Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Bilgisayar Oyunlarında Kara Para Aklıyorlar!

Oyun içinde gerçek para ile satın almalar ile oyuncular ekstra ödeme yaparak bazı özel içeriklere sahip olabiliyorlar.

Dikkat! Siber suçluların yeni yöntemi akıllara durgunluk veriyor!

Herkesin severek oynadığı bilgisayar oyunları, siber suçluların hedefi oldu. Trend Micro’nun yaptığı araştırma siber suçluların yasadışı faaliyetlerinde kazandıkları paraları aklamak için bilgisayar oyunlarındaki satın alınabilen içerikleri kullandıklarını ortaya çıkardı.

Bilgisayar oyunlarında oldukça popüler bir gelir modeli haline gelen oyun içi eşya, sanal oyun para birimi ya da indirilebilir içerik satışı sistemini siber suçluların hedefi oldu. Dijital para birimlerini ve oyun platformlarını kullanan suçlular, buradaki mali denetim boşluğunu kullanarak para aklama girişimlerinde bulunuyor. İnternet ve veri güvenliğinde 26 yıllık tecrübesiyle küresel çözüm sağlayıcı Trend Micro, bilgisayar korsanlarının oyun platformlarını kullanarak nasıl kara akladığını araştırdı.

Siber suçlular, ilk adımda oyun içindeki hatalardan ve kodlama açıklarından faydalanarak oyun içi sanal para birimi biriktiriyorlar ya da zararlı yazılımlar kullanarak diğer oyuncuların kullanıcı hesaplarını ele geçiriyorlar. Burada olta saldırısı başta olmak üzere birçok sosyal mühendislik yöntemi kullanarak, özellikle dijital oyun dağıtım platformlarındaki hesapları ele geçirmek siber suçlular arasında oldukça revaçta. Bu şekilde oyunla ilgili elde ettikleri dijital varlıkları internet üzerinde satışa çıkarıyorlar. Siber suçlular kimi zaman bu satış ilanlarını sosyal medya üzerinden de verebiliyorlar. Siber korsanlıkla elde ettikleri dijital varlıkları satarak para kazanan bu kişiler, sonrasında alınan ödemelerin izini kaybettirebilmek için bu parayı hemen dijital para birimlerine çeviriyorlar.

Bilgisayar oyunları yıllar içindeki büyük gelişimleriyle birçok insana eğlencenin doruk noktasında olduğu büyülü bir dünyanın kapılarını açtılar. Sadece ABD’de hane halkının yüzde 63’ünde en az bir kişi bilgisayar oyunu oynuyor. Oldukça büyük bir pazarı temsil eden bilgisayar oyunları sektörünün son dönemdeki önemli gelir modellerinden biri de oyun içi satın almalar. Bu şekilde oyuncular ekstra ödeme yaparak bazı özel içeriklere sahip olabiliyorlar. Eğlence Yazılımcıları Derneği (ESA)’nın verilerine göre ABD’deki oyuncuların yüzde 65’i oyun içinde gerçek para kullanarak satın alma yapma isteğine sahip.

Konuyla ilgili ayrıntılı rapora ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz:

http://www.trendmicro.com/cloud-content/us/pdfs/security-intelligence/white-papers/wp-cybercrime-online-gaming-currency.pdf

 

Trend Micro hakkında:

Siber güvenlik çözümlerinin global lideri Trend Micro, dijital bilgi paylaşımının daha güvenli bir dünyada gerçekleşmesini sağlamak için çalışıyor. Son kullanıcılar, işletmeler ve hükümetler için geliştirdiğimiz yenilikçi çözümlerimizle veri merkezleri, bulut ortamları, ağlar ve uç noktalar için katmanlı güvenlik sağlıyoruz. Sahip olduğumuz tüm ürünlerimiz birlikte sorunsuz çalışarak, tehditlerle ilgili istihbaratları paylaşıp merkezi görüntüleme ve kontrol sayesinde birleşik savunma sağlıyor; böylece daha iyi ve daha hızlı korumaya imkan veriyor. Trend Micro, 50’den fazla ülkedeki 5 binden fazla çalışanı ve dünyanın en gelişmiş global tehdit istihbaratıyla, şirketlerin buluta olan yolculuklarını güven içinde gerçekleştirmelerini sağlıyor. Daha fazla bilgi için www.trendmicro.com.tr  adresini ziyaret edebilirsiniz.