cloud, bu stratejik ortaklıkla birlikte sağlık hizmetlerinde yapay zekanın potansiyelini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor.

 

Bayer Radyoloji Başkanı Nelson Ambrogio, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Radyoloji, sağlık hizmetlerinde önemli bir role sahip; içgörüleri etkili ve doğru bir şekilde ortaya çıkarma ve hasta sonuçlarını iyileştirebilecek gerekli çözümleri sunma ihtiyacı her zamankinden daha yüksek. Bu alandaki araştırmalara ve inovasyona onlarca yıldır katkıda bulunan Bayer’in radyolojide geniş bir mirası bulunuyor. Google Cloud ile iş birliğimiz kapsamındaki ortak çalışmalarımız, sağlık hizmetleri ve yaşam bilimleri alanlarındaki kurumların gittikçe çoğalan verileri değerli ve etkili içgörülere dönüştürmesini sağlayacak ve böylece, radyologların zamandan tasarruf etmesine ve hastaların yararına olacak şekilde önemli işleri optimize etmesine yardımcı olacak.”

 

Google Cloud CEO’su Thomas Kurian ise şu yorumları paylaştı: “Radyologlar ve diğer klinisyenler, günlük iş hacimlerinin yüksekliği nedeniyle tükenmişlikle karşı karşıya. Üretici yapay zeka, tekrarlı işlerin ele alınmasına yardımcı olarak ve devasa veri kümelerine içgörü getirerek değerli zamandan tasarruf edilmesini sağlayacak ve hasta sonuçları üzerinde olumlu bir etki yaratılmasına yardımcı olacak. Bayer, tanı alanının geleceğini şekillendirirken ve müşterilerinin hastalara daha doğru ve daha hızlı içgörüler sunmasına yardımcı olurken iş birliğimizin devam etmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.”

 

Tıbbi görüntüleme verileri, sağlık sektöründeki tüm verilerin yaklaşık yüzde 90’ını oluşturuyor. Karmaşık ve zengin bir klinik veri modalitesi oluşturan bu veriler, hastalara tanı konmasında kritik öneme sahip. Her yıl dünya genelinde milyarlarca tıbbi görüntü taraması yapılırken, bu sayı giderek artıyor. Bu durum, radyologlar ve diğer sağlık profesyonelleri üzerindeki iş yükünü önemli ölçüde artırıyor.

 

Tıbbi görüntüleme verilerinin işlenmesi ve analiz edilmesi, klinisyenler ve hastalar için büyük önem taşıyor. Devasa miktardaki bu verilerin etkin bir şekilde yorumlanması için yapay zeka destekli analiz araçlarının geliştirilmesi ve kullanılması gerekiyor. Bu alanda yeni ve yenilikçi yapay zeka çözümleri, klinisyenlerin işini kolaylaştırırken, hastalara daha hızlı ve doğru teşhis imkanları sunmayı hedefliyor.

 

Bayer’in inovasyon platformu, ürünler için fikrin geliştirilmesinden pazara sunulmasına kadar tüm aşamaları kapsayan bulutta yerel bir geliştirme aşamasındaki ürün portföyünü içeriyor:

 

  • Analiz ve deneme: Kullanıcılar, yapay zeka destekli veri analizi sayesinde içgörüleri ortaya çıkarabilecek ve hem veri ekosistemine ulaşarak hem de akıllı arama ve veri hazırlama özelliklerini kullanarak çığır açacak sağlık hizmetleri çözümlerinin tasarımına yardımcı olabilecek. Ayrıca kullanıcılar, önde gelen veri güvenliği özelliklerine sahip iş birliği platformu içerisinde düzenlemeler ve bilimsel makaleleri inceleme ve bunlardan bilgi toplama imkanına da sahip olacak.
  • Geliştirme ve doğrulama: Geliştiriciler ayrıca fikir üretme, geliştirme, doğrulama ve yaşam döngüsü yönetimi süreçlerinde üretici yapay zekadan yardım alarak çözümleri ölçekleyebilecek ve geliştirebilecek, düzenleyici onay alınmasına yardımcı olması için sağlık hizmetleri gerekliliklerine uygun dokümanlar hazırlayabilecek ve klinik performans değerlendirmesi için Bayer’in tıbbi görüntüleme merkezi laboratuvar hizmetlerinden faydalanabilecek.
  • Pazara sunma ve takip: Sağlık hizmetleri ve yaşam bilimleri şirketleri, uyumlu sağlık hizmeti sistemleri genelinde esnek entegrasyon için standartlaştırılmış yapay zeka temelli tıbbi çözümleri sunabilecek ve içgörüler, yanlılık tespiti ve sürekli iyileştirme için saha verilerini analiz edebilecek.

 

Vertex AI, BigQuery, Healthcare API ve Chronicle gibi Google Cloud araçlarını kullanarak oluşturulan platformun ilk versiyonu, AB ve ABD’de bu yıl içerisinde kapsamlı testlerden geçecek. Bayer’in radyoloji, sağlık hizmetleri düzenlemeleri ve klinik veri işleme konusundaki uzmanlığı, Google’ın üretici yapay zeka ve diğer ileri teknoloji alanlarındaki liderliğiyle birleşerek sağlık hizmetleri ekosisteminde olumlu bir etki yaratmayı hedefliyor. Bu iş birliği, ilaç geliştirmeyi hızlandırma ve hasta teşhislerini destekleme gibi alanlarda Bayer ve Google’ın uzun süreli ortaklığının bir devamı niteliğinde. İki şirket, aynı zamanda, yapay zekanın sorumlu bir şekilde uygulanması ve dünya genelinde hasta bakımını dönüştürme konusunda ortak çalışmalara da imza atıyor.